שתף קטע נבחר

דיווח: רוסיה שוקלת חימוש גרעיני בים הבאלטי

ה"סאנדיי טיימס" מדווח כי ברוסיה נבחנת האפשרות לחמש את כלי הלחימה של הצי המוצב בים הבאלטי בראשי נפץ גרעיניים, לאור המתיחות בקווקז, ובתגובה להסכם הגנת הטילים בין פולין וארה"ב. מקור צבאי רוסי אמר לעיתון כי הצי סבל מהיעדר תקצוב, אך "הדבר עומד להשתנות כעת". שגריר ארה"ב בנאט"ו: "העולם אינו מעוניין בעימות של כוח-על מהסוג הישן"

המלחמה הקרה מתחממת מחדש? רוסיה שוקלת לחמש את ספינות הצי שלה המוצבות בים הבאלטי בראשי נפץ גרעיניים, לראשונה מאז תום המלחמה הקרה. כך, לפי דיווח ב"סאנדיי טיימס", הזהירו אמש (שבת) מקורות צבאיים בכירים.

 

המתיחות גואה:

 

האיום הרוסי, שמחמם מחדש את המלחמה הקרה, מגיע על רקע המתיחות בין המעצמות, שנוצרה עקב העימות האלים בקווקז ולאור ההסכם שנחתם בסוף השבוע עם פולין להצבת מערכות הגנה אמריקניות נגד טילים בשטחה.


הצי הגרעיני מוקף במדינות אירופיות

 

על פי תוכניות הפעולה של הרוסים – ניתן להציב ראשי נפץ גרעיניים בצוללות,

 ספינות ומפציצים של הצי הבאלטי שמקום מושבו בקלינינגרד, בין פולין לליטא. מקור בכיר בצבא רוסיה הודה כי הצי סבל מהיעדר תקצוב מאז נפילת הקומוניזם, אך אמר כי "הדבר עומד להשתנות כעת".

 

"לאור ההחלטה האמריקנית להציב מערכות הגנה נגד טילים באירופה – הצבא בוחן את תוכניותיו, כדי להעניק לוושינגטון תגובה מספקת", אמר המקור לעיתון.

 

"מצער שרוסיה בוחרת בגרעין"

ההצעה להציב את ראשי הנפץ הגרעיניים גונתה בידי קורט וולקר, השגריר האמריקני בנאט"ו, שטען כי הוא מכיר את האיום. "מאוד מצער שרוסיה בוחרת להגיב בהצבת ראשי קרב גרעיניים במקומות שונים – אם אכן זה נעשה – בעוד שאר העולם אינו מעוניין בעימות של כוח-על מהסוג הישן", ציין.

 

נשיא רוסיה, דמיטרי מדבדב, אמר בסוף השבוע כי חתימת הסכם הטילים על רקע המלחמה בקווקז,

מוכיחה כי מערכת הטילים האמריקנית מכוונת נגד ארצו. סגן הרמטכ"ל הרוסי, אנטולי נגוביצין, הגיב בחריפות גדולה עוד יותר ואמר כי ההסכם חושף את פולין למתקפה.  

 

"כאשר פולין הסכימה להצבת המערכת, היא חשפה את עצמה לתקיפה - מאה אחוז", אמר נגוביצין. הוא הוסיף כי הדוקטרינה הצבאית של רוסיה מתירה שימוש בנשק גרעיני "נגד בעלות ברית של מדינות המחזיקות בנשק גרעיני, אם מדינות אלה מגישות להן סיוע".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צוללת גרעינית רוסית. ארכיון
צילום: איי פי
ארכיון
צילום: רויטרס
מומלצים