שתף קטע נבחר

 

אושרה רשימת האסירים; מופז ודיכטר מחו

ועדת השרים אישרה שחרורם של 200 אסירים פלסטינים במה שהוגדר כ"מחווה לרשות הפלסטינית". הם צפויים לצאת לחופשי עד סוף החודש. השר דיכטר התנגד לשחרור רוצחי ישראלים: "ניתן למצוא מי שלא רצחו ישראלים או אחרים". השר מופז מחה גם כן ואמר: "צעד של שחרור אסירים לא מתפרש כמחווה, אלא כחולשה"

ועדת השרים בראשות ראש הממשלה, אהוד אולמרט, אישרה הבוקר (יום ב') לשחרר כ-200 אסירים פלסטינים ובהם שני רוצחי ישראלים. האסירים צפויים לצאת לחופשי עד סוף חודש אוגוסט.

  

השר לביטחון פנים, אבי דיכטר, התנגד בתוקף לשחרורם של השניים, כדי שיוכלו לשמש "קלפי מיקוח" בעסקה לשחרור גלעד שליט. השניים הם - מוחמד אבו עלי,

שרצח חייל מילואים בחברון ועציר פלסטיני שנחשד בשיתוף פעולה, וסעיד עותבה, שהניח שלושה מטעני חבלה בשוק בפתח תקווה, בשוק הכרמל ובאוטובוסים. בפיגועים ששילח נרצחה הישראלית צילה גלילי. דיכטר התנגד גם לשחרור מחבל נוסף מעזה - והאיש יישאר בכלא הישראלי.

 

במהלך הדיון אמר דיכטר: "אני משוכנע שבקריטריון המורחב שנקבע לשחרור אסירים עם דם על הידיים, ניתן למצוא מי שלא רצחו ישראלים או אחרים". 

 

גם שר התחבורה שאול מופז, התנגד לשחרור האסירים כמחווה לנשיא הרשות הפלסטינית, אבו מאזן: "צעד של שחרור אסירים לא מתפרש כמחווה, אלא כחולשה. מדינת ישראל שיחררה מאות אסירים בחודשים האחרונים ומצבו של אבו מאזן לא השתנה. גלעד שליט עדיין נמצא בידי חוטפיו.

 

"כשישראל משחררת אסירים לגורמים חלשים ולא דורשת כל תמורה היא משאירה אותם חלשים. זו החלטה שמשדרת חולשה והשלמה עם המצב הקיים. למה אנחנו עוזרים לאבו מאזן במקום לדאוג קודם כל לשחרורו של גלעד שליט", אמר מופז.

 

הוא הוסיף: "על מנת להשיג את המטרה שלנו והיא ביטחון, עלינו לנהל משא ומתן שיש בו תמורה, משא ומתן שבצידו תוצאות ולא רק דיפלומטיה שמצטלמת יפה. אנחנו שומעים על משא ומתן שמתנהל כבר למעלה משנה, מה השתנה? איזה תוצאות השגנו? לאן התקדמנו בשנה הזאת?".

 

המהלך העקרוני אושר אתמול בישיבת הממשלה. ועדת השרים התכנסה כדי לאשר את שמות האסירים שישתחררו. גם ההכרעה בנושא בממשלה לא התקבלה פה אחד. 16 שרים תמכו במהלך ו-4 התנגדו - שלושה משרי ש"ס ומופז.

 גורם בלשכת אולמרט מסר כי על-פי הערכת מערכת הביטחון הסיכון הנובע משני האסירים שדם על ידיהם "נמוך מאוד מאוד". לדבריו, "שחרורם נעשה על-פי המלצת ועדת רמון, ועל-פי הקריטריונים ששונו".

 

מלשכת ראש הממשלה נמסר לאחר ישיבת הממשלה כי "מדובר במחווה ובצעד בונה אמון, בניסיון לחזק את המתונים ברשות הפלסטינית ואת תהליך השלום".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אהוד אולמרט
צילום: רויטרס
אבי דיכטר
צילום: ירון ברנר
מומלצים