שתף קטע נבחר

 

העברית מידרדרת בדירוג האוניברסיטאות

האוניברסיטה העברית כבר דורגה במקום ה-60 ברשימת האוניברסיטאות הטובות בעולם, אך בסקירה של אוניברסיטת שנגחאי ג'יאוטונג לפני כשנה צנחה למקום ה-64 והשנה היא מדורגת 65. עם זאת, היא עדיין האוניברסיטה הישראלית היחידה ב-100 הטובות

האוניברסיטה העברית בירושלים ממשיכה לרדת בדירוג הבינלאומי אוניברסיטת שנגחאי ג'יאוטונג בסין. השנה היא מדורגת במקום ה-65 ברשימת 100 האוניברסיטאות הטובות בעולם, מקום אחד פחות מאשר בשנה שעברה. ב-2006 דורגה האוניברסיטה העברית במקום ה-60. עם זאת, היא עדיין האוניברסיטה הישראלית היחידה ב-100 הראשונות.

 

אוניברסיטת שנגחאי ג'יאוטונג סוקרת בכל שנה יותר מ-2,000 אוניברסיטאות מכל רחבי העולם, ומדרגת את 500 הטובות שבהן. הדירוג נעשה לפי אמות מידה, כמו מספר המחקרים שראו אור בכתבי עת מדעיים, מספר חתני פרס נובל, החוקרים המצוטטים ביותר ב-21 תחומים שונים, וההישגים האקדמיים של האוניברסיטה ביחס לגודלה. בראש הרשימה השנה מופיעות האוניברסיטאות האמריקניות הרווארד, סטנפורד וברקלי.

 

נשיא האוניברסיטה העברית, פרופ' מנחם מגידור, הביע חשש שישראל תידרדר עוד יותר בדירוג בשל המשבר בהשכלה הגבוהה. לדבריו, "העובדה שברשימת 500 המוסדות הטובים בעולם נמצאים 6 מוסדות ישראלים, והאוניברסיטה העברית נמצאת בין מאה הראשונים, מרשימה ביותר, בהתחשב בגודלה של ישראל.

 

"יחד עם זאת, לא יהיה ניתן לשמר את מעמדה של האקדמיה הישראלית בכלל ושל האוניברסיטה העברית בפרט, ללא פתרון למשבר החריף שמערכת ההשכלה הגבוהה שרויה בו כיום". האוניברסיטה העברית היא היחידה בישראל שנכנסה לרשימת 100 האוניברסיטאות הטובות.

 

האוניברסיטאות שלא מופיעות ברשימת המאה מדורגות בקבוצות:

אוניברסיטת תל-אביב והטכניון נכנסו לרשימת 151 האוניברסיטאות הטובות, מכון ויצמן נכנס לרשימת 200 האוניברסיטאות הטובות, ואוניברסיטת בר-אילן ובן-גוריון נכנסו לרשימת 400 הטובות.

 

לצד הדירוג העולמי, מתפרסמות גם מאה האוניברסיטאות הטובות ביותר לפי חתך אזורי. באזור אסיה והפסיפיק, דורגה האוניברסיטה העברית במקום הרביעי, מיד אחרי האוניברסיטה הלאומית באוסטרליה, אוניברסיטת קיוטו ואוניברסיטת טוקיו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: פייר תורג'מן
פרופ' מגידור. הביע חשש
צילום: פייר תורג'מן
מומלצים