שתף קטע נבחר

 

המדינה לבג"ץ: יוסט תוואי הגדר במעלה אדומים

בתשובה לשתי עתירות שהוגשו לבג"ץ, הודיעה המדינה כי התוואי הגדר באזור ישונה משמעותית ויותיר כ-4,000 דונמים של קרקעות בשטח שממזרח לגדר. תושבי הכפרים באזור טענו כי הגדר חוסמת להם את התנועה, גורמת להם לחוש שטבעת חנק סוגרת עליהם מכל הכיוונים וגוזלת להם אדמות

ראש הממשלה, אהוד אולמרט, ושר הביטחון, אהוד ברק, החליטו לשנות את תוואי הגדר באזור מעלה אדומים בצורה משמעותית, כך שתוואי הגדר יוסט מערבה ותותיר כ-4,000 דונמים של קרקעות בשטח שממזרח לגדר. כך הודיעה בצהריים (יום ה') פרקליטות המדינה לבג"ץ, במסגרת דיון בשתי עתירות העוסקות בתוואי הגדר באזור מעלה אדומים.

 

הדיון בבג"ץ עוסק בעתירות שונות של תושבים מאבו-דיס ועזרייה כנגד תוואי גדר ההפרדה. תושבי הכפרים טוענים כי התוואי חוסם להם את התנועה, גורם להם לחוש שטבעת חנק סוגרת עליהם מכל הכיוונים וגוזלת להם אדמות. המועצה לשלום ולביטחון צורפה לפני כשנה לעתירה - באופן לא פורמלי - כידידת בית המשפט.

 

בתשובת המדינה לעתירות נכתב כי טרם הוצאו צווי תפיסה ולכן לא ניתן להציג בפני בית המשפט בצורה מדויקת את התוואי החדש עליו הוחלט. גם הנתון שהוצג על פיו התוואי החדש יוסט מערבה באופן שיותיר קרקעות בהיקף של כ-4,000 דונמים מצדה המזרחי של הגדר, הוא בגדר הערכה. אולם ברור כי מדובר בשינוי משמעותי של התוואי.

 

המדינה הוסיפה וטענה כי בשלב זה לא ניתן לדון בעתירות שהוגשו כיוון ההחלטה החדשה משנה באופן ממשי את התשתית העובדתית של העתירות. "בנסיבות אלה דין העתירות להידחות או להימחק, או לחלופין יש מקום לתיקון העתירות", כתב בתשובת המדינה.

 

המועצה הגישה תצהיר לקראת הדיון שיתקיים היום ובו נכתב: "המועצה משוכנעת בצורך הביטחוני להקים בירושלים וסביבתה מכשול מפריד כדי למנוע מעבר לא מבוקר של פלסטינאים אל מרכזי אוכלוסייה בישראל, את כניסתם של מחבלים ואת הכנסתם של אמצעי לחימה לשטחנו.

  

"לצערנו, המכשול שתוכנן ואושר על ידי ממשלת ישראל לוקה במתן מענה לצרכים הביטחוניים.

צורכי היומיום של הפלסטינאים ומרקם חייהם מחד גיסא, וצורכי הביטחון הישראלים מאידך גיסא, מתנגשים במרחב כולו. יש צורך ליתן מענה כולל בדפוסי תוואי המכשול, מעברים וכבישים. לדוגמה, לא ניתן להתעלם מכך שתוואי המכשול המאושר הופך את אבו-דיס ועזרייה למובלעת המוקפת משלוש עבריהּ ומנותקת ממזרח ירושלים וצפון הגדה".

 

במסגרת התוכנית להקמת גדר ההפרדה הוחלט על תוואי עוטף ירושלים, שנועד למנוע חדירת מחבלים לעיר. הקמת הגדר, כך הוחלט, תעשה בשני שלבים: בשלב הראשון יוקם קטע שיחצוץ בין גבעת-זאב לרמאללה, ובשלב השני קטע שיחצוץ בין בית-לחם לירושלים. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מאיר פרטוש
גדר ההפרדה
צילום: מאיר פרטוש
מומלצים