שתף קטע נבחר

בגדד: נסיגה אמריקנית עד 2011; ארה"ב מכחישה

בנאום שנשא בפני מנהיגים שבטיים בבגדד, טען ראש ממשלת עיראק נורי אל-מליכי כי ארצות הברית הסכימה לדרישת עיראק להסיג את הכוחות הזרים מהמדינה עד 2011. עם זאת, דובר מחלקת המדינה האמריקנית הבהיר כי מדובר בטיוטת הסכם שטרם זכה לאישורו של הנשיא בוש

ראש ממשלת עיראק נורי אל-מליכי אמר היום (ב') כי הושגה הסכמה במגעים הביטחוניים שמנהלת ארצו עם ארצות הברית - לפיה הנוכחות הצבאית הזרה בעיראק תסתיים ב-2011.

 

"הושג הסכם בין שני הצדדים לפיו עד 2011 לא תהיה עוד נוכחות צבאית זרה על אדמה עיראקית", אמר מליכי בנאום שנשא בבגדד בפני מנהיגים שבטיים. "אכן, ישנה התקדמות רבה במגעים על ההסכם הביטחוני", הוסיף.

 

עם זאת, שעה קלה אחרי נאומו של אל-מליכי דחתה ארה"ב את הקביעה שהושגה הסכמה עם בגדד בנושא נסיגת הכוחות האמריקנים. "הושגה הסכמה רק על הסכם טיוטה", אמר דובר מחלקת המדינה רוברט ווד. "ההסכם הזה צריך עדיין לעבור כמה שלבים בממשל העיראקי לפני שניתן לקבוע שיש הסכמה בצד העיראקי ולהגיש את ההסכם לחתימתו של הנשיא ג'ורג' בוש", הוסיף. הוא סירב להתייחס לטענתו של מליכי כי תאריך היעד לנסיגה הוא 2011.

 

ממשלת עיראק הציעה לצבא ארה"ב להפסיק את הסיורים בערים ובכפרים עיראקיים עד אמצע השנה הבאה - ולהסיג את מלוא הכוחות האמריקניים מהמדינה עד 2011. גורם בכיר בממשלת עיראק, מוחמד אל-חאג' מוחמד, אמר ביום שישי כי ההסכם, ובו 27 סעיפים, קובע כי הכוחות הלוחמים של האמריקנים ייסוגו מהערים העיראקיות עד לחודש יוני הקרוב. לדבריו, הנשיא בוש כבר אישר את ההסכם.

 

עם זאת, ממשל בוש מנסה להימנע מקביעת לוחות זמנים ברורים ומחיייבים לנסיגה. בשבוע שעבר, אמרה מזכירת המדינה האמריקנית קונדוליזה רייס במהלך ביקור בבגדד כי טרם הושגה הסכמה סופית בנושא. ואולם מליכי אמר היום כי בלתי אפשרי לחתום על הסכם ביטחוני עם ארה"ב כל עוד הוא אינו כולל "תאריך יעד ספציפי" לנסיגה שכזו.

 

עוד אמר מליכי כי אם כמה סעיפים בהסכם הטיוטה הנדון לא ישונו - יהיה זה "קשה מאוד" ליישם את ההסכם. הוא לא פירט באילו סעיפים מדובר - אך בנאומו בפני המנהיגים השבטיים ציין כי לא יוכל להבטיח "חסינות מלאה" לחיילים עיראקים או זרים, משום שהדבר יהיה משום פגיעה "בקדושת הדם העיראקי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אל-מליכי. התקדמות רבה
צילום: איי פי
רייס. אין עדיין הסכמה
צילום: רויטרס
מומלצים