ברק מחפש קונה לדירתו ב-40 מיליון שקל
ברק מחפש רוכש לדירתו במגדלי אקירוב, ששטחה כ-400 מ"ר. אחד ממאבטחיו של ברק חשף בבית הדין לעבודה כי בחדר החשמל של הבניין קרינה אלקטרומגנטית
דירתו של שר הביטחון, אהוד ברק ואשתו נילי פריאל במגדלי אקירוב בתל אביב מוצעת למכירה, תמורת סכום של כ-40 מיליון שקלים, או כ-11.5 מיליון דולר.
היות ומדובר בדירה בשטח של כ-400 מ"ר, מדובר במחיר המשקף עלות של כ-100 אלף שקל למ"ר. גורמים בענף הנדל"ן היוקרתי מעריכים כי מחיר זה הינו ריאלי וכי ברק יוכל למצוא בסופו של דבר קונה במחיר הזה. עוד מסרו גורמים בענף, כי הדירה מוצעת כיום למכירה על ידי כמה מתווכים המטפלים בעסקה עבור ברק וכי על כל מי שמתעניין בה לעבור תחקיר ביטחוני לפני שיגיע לראות את הנכס.
הדירה של ברק ואשתו כוללת סאונה יבשה וסאונה רטובה, ג'קוזי ומערכת שמע יוקרתית המשוקעת בקירות. נציין, כי על פי פרסומים שונים, הדירה נרכשה על ידי ברק בשנת 2003 במחיר של כ-2.5 מיליון דולר בלבד. עניין רכישת הדירה משך בעבר תשומת לב רבה בשל העובדה שמדובר בראש ממשלה לשעבר ובין השאר, בשל העובדה שברק עבר אליה לאחר גירושיו מאשתו הראשונה נאוה.
ברק רכש את הדירה לקראת הליך הגירושין שלו. קודם לכן גרו ברק ונאוה ביישוב כוכב יאיר, ובני הזוג החלו בבניית בית בכפר שמריהו בהשקעה של כ-3 מיליון שקל על מגרש של 1.2 דונם. הבית נמכר בסופו של דבר לאחר יותר משנה של חיפוש קונה תמורת 3.3 מיליון דולר לרותי פיק, בתו של סטף ורטהימר.
"קרינה בחדר החשמל במסדרון"
יצויין כי ברק יצטרך להסביר מעתה לקונים הפוטנציאליים גם את טענותיו של אחד המאבטחים שלו, לפיהן במהלך עבודתו באבטחת הדירה הוא נחשף לקרינה אלקטרומגנטית. המאבטח, שעתר לאחרונה לבית הדין לעבודה, הועסק בחברת מודיעין אזרחי.
מכתב התביעה עולה כי מקור הקרינה הוא חדר חשמל הממוקם במסדרון מחוץ לדירתו של ברק. שתי בדיקות של המשרד להגנת הסביבה קבעו כי רמות הקרינה במקום גבוהות בהרבה מהתקן. המאבטח טוען כי בשל החשיפה הממושכת לקרינה חווה מספר תופעות לוואי גופניות.
מהתביעה עולה כי את בדיקות הקרינה יזמו והזמינו מאבטחיו של השר, לאחר שחשו לטענתם ברע. בבדיקה הראשונה, שבוצעה בפברואר 2007, קבע מודד מטעם המשרד להגנת הסביבה כי במקום ישנה קרינה של כ-4.5 מיליגאוס - קרינה הגבוהה פי שניים מסף הקרינה המירבית המומלץ. הארגון הבינלאומי לחקר הסרטן קובע כי חשיפה לקרינה ברמה העולה על 2 מיליגאוס לאורך 24 שעות רצופות הינה "גורם אפשרי לסרטן".
בכתב התביעה טוען המאבטח כי הוא ועשרה מעמיתיו נחשפו במהלך עבודתם מחוץ לדירה לקרינה בשיעורים האמורים למשך פרקי זמן ממושכים של כשמונה שעות רצופות ואף יותר. המאבטח טוען כי בשל כך דרשו המאבטחים ממעסיקיהם להעביר את עמדת השמירה למקום בטוח יותר. החברה אמנם נענתה לבקשה, והעבירה את העמדה למקום אחר במסדרון, אך לדברי המאבטחים הם המשיכו לחוש ברע - ולכן הזמינו מדידת קרינה נוספת מהמשרד לאיכות הסביבה.