שתף קטע נבחר

 

תמיר: לא כל הילדים מקבלים הזדמנות שווה

שרת החינוך יצאה במתקפה חריפה על חוסר השוויון בבתי הספר והסבירה כי דווקא בערים מבוססות כמו הרצליה משקיעות הרשויות בתלמידים סכום הגבוה פי חמישה מאשר ביישובים כמו דימונה. היא תקפה את מדיניות משרד האוצר ואמרה: "תקציב החינוך הוא בלתי אפשרי, למרות הכסף שקיבלנו לרפורמה, כל קיצוץ ישתק את משרד החינוך"

רגע לפני פתיחת הלימודים שרת החינוך מתריעה על מצבה הבעייתי של המערכת שבראשה היא עומדת. השרה יולי תמיר, אמרה כי לנוכח הקיצוצים בתקציב החינוך, "לא כל ילדי ישראל מקבלים הזדמנות שווה". בדיון בוועדת החינוך של הכנסת, היא הצביעה על התופעה "התמוהה והמטרידה", לפיה השקעה בחינוך באזורים המבוססים גדולה בהרבה מאשר באזורים החלשים.

 

היא ציינה לדוגמה שבהרצליה נאמדת ההשקעה בכל תלמיד ב-5,000 שקלים בשנה, לעומת 1,000 שקלים בתלמיד בדימונה. "תקציב החינוך הוא בלתי אפשרי, למרות הכסף שקיבלנו לרפורמה וכל קיצוץ ישתק את משרד החינוך", אמרה תמיר.

  

השרה הוסיפה כי הפער בהשתתפות הרשויות המקומיות בפרויקטים מיוחדים גדל עוד יותר כשהאזורים החזקים מושכים אליהם את היוזמות היקרות יותר. "התקציב הוא רגרסיבי ולא פרוגרסיבי, אבל ננסה לאזן את חוסר השוויון. אם יידרשו קיצוצים שייעשו בצורה דיפרנציאלית לטובת החלשים", היא הסבירה.

 

תמיר הוסיפה בעניין זה: "מה עושות ערים בתחום החינוך? חלק אחד הוא חלק שכולם עושים, משתתפים במימון כח אדם של המערכת. רשויות עשירות, ואני מברכת על כך, עושות פרויקטים תוספתיים, עוד שיעור ועוד מגמה ועוד תמיכה ועוד פיצול כיתה וזה הכל טוב.

 

"אבל מה יקרה אם נלך בכיוון הפרוגרסיבי? נכון רשויות חזקות שעשו פרוייקטים מסויימים בחינוך אולי יאלצו לוותר עליהם, אבל בזכות הכספים שאנחנו משקיעים בחלשים, אלו שלא היה להם סיכוי לחצי פרוייקט, תהיה להם עכשיו מערכת שהמדינה מממנת בה את הפרוייקטים שהחזקים ממנו לעצמם בעבר וזה פותח מידה של אפשרויות", הסבירה תמיר.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים