שתף קטע נבחר

הטיפ היומי: איך לבחור ילקוט נכון לתלמיד

הספרים והמחברות כבדים, וכדי שהגב של הילד לא ייפגע חשוב שיישא על גבו ילקוט קל, תומך, מרופד ונוח לנשיאה

הילדים רוצים ילקוט יפה, עם קישוטי דמויות אהובות או עם לוגו טרנדי, אבל תפקידנו כהורים לכוון לבחירה שתהיה גם בריאה ככל האפשר. אם השארתם את ההצטיידות לבית הספר לסוף החופש הגדול, הנה עצותיהם של הפיזיותרפיסטית שרון דשא ממכבי שירותי בריאות ושל אבי שחל מחברת קל גב לבחירה מיטבית של ילקוט:

 

  • משקל: חשוב למצוא ילקוט במשקל קל, שכן הילדים נדרשים לשאת בתוכו ציוד רב וכבד. 

 

  • גב תומך: מומלץ לרכוש ילקוט עם גב תומך אורתופדי, שיעניק תמיכה לגב כנגד משקל הילקוט. שימו לב ששטח המגע של הילקוט עם גב הילד יהיה מקסימלי, לצורך פיזור טוב של משקל הילקוט על הגב והפחתת עומסים.

 

  • תחתית קשיחה: רצוי להקפיד על תחתית קשיחה ומחוברת לגב הילקוט, כדי למנוע נטייה אחורה של הילקוט ושקיעה שלו כלפי מטה, מה שעלול להזיק לגב.

 

  • כתפיות תומכות: רצוי שהכתפיות יהיו רחבות ומרופדות וניתנות לקיצור או הארכה בהתאם לגובה הילד. כאשר מכוונים את הכתפיות, יש לשאוף למצב שבו חלקו העליון של הילקוט לא יעבור את גובה הכתפיים וחלקו התחתון לא יהיה נמוך מגובה העכוז.

 

  • נוחות נשיאה: יש לבחור ילקוט בפרופורציה לגובה הילד כדי לאפשר לו נוחות מקסימלית. הכוונה היא לנוחות נשיאה, ריפוד, שטח מגע קטן למניעת הזעה, כתפיות נוחות ותעלות לזרימת אוויר. כמו כן אפשר להקל על הילד ב'תפעול' באמצעות רכישת ילקוט בעל חלוקה לתאים, רוכסנים קלים וכו‭.'‬ 

 

  • אחריות: מומלץ לרכוש ילקוט של חברה מוכרת עם אחריות ושירות תיקונים.



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילומים: ויז'ואל/פוטוס, אורן אגמון
צילומים: ויז'ואל/פוטוס, אורן אגמון
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים