שתף קטע נבחר

קן תפילותיו

40 שנה אחרי שג'ון לנון ישב איתו באולפן ב"אבי רוד" והגדיר את השיר שלו "ההמנון של העידן הפסיכדלי", קן ברג'ס מוציא אלבום חדש. בשנים שחלפו מאז הוא הספיק להכיר את נאוה ברוכין מ"הנשמות הטהורות", להתגייר ולהקים משפחה שומרת מצוות. קבלו סינגל ראשון מאלבומו החדש, שאינו אלא הקלטה מחדש של דיסק שהוציא בשנות ה-70, אבל עם מילים "כשרות"

חורף 1966. הביטלס מקליטים חומרים באולפני "אבי רוד" בלונדון. ג'ון לנון ושאר החיפושיות עובדים באולפן מספר 1, ובאולפן המקביל יושב קן ברג'ס ועובד על השיר "My White Bicycle" שכתב והלחין עבור להקת "Tommorow". במהלך העיבוד נכנס לנון לאולפן, מאזין ליצירה ומתלהב. זמן קצר לאחר מכן, במאמר במגזין המוזיקה הבריטי "Melody Maker" מכתיר לנון את השיר כ"המנון העידן הפסיכדלי".

 

בעקבות ההכרזה השיר הפך להצלחה רבתי, ועשר שנים מאוחר יותר זכה השיר לגירסה נוספת, באדיבות להקת "Nazareth", שהובילה מצעדים ברחבי העולם. ברג'ס המשיך ליצור, והשתתף בעיבודים והפקות של להקות רוק ופרויקטים מוזיקליים רבים. בסוף שנות ה-70' הוא הוציא אלבום סולו ראשון שנקרא בפשטות "Ken Burgess".

 

כיום, 30 שנה מאוחר יותר, ברג'ס מחזיק אולפן משלו ברמת גן, נשוי לסולנית הנשמות הטהורות לשעבר נאוה ברוכין, ומוציא דיסק רביעי של מוזיקה יהודית. האלבום החדש הוא לא פחות מאשר רימייק של האלבום משנות ה-70', אלא שהפעם - כהגדרתו - המילים הן כשרות. את העיבוד של הסינגל הראשון מהאלבום סיים ברג'ס ממש בימים אלו, והשמעה ראשונה שלו מוגשת לכם כאן.

 

איך זה התגלגל לכדי כך? ברג'ס פגש את ברוכין בתחילת שנות ה-80' בפריז, אז התבקש להפיק עבורה אלבום. הקשר בין השניים התהדק ועד מהרה הפכו לזוג, אלא שברג'ס כלל לא היה יהודי - והוא בחר להתגייר. הם פנו לרב רפורמי שאכן גייר אותו, אך מאוחר יותר גילו שההליך כלל לא מוכר על-ידי הרבנות.

 

השניים החליטו לעבור הליך גיור אורתודוכסי, אותו החל ברג'ס בבריטניה. במקביל, ברוכין החלה לחזור בתשובה ולשמור תורה ומצוות. קשיי הגיור בחו"ל שיכנעו את הזוג לעבור לישראל, וכאן הפנה הרב ישראל מאיר לאו את ברג'ס לאולפן גיור - שם למד במשך שנתיים מושגים והלכות ביהדות. הוא הוכרז כגר צדק ב-1995. 

 

זמן אלול

ברג'ס המשיך להיות מחובר לתעשיית המוזיקה הכללית והפיק אלבומים לדורון מזר ודני ליטני. בזירה החסידית התחבר ליוצרים המרכזיים, ולפני כחמש הקים את האולפן שלו - שם מקליטים כוכבי המוזיקה החסידית, כמו מרדכי בן דוד, יעקב

שוואקי, יידל ורדיגר, ישי לפידות, ואחרים. בתחילת השנה יצא בעיבודו אלבום הסולו של אשתו, נאוה ברוכין, שנקרא "Hold On To The Dream".

  

"באופן כללי אני מתייחס אל האלבום החדש כאל 'תיקון' של הקודם", הוא אומר בשיחה עם ynet. "השירים באלבום הן מאוד אישיים מצד אחד, אבל מדברים לכולם מצד שני. המסר העיקרי הוא הרצון להתקרב חזרה לבורא עולם, ולהיאחז בו".

 

האמן מסביר כי האלבום החדש צפוי לצאת רק בחנוכה, בעוד כארבעה חודשים, ואולם הוא בחר להוציא שיר ראשון מתוכו כבר כעת מאחר שחודש אלול הוא עיתוי מתאים למסר של השיר, "שעוסק בחשבון נפש, במה שעשינו ומה שטומן בחובו העתיד עבורנו, בצורך להיות אופטימי ובאפשרות להיות מעורב במה שקורה. כל אדם צריך לדעת שעליו 'להשתדל', לפעול שיהיה עתיד טוב יותר".

 

כאן ביתי

ברג'ס לא נישא על גלי הנוסטלגיה לשנות ה-60'. כשהוא נשאל האם הוא מתגעגע לאותם ימים, הוא עונה בפשטות בשלילה. עם זאת, הוא מוסיף שאם יש בלבו כיסופים כלשהם, הם מכוונים לחברויות שהיו אז ולאווירה החיובית חסרת המתחים בין

אחד לשני. "אבל אז זה היה עולם אחר", הוא אומר, "תקופה של שלום ואהבה".

 

אם האלבום הנוכחי יצליח במיוחד שוקל ברג'ס לצאת לסיבוב הופעות בישראל. "ההצלחה של הדיסק תלויה בעיקר בהשם, ואם זה באמת יתפוס - יש סיכוי שנצא להופיע".

 

ומה עם הצלחה בינלאומית? האם זה בא בחשבון? "מי ששמע את האלבום אמר שהוא יכול להצליח גם מחוץ לישראל", הוא אומר, "אבל גם אם זה יקרה - אני לא אהיה שם כדי לקצור את פירות ההצלחה. נדרתי נדר שאיני עוזב את ארץ ישראל, ואני לא אפר אותו בשום פנים ואופן".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ברג'ס, בשנות ה-70
והיום
צילום: אלכס גלפרין
מומלצים