אריסון: "אנחנו לא שם רק בשביל לעשות כסף"
במפגש בפני התקשורת הציגה שרי אריסון את משנתה והחזון של קבוצת אריסון לשנים הבאות; בעלת השליטה בבנק הפועלים מבהירה: "כל עסק נבדק מבחינה כלכלית, כאשר המסננת הנוספת צריכה להיות הערכית; אני מרגישה אחריות ומחויבות לעשות ככל שביכולתי למען הפלנטה"
"הרצון האמיתי שלי הוא לחולל שינוי בכל תחום שאני נוגעת בו, לכן חשוב להיכנס לטווח ארוך בהשקעות השונות. השקעות קצרות טווח אינן מעניינות אותי". כך אמרה היום (ה') שרי אריסון, בעלת השליטה בבנק הפועלים, שהוסיפה: "לעשות כסף
בשביל לעשות כסף - אנחנו לא שם. אנחנו רוצים להיות כלכליים אבל עם מטרות נוספות".
"אנו רוצים לתת את הדגש בעיקר על מדינות מתפתחות, כמזרח אירופה, אמריקה הלטינית, אפריקה, הודו וסין בהן שיעורי הצמיחה גדולים", אומרת פלד. "אנו לא מחמיצים גם הזדמנויות במדינות מפותחות", היא מוסיפה. "הבנו שהקבוצה והזרוע העסקית של אריסון יכולות לפתוח דלתות על ידי הקשרים הבינלאומיים שיש להם". בהקשר זה מבקשת אריסון להדגיש: "נכון, אני יכולה לפתוח דלתות במישור העסקי, אך העולם כיום מעריך ומוקיר את הפעילות הפילנתרופית לא פחות".
בהכנת הידיעה השתתפו גולן חזני ורונית גודמן אריסון בחרה, לראשונה בקריירה העיסקית שלה, להופיע בפני התקשורת הישראלית ולהציג את משנתה והחזון של קבוצת אריסון לשנים הבאות. המפגש נערך לאחר רכישת אחזקותיו של אחיה מיקי אריסון באריסון השקעות (23%), שהשאירו אותה כבעלת מניות יחידה בחברה שמחזיקה בשליטה בבנק הפועלים, שיכון ובינוי, תעשיות מלח ועוד.
במפגש ישבו לצידה של אריסון שתי הנשים הקרובות אליה ביותר בקבוצה: אפרת פלד - מנכ"לית הקבוצה, ואיריס דרור - הממונה על השפה והתקשורת בקבוצה.
"שילוב של עסקים ופילנתרופיה הוא הבטחת הקיום האנושי", אומרת אריסון. "אנו בוחנים השקעות כל הזמן. כל עסק נבדק מבחינה כלכלית, כאשר המסננת הנוספת צריכה להיות הערכית. נשקיע בסקטורים עסקיים שמבטיחים את הקיום האנושי שלנו ושל ילדינו". פלד הוסיפה כי "המהלכים העסקיים בשנתיים וחצי האחרונות הם נגזרת של מחשבה ותכנון ארוכי טווח. אנחנו משקיעים בהשקעות שמביאות ערך מוסף לישראל ולעולם".
מהם התחומים שבהם מתכוונת הקבוצה להתפתח?
פלד: "הגדרנו את מנועי הצמיחה שייצרו גם הזדמנות כלכלית, שהעיקריים שבהם הם תחום הנדל"ן, תשתיות, פיננסים, מים ואנרגיה".
לדברי פלד, המגמה היא להיכנס לתחומים נוספים, בהם הקבוצה איננה פעילה, שתואמים את התפיסה והחזון שלה. בתחומים אלה ניתן למנות חקלאות ומזון, מתן מענה של ניצול משאבים יעיל, שיפור תפוקה חקלאית, טיהור אוויר, ואנרגיה נקייה לתחבורה.
היכן מכוונות עיקר ההשקעות?
לא הכל לטווח הארוך
לאחר שנים ארוכות: שרי אריסון נפרדת מרני רהב
רון גרנות, "כלכליסט"
לאחר 10 שנים הודיעה המיליארדרית הישראלית על מינוי דובר פנימי לחברה במקום רני רהב; רהב בתגובה: "חברותי האמיצה עם שרי תמשך לעד, אני בהחלט מקבל את רצונה למנות דובר פנימי"
"כיום אני בקשרים עם גופים רבים אשר רוצים להצטרף לתחומי העיסוק בהם אנו עוסקים, אך חשוב לנו שהחזון ייתאם את שלנו", אומרת אריסון. "המודל העסקי הוא מודל שלי, אותו אני המצאתי והוא ה-DNA של הקבוצה שלי".
"אני ציונית קודם כל"
מדוע לא הקמת מרכז גלובלי והחלטת לפעול מישראל?
"אני ציונית קודם כל. הכי קל היה למכור הכל ולקנות רק מה שאני רוצה... אני מרגישה אחריות ומחוייבות לעשות ככל שביכולתי למען הפלנטה. מ-1986 אני בעסקי פילנתרופיה אבל הגעתי למסקנה שאפשר לעשות יותר".
באילו תחומים לא תעסקו?
"יש רשימה שלמה - כימיקלים, נשק, ניסויים בבעלי חיים. לא תמצאו אותנו שם". על רכישת המניות של אחיה מיקי לאחרונה, אמרה אריסון כי אין כאן מהלך של קנייה, אלא העברה "וזו חלק מהאסטרטגיה שלי".
האם את חושבת להכניס שותף?
"לא איכפת לי להכניס שותף. כן איכפת לי שהשותפים יהיו שותפים לדרך, לחזון, לכוונה. במיזמים השונים אנחנו במגעים עם גופים שונים לבחינת שותפות עתידית גלובלית. אנחנו בוחנים את השחקנים בשוק שיש להם את הראייה שלי. יש אנשים כאלה - לא בישראל, אבל יש".
הרכישה של מניות הפועלים היתה חצי אילוץ מבחינתך?
"ממש לא. האמריקנים רצו למכור מהרגע שאבי נפטר. הקטע של נוחי דנקנר שרצה להיכנס לשליטה אולי נתן לי את הדחיפה אבל לא שינה לי את האסטרטגיה".
את מקבלת פידבק ראוי?
"לפני שנתיים כשדיברתי על זה, אמרו - מה יש לה זאת? מה היא מדברת בכלל? כשיצא הסרט של אל גור כולם פתאום הבינו. יש לי יכולת לראות דברים קדימה".
"העתיד - שילוב של עסקים ופילנתרופיה". אירסון
צילום: ענת מוסברג
מומלצים