"צריך לתת לאנשים את האפשרות לכתוב ולהביע בשפה שלהם"
שמידט רואה בהבאת עידן המידע לארצות נחשלות, חובה מוסרית. הוא מספר על הפעילות של גוגל באפריקה, אבל מוסיף: "יש לנו בעיה דומה בעולם הערבי"
כששמידט נשאל על ידי עמיתי מדרום אפריקה, איזה מסר יש לו לקוראיו, שמידט ממהר לנצל את ההזדמנות ולהעביר מסר
ראיון מיוחד
מנכ"ל גוגל: "אין לנו תוכניות ל-5 שנים"
ניב ליליאן, רודוס
בראיון ל-ynet ו"ממון" מודה אריק שמידט, כי החברה שבראשה הוא עומד לא מתכננת לטווח ארוך, אלא לשנה בלבד: "אנחנו רואים עצמנו כממציאים". ראיון על הפחד מהגוגל, יישומי רשת, הפער הדיגיטלי, דפדפנים ומיפוי ימים
בדבר חשיבות יצירת נגישות למידע - ובשפה המקומית.
"זה די חשוב", הוא פוסק. "גם במדינות העניות ביותר, יש סלולריים עם יכולות SMS. אנחנו מביאים להם חיפוש ב-SMS. זה אומנם לא החיפוש הכי משוכלל שיש לגוגל להציע כיום, אבל המידע הזה יכול להיות ההבדל (בשביל האיכר העני – נ.ל.) בין לתכנן את היבולים - ובין לעזוב את הבית".
אנחנו עובדים עם ספקי האינטרנט המקומיים ומתקינים להם שרתי פרוקסי. השרתים האלה מותקנים בכמה מדינות, הם מאיצים את גוגל, בלי להכביד בעלויות. אנחנו דואגים לתוכן מקומי – הרשת צריכה להיות בשפה המקומית. צריך לתת לאנשים את האפשרות לכתוב, לקרוא חדשות, ולהביע בשפה שלהם. בסך הכל אלה דברים לא יקרים.
אנחנו חושבים שזה המפתח, הדבר ההכרחי כדי ליצור דברים טובים. יש לנו בעיה דומה בעולם הערבי. בישראל יש אחוזי חדירה גבוהים, אבל מרבית הערבים אין להם גישה לרשת בשפתם. לא חייבים פתרונות יקרים כמו wimax, גם פתרונות חיבור צר, שהם זולים מאוד כיום, יכולים להיות פיתרון. להביא את המידע לאפריקה היא חובה מוסרית. זו השקפתנו.
שמידט
צילום: רויטרס
מומלצים