שתף קטע נבחר

 

על סדר היום באו"ם: דבר קורבנות הטרור מישראל

לכינוס בנושא המלחמה בטרור הוזמנו שני נפגעים ישראלים, לצד נציגים משאר העולם. מדינות ערב מחו: אין ייצוג לנפגעים מהטרור הישראלי. אינגריד בטנקור, ששוחררה משבי המורדים בקולומביה, אמרה: "זכרו שאנשים רבים עדיין בשבי"

פוליטיקאים ומדינאים רבים פוקדים מדי יום את במת האו"ם בבניין הארגון בניו-יורק, אבל אתמול (ג') עלו לשאת דברים נפגעי טרור מהעולם - ובהם גם שני ישראלים: ארנולד רוט, שאיבד את בתו מלכי בפיגוע בסבארו בירושלים וסגן ראש המשלחת הישראלית לאו"ם, דני כרמון, שאיבד את אשתו בפיגוע בשגרירות ישראל בבואנוס-איירס ב-1992 .

 

הכינוס, שעניינו היה הטרור העולמי, עורר כעס בקרב מדינות ערב, שהביעו מחאה על כך שלא הוזמנו לאירוע גם נפגעים מידי "טרור של מדינה" - כשכוונתם לישראל.

 

מזכ"ל האו"ם, באן קי-מון, כינס את האירוע כחלק מ"אסטרטגיה עולמית של האו"ם למלחמה בטרור". למפגש הגיעו 18 נפגעי טרור מרחבי העולם, ומומחים למלחמה בטרור. בין המשתתפים הנוספים: פצועים ממתקפת ה-11 בספטמבר 2001 בניו-יורק, נפגעים בפיגועי הרכבת התחתית בלונדון, פצועים מפיגועי טרור במטה האו"ם בבגדד, בירדן ואלג'יריה, פצוע מוסלמי מהפיגוע בבאלי שבאינדונזיה, ואחרים - בהם אינגריד בטנקור שנחטפה על-ידי המורדים בקולומביה ושוחררה לאחרונה לאחר שבע שנים בשבי.

 

כרמון סיפר מעל הבמה על הפיגוע בבואנוס איירס, שבו נהרגו 29 בני אדם: "בעוד שאני נחלצתי חי אך פצוע מהריסות הבניין, אשתי אליאורה לא שרדה. חמשת ילדינו, בגילאים שנתיים עד 12, נותרו יתומים מאם. עולמנו התנפץ לרסיסים. עבורי, הנושא של טרור אינו תרגיל אקדמי. עבורי טרור הוא דבר מוחשי, וכך גם הצורך בשיקום. באותו יום נוראי, יצאתי למסע חדש בניסיון לבנות מחדש את מה שהטרוריסטים ביקשו להרוס. אם ברצוננו להיאבק בטרור באופן אמיתי, אנו חייבים להכיר בסבלם של הקורבנות ובצורך לתמוך בהם".

 

ארנולד רוט סיפר על הפיגוע בירושלים, שבו נספו 15 בני אדם ונפצעו 132. הוא תיאר בפני הנוכחים את בתו בת ה-15 ישבה להנאתה בפיצריה במרכז ירושלים, מוקפת באמהות וילדים, כשצעיר הגיח עם גיטרה על גבו - שהיתה בעצם פצצה.

 

בטנקור: זכרו שרבים עדיין בשבי

הדוברת של מזכ"ל האו"ם, מישל מונטס, אמרה ל-ynet כי באן החליט על היוזמה כדי לאפשר לתקשורת לתת פנים לטרור. "אם התקשורת תוכל לתת במה לדבריהם של הקורבנות, לתת פנים לנפגעי הטרור, הדבר יפעיל לחץ על המדינות החברות באו"ם לעשות משהו. המדינות החברות לא עושות מספיק כדי להיאבק בטרור - והכינוס נועד לדרבן אותן לעשות יותר", אמרה.

 

בטנקור - ששוחררה לפני חודשים ספורים משבי המחתרת הקולומביאנית - ביקשה מבאן להקים אתר אינטרנט, תחת מטריית אתר האו"ם, שיכלול את שמותיהם של כל קורבנות הטרור בעולם, תמונותיהם ופרטים נוספים עליהם.

 

בתדרוך עיתונאים שערכה במטה האו"ם בניו יורק, סירבה בנטקור להתייחס לתקופה שעברה עליה בשבי. "זה לא יעזור לדון בתקופה הזאת. אני יודעת שאנשים אחרים סובלים כעת כפי שאני סבלתי בשעתו. צריך לזכור שאנחנו חופשיים אבל אחרים עדיין כבולים וכלואים. צריך לעשות למענם הכל - כפי שאנשים עשו הכל למעני ולמען שחרורי. בכך צריך להתמקד - ולא בתקופה שעברה עלי בשבי", אמרה.

   

מיהו קורבן טרור?

מאחורי הקלעים של הכינוס התנהלו בשבועיים האחרונים ויכוחים קשים עם דיפלומטים ערבים, שהעלו טענות על קיפוח

והתעלמות מ"טרור של מדינה", כפי שהם מכנים את פעולותיה של ישראל. הם קבלו על כך שרשימת המוזמנים גובשה מבלי שהאו"ם קבע קודם לכן מהי ההגדרה של טרור.

 

השגריר המצרי באו"ם, מג'יד עבדל עזיז, טען בעצרת הכללית בשבוע שעבר על "קיום סימפוזיון של קורבנות טרור ולא של קורבנות אחרים, כמו קורבנות של כיבוש זר". בסופו של דבר הוחלט לצרף לדוברים את מרואן דיאב מעזה, על תקן של מומחה לטרור פלסטיני.


פורסם לראשונה 09/09/2008 18:44

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דניאל כרמון. הטרור דבר מוחשי
צילום: שחר עזרן
צילום: שחר עזרן
ארנולד רוט. ישב להנאתו בפיצריה
צילום: שחר עזרן
מומלצים