אם לשלושה: שקלתי לפגוע בבני האוטיסט ובי
בדיון שנערך בכנסת בשל רצח שלושת הילדים, הוקרא מכתב בו תיארה אם כיצד כמעט פגעה בבנה. לפי נתונים שהוצגו בדיון, 41 אלף ילדים נפלו קורבן להתעללות השנה
"שמי א', בני הקטן, בן 4, אובחן כאוטיסט והייתה תקופה שחשבתי לפגוע בו וגם בעצמי. הייתי בסערת רגשות. עלתה בי מחשבה כזו לפחות פעם ביום, אבל למזלי היתה לי פסיכולוגית. אנו זקוקים להמון עזרה לנו ולילדים. אני מבינה אמהות שפוגעות בילדים שלהם, אבל קשה לי לקבל את זה. פשוט הן נמצאות במצב שאין שום גורם שיכול לעזור".
כך כתבה אם לשלושה ילדים במכתב שהוקרא היום (ד') על-ידי חברת הכנסת נדיה חילו (העבודה) בדיון בוועדה למעמד האשה בכנסת, בדיון שנערך לאור מקרי הרצח של שלושת הילדים - רוז, מיכאל ואלון - שזעזעו בחודש האחרון את המדינה.
למנוע את הרצח הבא: מהם סימני המצוקה?
בדיון הציג מנכ"ל המועצה לשלום הילד, ד"ר יצחק קדמן, נתונים המצביעים על עלייה נוספת במספר הילדים אשר נפלו קורבנות להתעללות. בשנת 2007 טיפלו פקידי הסעד לחוק הנוער ב-41,091 ילדים בהשוואה ל-38,031 ילדים בשנת 2006 ול-20,989 בשנת 1997.
מהנתונים עולה כי 29% מהתלונות עסקו בהתעללות פיזית, כ-11% בהתעללות מינית, 31% בהזנחה ו-12% בהתעללות נפשית. ח"כ חילו ציינה כי יש לזכור כי מדבר במקרים שדווחו וטופלו על ידי משרד הרווחה וישנם אלפי מקרים שאיש לא דיווח עליהם. קדמן: "מתברר שהיקף תופעת ההתעללות גדול בהרבה ממה שנוטים לחשוב, ומקרי הרצח האחרונים הם רק קצה הקרחון של תופעה מדאיגה שאיננה מטופלת כראוי".
חנה סלוצקי, פקידת סעד ראשית במשרד הרווחה, אמרה בדיון כי ניתן לראות מהנתונים שמספר מקרי ההתעללות נמצא בקו עלייה.
עוד אמרה כי הנטל הנופל על עובדים סוציאליים ופקידי סעד הוא בלתי נסבל ולכן יש להוסיף תקנים נוספים על מנת שיוכלו לפעול יותר ולהגיע לביקורי בית.
היא הוסיפה שאת מקרי הרצח האחרונים היה ניתן למנוע, אם היה קיים תיאום בין משרדי הממשלה והרשויות - כגון משרד הרווחה, המשטרה ובתי החולים. "אם אני בתור עובדת סוציאלית לא אקבל חוות דעת של פסיכיאטר שהאם נמצאת בדיכאון, לא אוכל לבוא לבית המשפט ולטעון שהילד נמצא בסכנה ויש טעם להוציאו מהבית. יש להשקיע המון מאמץ בעבודה משותפת בין המשרדים, כדי שנוכל לראות את התמונה השלמה".