שתף קטע נבחר

 

רמון: כל מה שממזרח לגדר - לא יהיה בריבונותנו

אחרי ישיבת הממשלה שעסקה ב"פינוי-פיצוי", אמר המשנה לרה"מ: "אני לא רוצה להסתכל למתנחלים האלה בעיניים ולומר שנפנה אותם רק אחרי ההסכם. ההצעה היא win-win לשני הצדדים". לדבריו, הצעת החוק תוגש תוך שבועות

הסכם קבע עם הפלסטינים לא נראה עדיין באופק, אבל השר חיים רמון מתעקש לקדם את תוכנית פינוי-פיצוי. אחרי שהממשלה דנה היום (א') בנושא, בלי כוונה להחליט בינתיים, הסביר המשנה לראש הממשלה את המניע המרכזי שלו: שמירה על מדינה יהודית ודמוקרטית. לדבריו, תוך שבועות בכוונתו לתרגם את התוכנית להצעת חוק - "ולהגיש את זה לממשלה ולכנסת עם ראש הממשלה, או מי שיהיה ראש ממשלה".

 

בתדרוך לעיתונאים לאחר ישיבת הממשלה אמר: "ברור שכל מה שממזרח לגדר, לא יהיה בריבונות ישראל. מדברים על קו גבול שהוא פחות יותר הגדר, ודאי ציפי לבני יודעת את זה. אנחנו יכולים לשלוט על הבקעה מבחינה ביטחונית, אך אנו מדברים על ריבונות".

 ראש הממשלה אולמרט אמר היום בהקשר זה: "ארץ ישראל השלמה נגמרה. אין יותר דבר כזה. מי שמדבר כך רק משלה את עצמו".

 

מוקדם יותר הציע רמון במסגרת תוכניתו פיצוי של 1.1 מיליון שקלים לכל משפחת מתנחלים שתסכים לעזוב את ביתה, ממזרח לגדר ההפרדה. רמון הציג נתונים שהפיק עבור משרד ראש הממשלה מכון המחקר של רפי סמית', לפיו גל התפנות ראשון ימנה כ-11 אלף תושבים. "גל ראשון יוביל לגלים נוספים. לקחנו את פיצוי ההתנתקות כמינימום".

 

לדבריו, עוד בתחילת המגעים התנגד למשא ומתן מפורט - ו"אם את ההצעה של פינוי פיצוי היינו שמים על השולחן אז, אולי המצב היום יותר טוב. אם יהיה פינוי בתים, לא יהיה פינוי של צבא. אולי זה יקל על הצבא להגן על מי שנשאר שם".

 

"הם רק מבקשים בית תמורת בית"

"האיום המרכזי מדינית על ישראל הוא מדינה דו לאומית", הסביר רמון את השקפתו. "ככל שהמשא ומתן לא עולה יפה - הרעיון הזה תופס יותר.

 באמירת פינוי פיצוי אנו אומרים שאנו רציניים בעניין שתי מדינות לשני עמים, ומצד שני אומרים: תדעו לכם שנעשה הכל כדי לספח את גושי ההתיישבות הגדולים לישראל".

 

על היחס למתנחלים אמר המשנה לראש הממשלה: "אני לא יכול להסתכל בעיניים של אלה ולומר להם שרק אז נפנה איתם. ברור שהם לא יהיו בשטח ישראל. יש כאלה שבאים ואומרים אם אנחנו לא בריבונות ישראל, תנו לנו פיצוי ותנו לנו ללכת. כל מה שהם מבקשים, הוא בית תמורת בית. לכן ההצעה הזאת היא Win-Win לשני הצדדים. אנו מחזקים במעשים את מה שאנו מציעים במשא ומתן עם הפלסטינים.

 

"כמה זמן אפשר להחזיק משא ומתן בלי תכלית?", תהה רמון, והוסיף שאולי "ההסכם יהיה עוד 5 ועוד 8 שנים... אני לא אופטימי כפי שהדברים מתנהלים היום, לגבי האפשרות שהסכם ייחתם בסוף השנה הזאת, או השנה הבאה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רמון. למה לא עשינו את זה קודם?
צילום: AFP
אולמרט ולבני, הבוקר
צילום: AFP
מומלצים