שתף קטע נבחר
 

מונה כונס למניות המריבה בין מזרחי לגאידמק

המחוזי נענה לבקשת מזרחי-טפחות ומינה כונס למניות חברת אוסיף של גאידמק, שלטענת הבנק משועבדות לו. מזרחי: קצנו בהבטחות. פרקליטי גאידמק: צו הכינוס עוד לא נכנס לתוקף

הסכסוך העסקי בין בנק מזרחי-טפחות לבין גאידמק עולה מדרגה: בנק מזרחי-טפחות הגיש היום (ג') לבית המשפט המחוזי בתל-אביב בקשה למנות את עורך הדין פיני יניב ממשרד קנטור ככונס נכסים זמני למניות של חברת אוסיף שבשליטת ארקדי גאידמק, אשר לטענת הבנק משועבדות לו.  

 

השופטת דניה קרת-מאיר נענתה לבקשה ומינתה את עורך הדין פיני יניב לתפקיד כונס הנכסים למניות המשועבדות. השופטת הסמיכה את הכונס לתפוש ולקבל את הנכסים המשועבדים ולקבל מגאידמק ונציגיו כל מידע הנוגע לנכסים המשועבדים. השופטת קבעה דיון נוסף בנושא במעמד שני הצדדים ב-5 באוקטובר.

 

בעקבות ההחלטה פנה אחר הצהריים עו"ד רנן גרשט, המייצג את גאידמק, לבית המשפט וביקש לבטל את הצו. בתגובה, החליטה השופטת קרת-מאיר להקדים את הדיון למחר בבוקר.

 

בנוסף, שלחו עורכי הדין של גאידמק מכתב לבנק מזרחי-טפחות, בו ציינו כי צו הכינוס לא נכנס לתוקף. זאת מאחר וטרם הופקדו הערבויות הנדרשות על ידי הבנק.

 

"גאידמק הבטיח לנו כסף, ולא החזיר"

בנק המזרחי טוען כי גאידמק נטל מהבנק הלוואה לרכישת מניותיה של חברת אוסיף. כבטוחה, העמיד גאידמק לרשות הבנק, לטענתו, את מניות החברה ופיקדון כספי. לטענת הבנק, כשירד ערכה של המניה דרש הבנק מגאידמק להשלים את עלות שחיקת המניה.

 

אלא שלטענת הבנק: "מאז אפריל 2008 ניכר שינוי בדפוס ההתנהגות של גאידמק. גאידמק חזר והתחייב פעם אחר פעם בפני הבנק שיעביר כסף לבנק כבטוחות, אך פעם אחר פעם הפר את התחייבויותיו".

 

לפני כשבוע הודיע גאידמק כי הוא מנהל מו"מ למכירתה של חברת הנדל"ן אוסיף. גאידמק רכש את השליטה באוסיף מידי דורון אביב באפריל 2007 תמורת 600 מיליון שקל, לפי שווי של מיליארד שקל. כיום נסחרת החברה בשווי של כ-260 מיליון שקל, פחות משליש מהשווי בו נרכשה ע"י גאידמק.

 

גאידמק: "הבנק פועל בשיטות פסולות"

 

גאידמק סירב להגיב לידיעה. אבל זמן קצר לפני הדיון בבית המשפט שלח המנהל החדש של עסקי גאידמק בישראל, עורך הדין יוסי שגב, מכתב לעו"ד יניב, שבו נכתב כי גאידמק יענה לבקשת הבנק, אך יתבע אותו אחר כך. 

 

"בנק מזרחי-טפחות נמנע בעקביות מלתת לגאידמק מידע ומסמכים שלהם הוא מחוייב על פי דין", כתב שגב, "הבנק פועל בשיטות פסולות ביותר נגד גאידמק, שאינן ברורות כלל ועיקר: השיטה בה מועמדת לגאידמק הלוואה של 245 מיליון שקלים לפירעון מיידי ללא הצדקה ובטרם הגיע מועד פירעון כלשהו; השיטה שבה החוב מועבר לחשבון שבו מועמסים עליו ריביות חורגות של עשרות מיליוני שקלים; השיטה שבה הבנק גובה, בלחצים ואיומים בלתי פוסקים, 100 מיליון שקלים על חשבון החוב; השיטה שבה הבנק מסרב לשלם ערבות בנקאית נפרדת להתאחדות לכדורגל ויוצר רעש תקשורתי עצום; השיטה שבה הבנק מסרב לתת מסמכים בנקאיים, שלשיטתו, גאידמק חתום עליהם".

 

"תחת כניעה לאיומים הבלתי-פוסקים של הבנק יסכים מרשנו לשלם את מלוא החוב שיטען הבנק תוך פירוטו. לאחר מכן, נבוא חשבון עם הבנק על מלוא הזכויות והנזקים שהבנק גרם".

 

מזרחי: "הבנק קץ בהבטחות והתחייבויות"

מבנק המזרחי נמסר בתגובה: "הבנק קץ בהבטחות והתחייבויות. אם גאידמק מעוניין לשלם את מלוא החוב הוא מוזמן לעשות כן והבנק ימחק את בקשת הכינוס בשמחה. הבנק עשה ככול שביכולתו על מנת להימנע מהגשת הבקשה והודיע לגאידמק שגם תשלום קטן בהרבה שיפחית את גובה החוב ימנע את בקשת הכינוס". המזרחי טען בבקשתו, כי חוב גאידמק לבנק עומד על כ-158 מיליון שקל.


פורסם לראשונה 16/09/2008 14:11

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גאידמק: בקשה לכינוס נכסים
צילום: גיל יוחנן
מומלצים