שתף קטע נבחר

 

מדבדב: לקבע בחוק את מעמדה של רוסיה בקוטב

"עלינו לאמץ חוק פדראלי בנושא הגבול הדרומי של האזור הארקטי הרוסי", אמר דמיטרי מדבדב במועצת הביטחון הרוסי, בהתייחסו לאזור עתיר המשאבים שבמחלוקת. "עלינו להפוך את הקוטב הצפוני למשאב עבור רוסיה במאה ה-21"

על רוסיה לחוקק חוק המסמן את שטחה בקוטב הצפוני - כך אמר היום (ד') הנשיא הרוסי דמיטרי מדבדב. כמה מדינות, ובהן רוסיה, חלוקות בסוגיית הריבונות בשטח עתיר משאבי הטבע. גאולוגים העריכו כי באזור הקוטב הצפוני מצויים כרבע מעתודות הנפט והגז הטבעי בעולם ולאור העובדה שההתחממות הגלובלית, הפכו קידוחים באזור לכדאיים מבחינה כלכלית.

 

"עלינו לסכם ולאמץ חוק פדראלי בנושא הגבול הדרומי של האזור הארקטי הרוסי", צוטטו בסוכנות הידיעות הרוסית "אינטרפקס" דבריו של מדבדב במועצת הביטחון הרוסית. "המשימה הראשונה והיסודית שלנו היא להפוך את הקוטב הצפוני למשאב עבור רוסיה במאה ה-21", הוסיף.

 

מדבדב ציין כי "השימוש במשאבים הללו יבטיח לחלוטין את ביטחונה של רוסיה בתחום האנרגיה. חובתינו כלפי הדורות הבאים להבטיח את האינטרסים הלאומיים ארוכי הטווח של רוסיה בקוטב הצפוני". רוסיה טוענת כי רכס לומונוב הוא שלוחה של המדף היבשתי הסיבירי.

 

בשנה שעברה, צוות של צוללת רוסית נעץ בקרקעית האוקיינוס הארקטי דגל רוסי - צעד סמלי שעורר את זעמן של ארבע "חברות מועדון הקוטב" האחרות. לפי החוק הבינלאמי, חמש מדינות - קנדה, רוסיה, ארה"ב, נורווגיה ודנמרק - יכולות לשלוט באזור של 320 ק"מ בקוטב מצפון לחופיהן. המדינות התבקשו להגיש עד מאי 2009 את תביעותיהן בנושא לוועדה של האו"ם.

 

בחודש מאי נפגשו נציגים מחמש המדינות בגרינלנד כדי לדון בסוגיית הריבונות בקוטב ובחלוקת משאבי הטבע שקיימים ככל הנראה באזור. הצדדים חתמו על הצהרה המאשררת את מחוייבותם לאמנות הבינלאומיות הנוגעות לקוטב, וכן לדון בתיאום התנועה בנתיבי השייט המשתנים באזור. באוקטובר 2007 אמר השר הרוסי למשאבי טבע, יורי טרוטנב, כי בכוונת מוסקבה לתבוע מהאו"ם בעלות על המעגל הארקטי עד סוף השנה - מהלך שלא בוצע לבסוף.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חושב קדימה. דמיטרי מדבדב
צילום: AFP
הדגל הרוסי בקרקעית האוקיינוס
צילום: איי פי
מומלצים