וול סטריט ננעלה בעליות חדות
דאו ג'ונס עלה ב-3.83%, נאסד"ק עלה ב-4.78% ו-S&P 500 עלה ב-4.12%. העליות, בשל התקוות שהמהלך המתואם בין הבנקים המרכזיים בארה"ב, יפן ואירופה של הזרמת כספים לשווקים יביא לייצובם
המדדים בוול סטריט סגרו אמש (ה') בעליות חדות בציפייה לפרסום תכנית פדראלית לתמיכה בשווקים. עוד הושפע המסחר מתחזית של גולדמן זאקס, שהמגמה השוורית בתחום הסחורות טרם מיצתה את עצמה, ומהחלטת הרגולטורים וקרנות הפנסיה לאסור מכירה בשורט (חסר) של מניות בנקים וחברות ברוקרים.
דאו ג'ונס עלה ב-3.83% ל-11,016 נקודות, נאסד"ק עלה ב-4.78% ל-2,199 נקודות ו-S&P 500 עלה ב-4.12% ל-1,204 נקודות.
מניית בנק ההשקעות מורגן סטנלי סגרה בעלייה של 1.75%. מניית בנק ההשקעות גולדמן זאקס ירדה ב-3.86%. מניית בנק וושינגטון מיוצ'ואל זינקה ב-36.82%. סיטיגרופ ירדה בכ-18.25%, לאחר פתיחה חיובית, ומניית בנק אוף אמריקה הוסיפה 12.43%.
התחייבותם של הבנק המרכזי האמריקאי ( פדרל ריזרב) והבנקים המרכזיים של אירופה ויפן להזרים כ-247 מיליארד דולר נזילות לתוך המערכת הפיננסית והגבלות הרגולטור האמריקאי על מסחר בשורט משדרים למשקיעים יציבות, והשוק הגיב בהתאם. קברניטי המשק האמריקאי ניסו ועדיין מנסים בכל דרך להחזיק את האמון של המשקיעים בשווקים הפיננסים לאור פשיטת הרגל של ליהמן ברדרס והסערה שפקדה את וול סטריט בימים האחרונים.
ההוראה החדשה של הרשות לניירות ערך האמריקאית במסגרתה הוטלו הגבלות על המסחר בחסר (שורט) מחזירה סנטימנט חיובי לשווקים. בנוסף, ייתכן כי הרשות האמריקאית תטיל מגבלות על קרנות גידור, ותדרוש מהן לחשוף את פוזיציות השורט שלהן.
משרד העבודה האמריקאי הוציא אתמול דוח שהצביע על עליה במספר תביעות האבטלה בשבוע שעבר ל-455 אלף בעיקר במדינות שסבלו מהוריקאן גוסטב (כדוגמת לואיזינה). אתמול סגרו המדדים המובילים בירידות חדות, בעקבת חששות מנפילות מוסדות בנקאיים נוספים.