שתף קטע נבחר

 

לבני: אבסורד שאיראן תהיה במועצת הביטחון

שרת החוץ ויו"ר הנכנסת של קדימה יצאה בהתקפה חריפה נגד דבריו של נשיא איראן, שהגדיר את הישראלים כ"רוצחים ציוניים" וביקש לצרף את מדינתו לגוף המשמעותי ביותר של האו"ם. "צירוף איראן למועצת הביטחון זה לתת לפושע להיות השופט של עצמו", אמרה לבני

בעקבות נאום השנאה של נשיא איראן, מחמוד אחמדי-נג'אד, מעל בימת האו"ם, תקפה הבוקר (יום ד') שרת החוץ, ציפי לבני, את בקשתה של טהרן לצרף אותה למועצת הביטחון. "צירוף איראן למועצת הביטחון של האו"ם היא לתת לפושע להיות השופט של עצמו".

 

לדברי לבני, נאומו של נשיא איראן באו"ם, "מביא לאבסורד את המצב בארגון שחרת על דגלו בעת הקמתו never again - לעולם לא עוד. אולם השיא עוד לפנינו - איראן מבקשת להצטרף למועצת הביטחון של האו"ם".

 

היא תקפה את התנהלותו של אחמדי-נג'אד:

 "זה אבסורד שאין כדוגמתו. מדינה המאיימת על ביטחון שכנותיה וקוראת להשמדת מדינה אחרת רוצה להיות חברה בגוף שמטרתו לתרום לביטחון העולמי. איראן נמצאת תחת סנקציות של מועצת הביטחון בגלל שהיא מייצרת נשק גרעיני".

 

היא הוסיפה בעניין זה כי הסנקציות הוטלו על איראן משום שהיא מספקת נשק לארגוני טרור, תוך הפרה של החלטות המועצה: "מדינות אחראיות אינן יכולות לתמוך בחברות של איראן בגוף שאחראי על ישום אותן הסנקציות. נדרש כעת לחץ בינלאומי על איראן. הלחץ יבהיר לה את מחיר ההתעלמות מדרישות העולם. אסור לצרף אותה לגוף שאמור להוביל את הפעולה הזאת".

 

שרת החוץ הנחתה את נציגויות ישראל בחו"ל לפעול בעניין בקשתה של איראן. לבני הורתה לנציגי ישראל לעשות שימוש בנאום הבוטה של אחמדי-נג'אד באו"ם, על מנת להמשיך במאמץ למנוע מטהרן חברות במועצת הביטחון.

 

בנאומו המתריס בפני עצרת האו"ם אמר המנהיג האיראני, כי "הציונים הפושעים והכובשים ממשיכים מזה 60 שנה במסע ההרג שלהם בפלסטין". הוא המשיך את דבריו באווירה אנטישמית ואמר, כי הישראלים "הקימו ממשלה באמצעות איסוף אנשים ממקומות שונים בעולם והביאו אותם למדינה של אנשים אחרים, תוך רציחת תושביה האמיתיים של הארץ הזאת. מועצת הביטחון לא יכולה לעשות דבר ולפעמים, עקב לחץ של מעצמות, אפילו תומכת ברוצחים הציוניים". 

 

אחמדי-נג'אד טען כי "המשטר הציוני" מרמה את העולם: "קומץ של ציונים שקרנים משחקים בהגינות, היושרה ובזכויותיהם של האומות האירופיות והאמריקניות", אמר הנשיא האיראני, "למרות שמדובר במיעוט זעום, הם שולטים בחלק ניכר מהמרכזים הכלכליים והמוניטריים וכן בקבלת ההחלטות הפוליטיות במדינות אלה. זה הרה אסון להתרשם כיצד במערכות בחירות צריכים מועמדים לבקר את בני העם הזה, להשתתף בכינוסיהם ולהתחייב למלא אחר האינטרסים שלהם כדי לקבל תמיכה תקשורתית או כלכלית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ציפי לבני
צילום: AFP
נשיא איראן, אחמדי-נג'אד
צילום: AP
מומלצים