באפט שוקל לקנות חטיבות ב-AIG
באפט מנצל היטב את המשבר בשווקים: לאחר שהודיע על השקעה של 5 מיליארד דולר בבית ההשקעות גולדמן זאקס, הוא הצהיר היום כי הוא לוטש עיניים גם לענקית הביטוח המולאמת
המיליארדר האמריקני וורן באפט ממשיך לנצל את מחירי השוק הנמוכים ואת המשבר הכלכלי הקשה בארה"ב לצורך רכישת מציאות. אמש החליט באפט (בעל השליטה בחברת ישקר הישראלית) לרכוש מניות בבנק השקעות הגדול גולדמן זאקס תמורת 5 מיליארד דולר; במקביל, הוא לוטש עיניים אל מספר חטיבות בחברת הביטוח המולאמת AIG.
באפט הצהיר היום על התעניינותו ברכישת חטיבות מ-AIG בראיון לרשת הטלוויזיה האמריקנית CNBC. ענקית הביטוח הולאמה בשבוע שעבר בידי הבנק המרכזי של ארה"ב (הפדרל רזרב), בהליך ההלאמה הגדול בתולדות הכלכלה העולמית, לאחר ששקעה בחובות ענק ובממשל האמריקני התעורר חשש לקריסתה. באפט הצהיר היום על התעניינותו ברכישת חטיבות מ-AIG בראיון לרשת הטלוויזיה האמריקנית CNBC.
באפט מנצל היטב את ירידות השערים החדות בשווקים כדי לרכוש חברות אטרקטיביות שהירידות הורידו את ערכן. במהלך השבוע הודיעה חברת האנרגיה מיד אמריקן אנרג'י הולדינס, שבבעלות באפט, על רכישת יריבתה בענף, קונסטליישן אנרג'י גרופ, תמורת 4.7 מיליארד דולר במזומן. אתמול הזרימה מיד אמריקן מיליארד דולר לחברה, תמורת 19.9% ממניותיה. באפט מבקש לרכוש את החברה הגדולה בארצות הברית בתחום שיווק החשמל במחיר הנמוך במחצית משווייה הריאלי.
באפט משקיע בגולדמן זאקס
אמש (ד') הודיע באפט כי בכוונתו לרכוש מניות של גולדמן סאקס בהיקף של כ-5 מיליארד דולר. מהלך זה של באפט הוא מענה למאמציו של בית ההשקעות - אחד משני האחרונים ששרדו את המשבר בשוק ההון - לגייס הון.
חברת ההשקעות שבשליטתו של באפט, ברקשייר האת'וואי, תקנה מניות שיעניקו לה דיבידנד של 10%. בנוסף, מקבלת האת'אווי אופציה לרכוש מניות רגילות בהיקף של 5 מיליארד דולר במחיר של 115 דולר למניה במשך חמש השנים הקרובות. באופן תיאורטי, אם יממש באפט את כוונותיו אלו, הוא יוכל להרוויח "על הנייר" כ-437 מיליון דולר.
מאז תחילת המשבר בשבוע שעבר נפלה מניית גולדמן סאקס ב-19% ובכך השלימה ירידה של 42% מתחילת השנה. בנוסף לגיוס כסף מבאפט, נערך גולדמן סאקס למכירת מניות בהיקף משוער של כ-2.5 מיליארד דולר. מדובר במכירה ראשונה מסוגה מאז שנת 2000. למרות שבית ההשקעות גולדמן סאקס לא דיווח על הפסד בדו"חותיו הכספיים מאז שהונפק בשנת 1999. מהלכים אלו מקורם בעיקר בצורך להחזיר את אמון המשקיעים למערכת הפיננסית, עקב קריסתו של בית ההשקעות ליהמן ברדרס ומכירת החירום של מריל לינץ' לבנק אוף אמריקה.