שתף קטע נבחר
 

הלמ"ס: הייצוא והייבוא המשיכו לעלות ברבעון

מנתוני הלמ"ס לרבעון השלישי של השנה עולה: חלה עלייה בייצוא ובייבוא הסחורות. קיימת מגמת האטה בגידול בייצור התעשייתי. התיירים לנו פחות במלונות - אך על כך פיצתה תיירות הפנים. האינפלציה המשיכה לעלות אף היא

המשבר עדיין לא כאן; מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה לרבעון השלישי של השנה עולה כי חלה עלייה בייבוא חומרי הגלם וכן בייצוא הסחורות ובייצוא התעשייתי. ניכרת מגמת האטה בייצור התעשייתי. הפדיון בענפי המסחר, המסחר הקמעונאי, והשירותים - המשיך לעלות, ובכך מאותת על המשך עלייה בביקושים במשק. ענף התיירות סופג ירידה במספר ימי הלינה במלונות של תיירים - אך על כך מפצים אזרחי ישראל שמצדם הגדילו את מספר ימי הלינה. האינפלציה המשיכה לעלות אף היא ברבעון השלישי ולהשפיע על הכיס של כולנו.
 
מדד המחירים לצרכן עלה בשיעור שנתי של 5.1% בחודשים יוני-אוגוסט 2008 לפי נתוני המגמה, בהמשך לעלייה דומה בשלושת החודשים הקודמים.

 ללא דיור, עלה המדד ב-4.2%, בהמשך לעלייה בשיעור שנתי של 5.9% בשלושת החודשים הקודמים.ללא דיור וללא פירות וירקות עלה המדד ברבעון השלישי ב-4.6%; זאת, לאחר עלייהבשיעור שנתי של 5.1% ברבעון השני. באוגוסט עלה שער החליפין הממוצע של הדולר ב-5.5%, לעומת יולי; האירו הוסיף ב-0.2% בחודש זה.

 

שיעור הבלתי מועסקים מתוך כוח העבודה האזרחי הגיע בחודש יולי, על פי נתוני המגמה ל- 6.1% . זאת, בדומה לשיעורם ברבעון השני.

 

יצוא הסחורות עלה ב-23.2%

יצוא הסחורות עלה ב-23.2% ברבעון השלישי, לעומת התקופה המקבילה אשתקד. לעומת הרבעון השני, חלה עלייה של5.4% . זאת, בהמשך לעלייה בשיעור שנתי של 27.9% ברבעון השני. בלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מדגישים כי הנתונים הושפעו מהשיבושים שהיו במהלך חודש אוגסט בנמלי הארץ.

 

גם הייצוא התעשייתי(ללא אוניות, מטוסים ויהלומים) עלה ביוני-אוגוסט 2008 ב-23.9% , בדומה לכלל יצוא הסחורות. מתוכו יצוא הטכנולוגיה המעורבת העילית, הכולל כימיה, מכונות, ציוד חשמלי וכלי הובלה ללא כלי טיס, עלה בשיעור שנתי של 33%, כשלעומת הרבעון השני עלה ב-7.4%. ייצוא הטכנולוגיה העילית,כשהכוונה לאלקטרוניקה, כלי טיס ותרופות, עלה ב-17.9% בחישוב שנתי.

 

מייבאים יותר

לא רק בייצוא התרחשה עלייה, כי אם גם בצד השני של המשוואה - הייבוא; יבוא חומרי גלם, ללא יהלומים וחומרי אנרגיה, עלה ברבעון השלישי של השנה ב-14.1%, לעומת התקופה המקבילה אשתקד. בכך נמשכת מגמת הגידול, שכן ברבעון השני חלה עלייה בשיעור שנתי של 21.4%. עם זאת, מציינים בלמ"ס, כי ברבעון השלישי ירד יבוא מכונות וציוד בחודשים אלה ב-1.8%.

 

מספר לינות התיירים במלונות התיירות ירד ברבעון השלישי ב-33.6% לעומת התקופה המקבילה אשתקד; לעומת הרבעון השני מדובר בירידה של 8%. אך נקודת אור לענף ניתן למצוא בתיירת הפנים, מספר לינות הישראלים בבתי מלון ברבעון השלישי עלה בשיעור שנתי של 6.5%. זאת, לעומת ירידה של 2.7% ברבעון השני.

 

מדד הייצור התעשייתי עלה בחודשים יוני-יולי השנה (נתוני אוגוסט עדיין לא התקבלו) בשיעור שנתי של 6.1%, לאחר עלייה של 11.2% בחודשיים הקודמים.

 

מדד הפדיון בענפי המסחר והשירותים, כפי שנמדד מנתוני מע"מ, עלה ביוני-יולי השנה ב-5.1% בהמשך לעלייה של 2.4% בחודשיים הקודמים. עלייה בולטת נרשמה בפדיון ענפי השירותים האישיים והאחרים, השירותים העסקיים והנדל"ן וענף המוסדות הפיננסיים ושירותי הביטוח - אשר עלו בשיעור של כ-9% בחודשים אלו.

 

רשתות השיווק מרוויחות

מדד פדיון המסחר הקמעוני, המהווה אינדיקציה לרמת הביקושים בשוק המקומי, עלה ביוני-יולי 2008 ב-4.9% בהמשך לעלייה של 3.1% בחודשיים הקודמים. מכירות רשתות השיווק, המהוות שליש מפדיון המסחר הקמעוני, עלו ברבעון השלישי ב-2.7% ,בהמשך לעלייה דומה ברבעון השני.

 

ובכל הנוגע ל"גיהוצים", גם כאן חלה עלייה. סך הרכישות בכרטיסי אשראי על ידי צרכנים פרטיים, עלה ברבעון השלישי בשיעור שנתי של 4.2%. זאת,  בהמשך לגידול של 3.3% ברבעון השני.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רוני שיצר
השביתה בנמלים השפיעה על נתוני הייצוא והייבוא
צילום: רוני שיצר
מומלצים