צרפת מציעה להקים קרן אירופית לסיוע לבנקים
היקף הקרן יעמוד על 300 מיליארד אירו - 422 מיליארד דולר. התכנית תועלה לדיון בסוף השבוע הקרוב בפגישת ראשי האיחוד האירופי, על רקע קריסה של מספר בנקים ביבשת
צרפת מציעה להקים קרן אירופית לסיוע לבנקים במצוקה בהיקף של 300 מיליארד אירו (422 מיליארד דולר). התכנית מיועדת מטבע הדברים לסייע לבנקים הפועלים בתחומי האיחוד האירופי והיא תועלה לדיון בסוף השבוע הקרוב בפגישת ראשי האיחוד.
בריאיון שיתפרסם מחר (ה') ביומון העסקים הגרמני הנדלסבלאט, אומרת שרת האוצר הצרפתי, כריטסין לגארד, שצרפת, הנשיאה התורנית של האיחוד האירופי, תעלה את ההצעה להקמת קרן סיוע כלל-אירופית.
"מה יקרה אם מדינה אירופית קטנה תמצא עצמה מול איום של משבר במערכת הבנקאות שלה?" מצוטטת לגארד במאמר. "ייתכן שלא יהיו לה את המשאבים להציל את אותו בנק הנתון במשבר. זה בדיוק התסריט שלשמו יש לגבש חבילת סיוע אירופית".
אתמול פורסם שבעלי המניות וממשלות צרפת ובלגיה יזרימו 6.4 מיליארד יורו לדקסיה, הבנק המלווה הגדול בעולם לממשלות, למנוע קריסתו.
לפני ימים אחדים דווח על קריסתו של בנק פורטיס, והצלתו על ידי הזרמת נזילות משותפת בהיקף 16.2 מיליארד דולר מצד ממשלות בלגיה, לוקסמבורג והולנד.
נשיא הנציבות האירופית: להגביר שיתוף הפעולה
נשיא הנציבות האירופית, חוזה מנואל בארוסו, קרא היום (ד') לממשלות האירופיות להגביר את שיתוף הפעולה ביניהם, במסגרת המאמצים להיחלץ מהמשבר הפיננסי הגלובלי.
לדברי בארוסו, כדי לשמור על ביטחון המשקיעים בשווקים, על הממשלות לעבוד יחד על תוכניות חילוץ דחופות לבנקים שנקלעו למצוקה, ולמצוא פתרונות ארוכי טווח לתיקון התקלות במערכת הבנקאית.
בארוסו הוסיף, כי המערכת הפיננסית האירופית תפקדה יפה בימים האחרונים, אך "יש עוד קשיים, וללא ספק עלינו לפעול עוד, וביתר נחישות".
המפקחת על ההגבלים העסקיים באיחוד האירופי, נילי קרואס, אמרה היום כי הרגולטורים באיחוד יפעלו להאיץ את תוכניות החילוץ הממשלתיות לבנקים הקורסים. לדבריה, האיחוד האירופי סבור כי יש צורך בהחלטות מהירות שיאפשרו לממשלות להעביר מיליארדי אירו בתוכניות חירום שיסייעו לבנקים וימנעו את הידרדרות המשבר. קרואס אישרה היום את החלטת ממשלת בריטניה להלאים חלקית את בנק ההלוואות, ברדפורד אנד בינגלי.
בתוך כך, ממשלת אירלנד הרגיעה אתמול את המשקיעים, לאחר שחשפה תוכנית להענקת ערבויות לפקדונות בשישה מוסדות פיננסיים במדינה. שר האוצר האירי, בריאן לניהאן, קרא למנהיגי האיחוד האירופי לנהוג באופן דומה, וטען כי מאמצי הממשל האמריקני איטייים מדי.