אחד ממאה פטנטים הוא ישראלי
אחד מכל מאה פטנטים שנרשמים בעולם נרשם על ידי ישראלים. כך עולה מדו"ח שפרסם הארגון העולמי לקניין רוחני (WIPO) לרגל הכינוס השנתי של נציגי המדינות החברות בארגון. ישראל מדורגת במקום ה-15 מתוך 138 מדינות
אחד מכל מאה פטנטים בעולם כולו נרשמים על ידי ישראלים. כ-75 אחוז מהפטנטים שמקורם בישראל מיוחסים לחברות פרטיות, כ-20 אחוז לאוניברסיטאות בישראל ופחות מ-3 אחוז מהפטנטים מיוחסים למשרדי ממשלה בישראל. כך עולה מדו"ח שפורסם השבוע על ידי הארגון העולמי לקניין רוחני WIPO , שמקום מושבו בג'נבה. הדו"ח פורסם השבוע לרגל הכינוס השנתי של 138 המדינות החברות בארגון.
מהדו"ח עולה כי ישראל ממוקמת במקום ה-15 בעולם מבחינת המצאות ופטנטים עם 1719 פטנטים שנרשמו בשנת 2007. המובילות ברשימה זו הן ארה"ב, עם כשליש מכל הפטנטים בעולם, יפן עם כ-20 אחוז, גרמניה (כ-12 אחוז) ואחריהן קוריאה, צרפת, בריטניה, סין, שוויץ, איטליה, קנדה ופינלנד.
הדו"ח, שמפרסם הארגון הבינ"ל בג'נבה, המהווה חלק מארגון האו"ם, מדרג גם את החברות במגזר הפרטי בעולם מבחינת הגשת פטנטים לרישום. בראש החברות עומדת החברה היפנית מצושיטה (חברת האם של פנסוניק), ואחריה חברת פיליפס (הולנד), סימנס (גרמניה), היואיי (סין), בוש (גרמניה), ואחריהן טויוטה, מיקרוסופט, מוטורולה, נוקיה, BASF, LG, פוג'י, שארפ. את רשימת 20 החברות הממציאות סוגרות אינטל, פיוניר וסמסונג.
מעניין לראות בדו"ח גם את רשימת 20 האוניברסיטאות המובילות בהגשת בקשות לרישום פטנטים, כולן אוניברסיטאות בארה"ב וביפן, כאשר חמש הראשונות הן אמריקאיות, ובראשן – אוניברסיטת קליפורניה, MIT וקולומביה.
14 מדינות ערב חברות בארגון WIPO ורושמות פטנטים. הגדולה בממציאות הערביות היא ערב הסעודית (עם 43 פטנטים) ואחריה מצרים (עם 40), ירדן (22), מרוקו (18) ואיחוד האמירויות (18).
ארגון WIPO נחשב אחד הארגונים העשירים במערכת האו"ם והוא מכניס מאגרות רישום פטנטים סכום מכובד של כ-600 מליון ד' בשנה. הארגון עוסק גם ברישום סימני מסחר ובהגנה על קניין רוחני וזכויות יוצרים.
רוני אדם, סגן ראש המשלחת של ישראל לאו"ם בג'נבה, שהעביר למשרד החוץ את המידע בנושא, מציין כי לישראל קשרים מצויינים עם הארגון העולמי, וכי במסגרת השבוע שבו התקיים הכינוס השנתי של הארגון, ביקר בג'נבה רשם הפטנטים, מאיר נועם, שקיים פגישות עם ראשי הארגון. "לישראל, ככוח חשוב בתחום, יש תכניות משותפות עם WIPO, וכי בכוונתנו להעמיק את שיתוף הפעולה בעתיד", אומר אדם. נודע כי המזכ"ל החדש של הארגון, Francis Gurry מעריך מאוד את ישראל ואת חלקה בהמצאות בעולם, וסביר להניח כי יבקר בישראל במהלך הקדנציה שלו כמזכ"ל הארגון.
לקריאה בדו"ח המלא - לחצו כאן