חולקו פרסי האיג-נובל למחקרים מגוחכים
בין הזוכים, המחקר שגילה כי קוקה קולה קוטל זרע, המדענים שמצאו כי פרעושים של כלבים קופצים גבוה יותר מפרעושים של חתולים והמחקר שהראה כיצד ארמדיל יכול להרוס אתר ארכיאולוגי. כל המחקרים, דרך אגב, רציניים ואמיתיים לחלוטין
בין הזוכים בפרסי האיג-נובל, שחולקו בסוף השבוע ניתן למצוא חוקר שהראה כיצד קוקה קולה גורמת לתאי זרע להתפוצץ ומדענים שגילו כי אנשים מוכנים לאכול צ'יפס עבש כל עוד לעיסתו מפיקה קול רועש מספיק, פיסיקאי שהראה כי כל מה שיכול להסתבך מסתבך ומחקר פורץ דרך, שהוכיח כי פרעושים שחיים על כלבים קופצים גבוה יותר מאלה שחיים על חתולים.
פרסי האיג-נובל, המחולקים מדי שנה מאז 1991 מתייחסים למחקרים אמיתיים. ההבדל בינם לבין פרסי הנובל, שיחולקו בשבוע הבא הוא שבמקום לחלק פרסים למחקרים החשובים והמועילים ביותר, מחלקת ועדת האיג-נובל פרסים למחקרים המצחיקים, המטורפים וההזויים ביותר.
הפרסים מחולקים על ידי מערכת המגזין ההומוריסטי "כתב העת למחקרים בלתי סבירים" (Annals of Improbable Research) והמדענים שזוכים בהם הם לרוב מדענים "רציניים", שפרסמו מחקרים אותם הגדיר המגזין כ"מגוחכים". לרוב המדענים הזוכים משתפים פעולה.
אחת המדעניות שזכו היא דבורה אנדרסון, מאוניברסיטת בוסטון. היא ושותפיה זכו בפרס לכימיה, על מחקר שפורסם ב-1985 וטען שקוקה-קולה הורג זרע. אנדרסון החליטה לבדוק את יעילותו של המשקה כאמצעי מניעה, לאחר שגילה כי נשים רבות מייחסות לו תכונות כאלה. אנדרסון גילתה כי אמנם לא ניתן לסמוך על קוקה קולה כאמצעי מניעה, כמו הגלולה או הקונדום, אך יש בסיס לאמונה הרווחת כי הוא הורג זרע. "הזרע סופג את הקוקה לתוכו ופשוט מתפוצץ" אמרה בראיון לכתב סוכנות הידיעות "רויטרס".
עוד פרסים מעניינים שחולקו הם פרס הרפואה, לקבוצת מדענים שהוכיחה שתרופת דמה (פלסבו) יכולה להשפיע באותה מידה כמו תרופות אמיתיות מאיכות ירודה ופרס לארכיאולוגיה שהוענק לחוקרים שהראו כיצד ארמדיל יכול להחריב אתר ארכיאולוגי. ופרס הכלכלה, שהוענק לחוקר שחישב ומצא כי חשפניות מרוויחות יותר בזמן הביוץ.
וכמובן, מארגני הטקס לא שכחו לחלק פרסי איג-נובל לשלום ולספרות. הפרס הוענק לועדת האתיקה של ממשלת שווייץ, שקבעה באפריל כי לצמחים יש מעמד מוסרי וכי יש לכבדם. בפרס הספרות זכה דייוויד סימס, על ספרו "יא מניאק: מחקר נראטיבי אודות ההתמרמרות במקומות עבודה" ('You Bastard: A Narrative Exploration of the Experience of Indignation within Organizations').
פסלון האיג-נובל מחולק לזוכה
צילום: איי פי