מסימני המיתון: הרעה ברמת הסיכון של המשק
כלכלני BdiCoface חושפים הרעה במוסר התשלומים במשק בספטמבר. לדבריהם, לולא הצריכה המוגברת בחגים רושמת הרעה גדולה יותר. מספר ימי האשראי צומצם החודש עקב לחצי הגבייה המוגברים של ספקים
הרעה ברמת הסיכון של המשק. על-פי מדד הסיכון המשולב של BdiCoface, נרשמה בחודש ספטמבר הרעה ברמת הסיכון העסקי של המשק. מדובר בהרעה קלה ביחס לחודש אוגוסט וחמורה יותר ביחס לספטמבר אשתקד.
להערכת כלכלני BDI תקופת החגים עודדה את היקפי הרכישות ואלמלא עיתוי החגים היתה ההשפעה של ההתרחשויות בחו"ל על הסיכון העסקי במשק חריפה יותר.
שיעור החברות ברמות הסיכון הגבוהות עומד על 16% מהחברות הנבדקות, ברמות סיכון ממוצעות נמצאות 60% מהחברות וברמות זניחות נמצאות 6.5% מהחברות - בדומה לחודש אוגוסט.
הענף התעשייתי הבטוח ביותר החודש הוא תעשיית הקרטון והנייר, שדורגה במקום השלישי בחודש הקודם. לאחריה ברמות סיכון נמוכות ממוקמת תעשיית המתכת ותעשיית התרופות.
ענף המסעדות ובתי הקפה לעומת זאת מדורג ברמת הסיכון הגבוהה ביותר החודש ולאחריו ענף התיירות ובתי המלון. מי שרשם החודש את ההרעה החמורה יותר בסיכון העסקי הוא ענף הכימיקלים, במקביל למומנטום השלילי למניות הדשנים בעולם, כתוצאה מחשש לעליית מחירי הסחורות. רמת הסיכון בענף התקשורת דווקא ירדה בחודש ספטמבר.
מחזקים את הגבייה
במקביל חלה בספטמבר גם הרעה במוסר התשלומים של המשק. מבדיקת BdiCoface עולה ממוצע ימי האשראי צומצם בחודש ספטמבר, זאת כתוצאה מלחץ של ספקים רבים במשק שהגבירו בצורה משמעותית את פעולות הגבייה.
את רשימת הענפים בהם מוסר התשלומים היה הטוב ביותר החודש מובילים ענפי הליסינג והשכרת הרכב וכן ענף הדפוס וההוצאה לאור, עם 2 ימי פיגור בלבד. בין הענפים החלשים החודש נמצא ענף התיירות ובתי המלון בישראל, שהגיע למקום השני ברשימת הענפים בהם המוסר הוא הנמוך ביותר, עם 15 ימי פיגור - הרעה לעומת חודש אוגוסט, בו עמד מספר ימי הפיגור בענף על 9 בלבד.