שתף קטע נבחר

 

שכר הלימוד לא יעלה באוניברסיטאות ובמכללות

ראשי האוניברסיטאות הודיעו כי שכר הלימוד לא יעלה, אך ייתכן שהשנה לא תיפתח בזמן, בשל הדרישה לתוספת מיליארדים. במכללות הציבוריות הודיעו ששכר הלימוד יוקפא והשנה האקדמית תיפתח במועד. חלק מהתלמידים מגבים את ההשבתה

עשרות אלפי הסטודנטים ברחבי הארץ גילו הבוקר (יום ב') ש גם השנה האקדמית הזאת עומדת להתחיל בשביתה - והפעם של ועד ראשי האוניברסיטאות. למרות זאת, התלמידים יכולים להיות מעודדים לפחות מדבר אחד: ראשי האוניברסיטאות החליטו לא להעלות את שכר הלימוד ולשלוח שוברי תשלום זהים לאלו של השנה שעברה.

 

"נשיאי האוניברסיטאות שנפגשו היום החליטו במשותף כי נצא בהודעה שגובה שכר הלימוד בשנת הלימודים הקרובה יישאר כפי שהיה בשנה שעברה, בצמוד למדד", אמר יו"ר ועד ראשי האוניברסיטאות הפרופסור מנחם מגידור, "הממשלה טרם החליטה לגבי גובה שכר הלימוד. הממשלה היא זו שצריכה לחדש את ההחלטה להמשיך בהפחתה בגובה שישה אחוזים, בשכר הלימוד. עד שהממשלה לא תחליט לא ישתנה גובה שכר הלימוד לכאן או לכאן".

 

יו"ר התאחדות הסטודנטים בישראל, בועז טופורובסקי אמר בעקבות ההחלטה, כי: "הסטודנטים מברכים את ראשי האוניברסיטאות והמכללות אשר החליטו להניח את נושא שכר הלימוד בצד ולהקפיאו. עם זאת, עדיין דרושה הכרעה של ממשלת ישראל בכדי לסגור את העניין סופית. אני מקווה שהממשלה תתעשת ותפתור ביחד עם הסטודנטים הן את סוגיית שכר הלימוד והן את סוגיית תקציבי ההשכלה הגבוהה בשנים הבאות".

 

גם ועד ראשי המכללות הציבוריות הודיע בתום ישיבתו לא להעלות את שכר הלימוד. בשונה מהאוניברסיטאות, בשלב זה הוחלט לפתוח במכללות את שנת הלימודים כסדרה. יו"ר ארגון הסטודנטים במכללות, נתנאל איזק: "לשמחתנו החליטו ראשי המכללות להמשיך במדיניות של הבנת הסטודנט ורווחתו. נכון לעכשיו אין העלאה של שכר הלימוד במכללות ואנו פועלים בתיאום עם נשיאי המכללות לנסות ולמנוע את קריסה של מערכת ההשכלה הגבוהה".

 

גורל שנת הלימודים האקדמית, שאמורה להיפתח ב-2 בנובמבר עדיין לוט בערפל. ועד ראשי האוניברסיטאות קיים הבוקר ישיבת חירום ובה הוחלט כי שנת הלימודים הקרובה לא תיפתח, אם לא תובטח למערכת תוספת משאבים לפי מתווה ועדת שוחט.

 

חלק מהסטודנטים באוניברסיטאות מגלים הבנה לשביתה הצפויה. אחרים מקווים לטוב. שחר בוצר, סטודנט לכלכלה ותקשורת באוניברסיטת תל-אביב: "עד שסוף סוף היתה אמורה להיות שנה שקטה, אנחנו שוב עומדים בפני בלגאן", הוא אמר, "כנראה שלוועד ראשי האוניברסיטאות אין ברירה, למרות שאני מקווה שזה לא ייקרה בסופו של דבר והלימודים יתקיימו כרגיל".

 

הוא הוסיף: "אנחנו מרגישים על בשרנו יום-יום את הקיצוצים בגודל של הכיתות הגדולות ובצמצום שעות תרגול. מרצים טובים שהיו לפני שלוש שנים עזבו למכללות או לאוניברסיטאות בחו"ל, אז נוצר מצב שאין להם ברירה, אלא לשבות ואני כסטודנט מבין את זה".

 

"הממשלה צריכה לעמוד בהתחייבויות שלה"

גם נועם דורסינובר, סטודנט לחינוך באוניברסיטה העברית בירושלים מבין את ההחלטה לא לפתוח את שנת הלימודים: "הם שובתים בצדק, המצב כרגע הוא אבסורד. בשבילי זאת שנה שלישית שאני לא לומד מסודר", הוא הסביר, "מקשים עלינו כסטודנטים כי יש אנשים שרוצים לעשות עוד דברים חוץ מללמוד ולפרנס את עצמם. מצד אחד אנחנו רק רוצים ללמוד ולסיים את התואר בשקט, מצד שני אנחנו צריכים לקבל את מה שמגיע לנו והממשלה צריכה לעמוד בהתחייבויות שלה".

 

הילי הירץ, סטודנטית למדעי המדינה וחינוך באוניברסיטת תל-אביב,

מביעה הבנה: "נכון, התואר שלי נפגע. אני צריכה לכלכל דירה ולעבוד, ועדיין אני חושבת שיש קווים אדומים. לא יכול להיות שתמיד יחשבו שניתן לפגוע בסטודנטים והם יעבר על זה בשתיקה".

 

הירץ מספרת כי בקרב חבריה הסטודנטים קיימת גם התנגדות רבה לשביתה: "יש אינסטינקט לוחמני של סטודנטים להגיד - אנחנו לא מוכנים שיפגעו בנו יותר, אבל צריך להבין שהיעדר המשאבים בסופו של דבר פוגע בנו יותר". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עופר עמרם
הפגנת סטודנטים. ארכיון
צילום: עופר עמרם
מומלצים