שתף קטע נבחר
 

מה מרגיז את המעי?

כ-40 אחוז מהפניות לרופאים בגלל כאבי בטן מקורן במעי רגיש ורגיז, ומצב נפשי לא יציב עלול בהחלט לעורר אותה. הכירו את התסמונת

בחנו את עצמכם: האם אתם סובלים מכאבי בטן כרוניים, משלשול, מעצירות, או משניהם לסירוגין? האם היציאות שלכם ריריות? האם תוקף אתכם לעתים קרובות דחף פתאומי להתרוקן, ואתם פשוט לא מסוגלים לעצור את זה? אם משהו מכל זה מוכר לכם יותר מדי טוב, רוב הסיכויים שתשמעו מהרופא שלכם שאתם סובלים מתסמונת המעי הרגיז, המכונה גם תסמונת המעי העצבני, או IBS (ראשי תיבות של Irritable Bowel Syndrome).

 

מדובר בתסמונת, כי זו אינה מחלה, אלא תופעה הכוללת ממצאים אורגניים כלשהם, בהם אפשר לטפל באופן כירורגי או תרופתי. הסימפטומים שהוזכרו כאן מלמדים על שיבוש בתפקוד המעיים, שמתכווצים באופן לא תקין וגורמים להפרעה קשה בכל מערכת העיכול. ההערכה היא שכ־40% מכלל הפניות לרופאים בגלל בעיות עיכול מקורן בתסמונת המעי הרגיז ונשים סובלות ממנה יותר מאשר גברים. כל אחד מהלוקים בה מפתח תסמינים ייחודיים משלו.

מאחר שזו אינה מחלה, אין גם תרופה שיכולה להעלים את זה באופן חד־משמעי.

 

גם מקור התסמונת לא ברור. הסבר אפשרי אחד הוא בעיה עצבית כלשהי. הסבר אחר הוא פגיעה בחיידקים, שבדרך כלל חיים בשלום ובסימביוזה במעיים שלנו. הסבר נוסף ופופולרי מגיע מתחום הנפש: התסמונת מופיעה לעתים קרובות במקרים של לחץ וחרדה ולכן נחשבת לתופעה פסיכוסומטית. במילים אחרות: מצב נפשי לא יציב בהחלט יכול לערער את יציבות מערכת העיכול. מה שאומר שאורח חיים רגוע יכול גם להחזיר לה את האיזון. זו גם הסיבה לכך שהרפואה המשלימה נחשבת יותר ויותר לאפשרות טיפולית מועילה.

 

בכל מקרה, התייעצו עם הרופא שלכם. התרופות שהוא יכול להציע יכולות, לכל הפחות, לגרום למעי שלכם להתרגז טיפה פחות.


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים