לרגל הזלילה הגדולה
תזכורת זריזה איך לאכול נכון ולהימנע מלהרגיז את בני המעיים
הנה כמה עצות ידידותיות למערכת העיכול, על־פי עקרונות הרפואה הסינית, שמציע ניר סלומון, מטפל מומחה ברפואה סינית להפרעות גסטרואנטרולוגיות (מחלות במערכת העיכול), ואחראי על הרפואה הסינית במכון למחלות דרכי העיכול בתל השומר. אתם מכירים את כולן, איזו שאלה, ובטח גם מיישמים אותן בדייקנות של שעון חול סיני. אז בואו נקרא לזה תזכורת מקוצרת, לרגל הזלילה האינטנסיבית של ימי החגים האלה:
1. נסו להימנע מאכילת מרכיבים רבים מדי באותה ארוחה. שילוב מספר רב של סוגי מזונות שונים מקשה על תהליך העיכול.
2. השתדלו לאכול כשאתם רגועים. כדאי גם להיות מודעים למה שאוכלים ולהימנע מעבודה או משיחות חשובות
בזמן האוכל.
3. אכלו לאט! לכל שלב בתהליך העיכול, מלעיסת המזון בפה ועד הפרידה ממנו באזור פי הטבעת, יש פעילות חשובה משלו. כדאי לתת לכל חלקי המערכת מספיק זמן לעשות את העבודה שלהם.
4. אכלו כמות מספיקה של סיבים תזונתיים בצורת ירקות ודגנים מלאים. כדאי גם להימנע ממזונות שמנים ומטוגנים וממזונות עם חומרים משמרים וצבעי מאכל.
5. למעטים שמחמירים יותר: השתדלו לאכול בהתאם לעונות השנה. תבשילים עם מרכיבים כבדים, כמו בשר וקטניות (שעועית, לדוגמה), מתאימים לתזונה חורפית, מפני שבעונה זו אנו אוגרים אנרגיה ופעילים פחות. בקיץ לעומת זאת, עונה שבה אנחנו פעילים ונמרצים יותר, כדאי להרבות במאכלים טריים, כמו ירקות, ולבשל את האוכל בישול קצר ומהיר (למשל, להקפיץ את הירקות בווק) כדי לא להכביד על הגוף.