שתף קטע נבחר
 

ארה"ב עשויה לערוב לחובות בנקים ולפקדונות

כך מדווח היום "וול סטריט ג'ורנל"; אם הצעדים אכן ימומשו, תהיה זו ההתערבות הנרחבת ביותר של הממשל במערכת הפיננסית מאז פרוץ המשבר

ארצות הברית שוקלת נקיטת שני צעדים דרמטיים לתיקון השווקים החולים: מתן ערבות לחובות בנקים בהיקף מיליארדי דולרים וביטוח זמני של כל הפקדונות הנמצאים בבנקים בארצות הברית. כך מדווח היום (ו') הוול סטריט ג'ורנל. אם שני הצעדים הללו אכן ימומשו, הרי שמדובר בהתערבות הנרחבת ביותר של הממשל במערכת הפיננסית עד כה - מאז פרוץ המשבר. 

 

משרד האוצר האמריקני מנסה לעניין בכירים בעולם הפיננסי בהשתתפות בתוכנית אשר במסגרתה יוזרם כסף לבנקים. האוצר מנסה לקבוע עתה כיצד בדיוק לבצע הזרקות כספים לבנקים בריאים על מנת לאפשר למוסדות הללו להתחיל להלוות כספים שוב. 

 

אופציה אחת היא לרכוש מניות מועדפות בתנאים המתאימים לאותו מוסד פיננסי. הפרטים עדיין לא גובשו, והתוכנית לא תיכפה על המוסדות הפיננסיים. מטרתה היא לעודד מוסדות בריאים להשתתף. לפי אחד התרחישים, הבנקים יוכלו לפנות לאוצר ולבקש הזרקת כספים במקום להמתין לקביעת האוצר האם הבנקים יקבלו את הכסף. האוצר גם דן בתוכנית לפיה הממשל יזריק הון לחברות אשר יגייסו לפני כן סכום מסוים של כסף בעצמן מהסקטור הפרטי. 

 

בכל מקרה, התוכנית צפויה לכלול תמריצים לחברות המשתתפות בה, כמו תעריפים מועדפים שאותם ישלם הממשל עבור המניות. הממשל קרוב לוודאי יהיה משקיע פסיבי.לפי חוק החילוץ שהעביר הקונגרס, מוסדות שישתתפו בתוכנית יהיו כפופים להגבלות שכר המנהלים. האוצר סבור כי סעיף זה לא ימנע השתתפות מוסדות בתוכנית. 

 

מבקר המטבע ג'ון דוגאן, רגולטור בכיר במערכת הבנקאית, אשר משרדו כפוף לאוצר, אמר כי רכישת המניות עשויה לאפשר לבנקים לאושש את מצב ההון שלהם. "אני חושב שזה יכול להיות כלי די יעיל, תלוי כיצד בדיוק ישתמשו בו. אני יודע משיחות איתם שזהו אחד ממספר כלים שאותם בוחן האוצר", אמר דוגאן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שר האוצר האמריקני, הנרי פולסון
צילום: רויטרס
מומלצים