שתף קטע נבחר
 

מנהיגי גוש האירו הסכימו על תוכנית סיוע לבנקים

בפגישת חירום שהתקיימה אתמול הסכימו מנהיגי 15 המדינות המשתמשות במטבע האירו המשותף על תוכנית להזרמת מיליארדי דולרים לבנקים בקשיים וביטוח זמני של הלוואות בין בנקאיות

מנהיגי גוש האירו הסכימו אמש (יום א') על תוכנית להזרמת מיליארדי דולרים לבנקים שנקלעו לקשיים, בניסיון להחזיר את האמון למערכת הפיננסית. ההודעה על התוכנית הובילה להתאוששות בבורסות אסיה הבוקר.

 

המנהיגים, שנפגשו בפריז, התחייבו להתמודד עם המשבר יחד, באמצעות רכישת מניות בבנקים וביטוח זמני של הלוואות בין בנקאיות. לפי דיווחים, גם ארה"ב מתכוונת לרכוש באופן ישיר מניות בבנקים מתקשים בימים הקרובים.

 

הפרטים המדויקים של תוכנית החירום האירופית לא פורסמו, אך נשיא צרפת, ניקולא סרקוזי, אמר שהממשלות יחשפו פרטים נוספים היום לגבי אופן יישום התוכנית. גורמים המקורבים לדיונים אמרו שהחבילה תעלה כמה מאות מיליארדי דולרים.

 

השיחות בין מנהיגי גוש האירו התקיימו אחרי שמנהיגי שבע הכלכלות העשירות (G7) התחייבו בסוף השבוע להבטיח את הישרדותם של מוסדות פיננסים מובילים, ולנקוט אמצעים לשחרור שוקי האשראי התקועים. בין השאר התחייבו מנהיגי G7 לסייע לבנקים לגייס הון ולהרגיע את החוסכים.

 

קרן המטבע הבינלאומית קיבלה בברכה את החלטת מנהיגי גוש האירו. יו"ר הקרן, דומיניק שטראוס-קאהן, אמר שהקרן קוראת זה חודשים לתגובה בינלאומית מתואמת למשבר המתפתח. "כמעט כל הכלכלות המפותחות מכוסות כעת, והתוכנית של גוש האירו עשויה להתרחב ולכסות בסופו של דבר את כל אירופה", אמר שטראוס-קאהן. לדבריו, "תוכנית גוש האירו מקיפה מאוד. בסך הכל, אנחנו הולכים לכיוון חיובי".

 

"השבוע הקרוב - קריטי"

ראש ממשלת בריטניה, גורדון בראון, אמר שהשבוע הקרוב קריטי. "אני מאמין שבימים הקרובים האמון במערכת הבנקאית ישתקם. ההחלטות שנקבל בימים הבאים ישפיעו עלינו בשנים הקרובות". משרד האוצר הבריטי הציע היום לבנקים הגדולים במדינה 64 מיליארד דולר לחיזוק בסיס ההון שלהם.

 

קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, אמרה שרק המדינה יכולה להחזיר את "האמון הנחוץ" לציבור ולשווקים הפיננסיים.

 גרמניה צפויה לבטח הלוואות בין-בנקאיות בהיקף של עד 400 מיליארד יורו, וכן לספק לבנקים הון בתמורה למניות. בפריז צפויה הממשלה להציע ביטוח ממשלתי לבנקים שנקלעו לקשיים.

 

נגיד הבנק המרכזי האירופי, ז'אן קלוד טרישה, קידם בברכה את התוכנית, אך הזהיר שעדיין נותרה עבודה רבה. "כוח האחדות שהראנו הוא מרכיב יסודי של האמון", אמר טרישה, והוסיף: "יש עדיין הרבה דברים לעשות", גם על ידי ממשלות וגם על ידי בנקים מרכזיים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"כיוון חיובי". שטראוס-קאהן
צילום: איי אף פי
מומלצים