שתף קטע נבחר
 

מדענים באירופה: שימוש ממושך ב-MP3 מוביל לחירשות

על פי המדענים, האזנה למכשירי MP3 בעוצמה גבוהה במשך חמש שנים או יותר גורמת לנזק בלתי הפיך לשמיעה ואף לחירשות. מהמחקר צופים החוקרים כי מיליוני אירופאיים צפויים לסבול מפגיעה בשמיעה בעקבות השימוש ב-MP3. בישראל אחד מכל עשרה סובל מפגיעה כלשהי בשמיעה

מיליוני צעירים ברחבי העולם צפויים לנזק בלתי הפיך לשמיעה בעקבות האזנה יומיומית למוסיקה באמצעות מכשיר ה-MP3. כך מזהירים השבוע מדענים באירופה. המספרים האלה הולכים לעלות עוד יותר, בעקבות שימוש בטלפונים סלולריים הכוללים גם MP3 מובנה. אזהרת המדענים האירופאיים מגיעה בעקבות מחקר אותו הזמין האיחוד האירופי.

 

החוקרים הזהירו מפני "רעש פנאי", כך הם מכנים את ההאזנה ל-MP3 בעוצמות גבוהות בו נוהגים לעשות שימוש ילדים ובני נוער באופן יומיומי. "מכשירי ה-MP3 החדשים ואלה המצויים בטלפונים הסלולריים מפיקים עוצמות קול גבוהות מאוד ללא פגיעה באיכות הסאונד. יותר ויותר צעירים חשופים בכך לפגיעה בשמיעה".

 

המדענים מעריכים כי בין 50 ל-100 מיליון איש באירופה מאזינים למכשירי MP3 על בסיס יומי. רק בשנה החולפת נמכרו באירופה מעל 200 מיליון מכשירי MP3 והמספרים האלה כאמור, נמצאים רק בעלייה בעקבות השימוש במוסיקה במכשירים הסלולריים החדשים.

 

ניתוח סטטיסטי שערכו מצא כי האזנה של חמש שעות בשבוע לעוצמות מעל 89 דציבלים, חורגת מהתקנות האירופאיות של עוצמות רעש במקום העבודה. האזנה למוסיקה לפרקי זמן ממושכים יותר, מגבירה את הסיכון לאובדן שמיעה בתוך חמש שנים. מהחישוב שערכו המדענים עלה כי 5 עד 10 אחוז מהמאזינים ל-MP3 בעוצמה גבוהה מידי יום נמצאים בסיכון לפגיעה בשמיעה ואף לחירשות.

 

בישראל של שנת 2008, 10% מהאוכלוסייה הנם לקויי שמיעה. מעל גיל 65, כשליש מהאוכלוסייה לקויי שמיעה. המדובר בכ-700 אלף ישראלים. סקר שנערך לאחרונה מצא עוד כי כשני שליש מהישראלים לא שומעים טוב במהלך שיחת טלפון, 60% מגבירים את עוצמת הקול במהלך תוכניות טלוויזיה, ושיעור דומה סובל מעוצמת הרעש באירועים המוניים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
MP3. עוצמות קול גבוהות
צילום: AFP
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים