אירופה: אושרה תוכנית החילוץ למערכת הבנקאית
מנהיגי אירופה החליטו לאשר את התוכנית בת 2.3 טריליון הדולרים. במסגרת התוכנית יוכלו המדינות לבחור מספר דרכי פעולה להתמודד עם המשבר, ובהן רכישת מניות בנקים והענקת ערבויות להלוואות
מנהיגי האיחוד האירופי אישרו אמש (יום ד') תוכנית חילוץ כלל יבשתית שתסייע למערכת הבנקאית האירופית. העלות הכוללת של התוכנית תעמוד על 1.7 טריליון אירו, או 2.3 טריליון דולר - יותר מפי שלושה מתוכנית החילוץ האמריקנית.
שר האוצר הפולני, כמו גם בכירים ודיפלומטים במערכת האירופית, אישרו כי מנהיגי אירופה אישרו את התוכנית.
העסקה מגיע לאחר שבריטניה ב-15 מדינות אחרות העושות שימוש במטבע האירו אישרו את התוכנית ביום א', ומטרתה להבטיח לשווקים הפיננסים ולמשקיעים שהכל נעשה על מנת למנוע את הקריסה.
התוכנית מותירה למדינות את הגמישות לבחור מטווח רחב של אמצעים לטיפול במשבר, ובהם רכישת מניות בנקים והענקת ערבויות על תוכניות חיסכון והלוואות תוך בנקאיות.
התוכנית מבוססת על זו של בריטניה, שעלותה 88 מיליארד דולר, שבמרכזה הלאמה חלקית של בנקים גדולים. ראש ממשלת בריטניה, גורדון בראון, הבטיח בנוסף כי הממשלה תערוב למיליארדי אירו המגולמים בהלוואות תוך בנקאיות, על מנת להשיב את הביטחון במערכת הפיננסית.
מנהיגי אירופה, בפגישתם בבריסל, דנו גם בקריאת בראון לנהל סבב שיחות גלובלי בו ישתתפו הכלכלות הגדולות בעולם, ובהן ארה"ב, סין והודו, בו תבוצע רפורמה במערכת הפיננסית העולמית. לפי ראש ממשלת בריטניה, פסגה כזו תוכל להתקיים עוד השנה.