פולסון: מצטער על השגיאות שהובילו למשבר
שר האוצר האמריקני אמר כי הוא בטוח שתוכנית החילוץ בהיקף של 700 מיליארד דולר תסייע לצמצם את השפעות המשבר בשווקים על הכלכלה האמיתית
שר האוצר האמריקני הנרי פולסון הביע היום (ה') חרטה על השגיאות שהובילו למשבר הפיננסי הגדול ביותר בשבעים השנים האחרונות. פולסון אמר שאינו גאה בשגיאות שנעשו, אך הוסיף שהממשל הולך היום בדרך הנכונה כדי להביא לסיום המשבר. לדברי פולסון, היעדר משמעת בשוק וכישלונות הרגולציה הובילו למשבר.
בסדרה של ראיונות בטלוויזיה אמר פולסון כי הוא בטוח שתוכנית החילוץ בהיקף של 700 מיליארד דולר תסייע לצמצם את השפעת קריסת השוק על הכלכלה האמיתית. עם זאת, הזהיר שר האוצר שהמדינה עומדת בפני תקופה קשה לפני שיתרחש מפנה חיובי במצב.
כלכלת ארה"ב סובלת היום ממגוון של בעיות, בהן ירידה במשכורות, ירידה בצריכה הפרטית, מצוקת אשראי, צניחה במחירי הבתים ועלייה באבטלה.
חששות לגבי צניחת הכלכלה למיתון הובילו את הדאו ג'ונס לצניחה של 733 נקודות אתמול, והובילו היום את הבורסות במזרח ובאירופה לירידות שערים חדות, כאשר מדד הניקיי ביפן צנח ביותר מ-11%. גם היום מתנהל המסחר בוול סטריט בירידות שערים.
בתחילת השבוע, הודיעו ממשלות ברחבי העולם על תוכניות להקצות טריליוני דולרים לחיזוק המערכת הפיננסית, בין השאר באמצעות הלאמה חלקית של בנקים ומתן ערבויות להלוואות בין בנקאיות. ארה"ב הקצתה 250 מיליארד דולר לצרכים אלו.
פולסון ויו"ר הפדרל ריזרב בן ברננקי הביעו ביטחון שהמאמצים הרדיקלים של הממשלה לייצב את המערכת הפיננסית יסייעו בסופו של דבר לכלכלה. אך ברננקי הזהיר שאפילו אם השווקים הפיננסים יירגעו, המדינה לא תחזור מיד לצמיחה בריאה.
ברננקי אמר אתמול: "ייצוב השווקים הפיננסים הוא צעד ראשון חיוני, אבל אפילו אם הם יתייצבו כפי שאנחנו מקווים שיקרה, ההתאוששות הכלכלית הרחבה יותר לא תתרחש מיד".