שתף קטע נבחר

 

"שבע דקות בגן עדן" זכה בפסטיבל חיפה

סרטו של הבמאי עמרי גבעון זכה בפרס הסרט העלילתי בתחרות הישראלית. פרס סרט התיעודי הוענק ל"הגלגול" של נתי ברץ ופרס דרמת הטלוויזיה ל"זרובבל" של שמואל ברו

פסטיבל הסרטים הבינלאומי ה-24 בחיפה ננעל הערב בטקס חלוקת הפרסים בתחרויות השונות. פרס הסרט העלילתי, בסכום 120 אלף שקל, הוענק לעמרי גבעון, במאי הסרט "שבע דקות בגן עדן", שמביא את סיפורה של צעירה ירושלמית שניצלה מפיגוע תופת ומנסה לבנות מחדש את חייה. חבר השופטים הבינלאומי, בראשותה של מיכל פרידמן מהחוג לקולנוע באוניברסיטת תל אביב, כתב בנימוקיו: "הפרס מוענק על גישתו המקורית של הבמאי, על התובנה העמוקה של פסיכולוגיה של דמות שעברה טראומה, על משחק מצוין ועל צילום יוצא דופן".

 

מענק הפקה "ירוק – קולנוע עם אחריות" בסכום של 370 אלף שקל, הוענק לסרטו של הבמאי דני (נוקיו) ורטה, "שבשבת אנושית". חבר השופטים בחר להעניק במקביל פרס נוסף, בסכום 30 אלף שקל, לסרט "ירושלים – יומן שדה" של עמיר ושרון בלבן. חבר השיפוט, בראשותו של לירן עצמור, ביקש לציין כי: "בכל ההצעות שהשתתפו בפרויקט באה לידי ביטוי איכות קולנועית מרשימה, רגישות סביבתית וערנות מיוחדת במינה לנעשה סביבנו בתחומי הטבע, איכות הסביבה וזכויות בעלי החיים".


גבעון, במאי הסרט הזוכה "שבע דקות בגן עדן" (צילומים: גוסטבו הוכמן)

 

פרס שרון עמרני לדרמת טלוויזיה, בסכום 35 אלף שקל, הוענק ל"זרובבל" בבימויו של שמואל ברו, שכתב גם את התסריט. במרכז הדרמה ילד אתיופי שחולם להיות במאי סרטים מצליח, מעין ספייק לי הישראלי. הוא עושה סרט תעודה על השכונה ועל משפחתו, משפחת מהגרים אופטימית שחיה בשכונת עוני רווית פשע וסמים. חבר השופטים, בראשותה של מיכל פרידמן, כתב בנימוקיו למתן הפרס: "הסרט שוזר באופן אפקטיבי אלמנטים סיפוריים מורכבים לדרמה טלוויזיונית ומציע דיוקן חד עין על חייהם של האתיופים בישראל כיום".


הבמאי שמואל ברו מקבל את הפרס עבור הסרט "זרובבל"

 

פרס הפסטיבל לסרט התיעודי הטוב ביותר, בסכום 40 אלף שקל, הוענק לסרט "הגלגול" בבימויו של נתי ברץ. על צמיחתו של מנהיג רוחני, תוך כדי חיפוש אחר גלגול נשמתו של המודט הגדול, לאמה קונצ'וק. חבר השופטים, בראשותו של יגאל משיח מבית הספר לתקשורת במכללה למינהל, כתב בנימוקיו למתן הפרס: "החלטנו פה אחד להעניק את הפרס לסרטו של ברץ, שמוביל אותנו דרך גיבורו, נזיר בודהיסטי המסור לאמונתו, למסע קולנועי מרהיב אחר נשמתו המגולגלת של מורו ורבו. ברגישות ובעדינות, עוקב הבמאי מקרוב אחר לבטיו וחששותיו וחושף בפנינו באינטימיות רבה את עולמם של הנזירים הטיבטיים. העשייה הקולנועית על כל מרכיביה יוצרים חוויה קולנועית בלתי נשכחת".


ורטה (משמאל) והמפיק יהודה ביטון, זוכי מענק "ירוק - קולנוע עם אחריות" 

 

פרס ג'ק ניילור לסרטים קצרים נחלק השנה, על פי החלטת חבר השופטים בראשותה של גילה שחר, בין "מזל" בבימויו של רועי שר מהחוג לקולנוע וטלוויזיה באוניברסיטת תל אביב, שמלווה שלוש דמויות מרכזיות ערב סגירתו של בר קטן של ימאים ליד נמל חיפה; "יום אחרון", בבימויו של יבגני גרצנשטיין מהמכללה האקדמית ספיר, שמציג משפחה בת ארבע נפשות ביומם האחרון בברית המועצות לפני העלייה לישראל ו"אקולדה", סרט אנימציה של ולדימיר פבלנקו ממכללת ויצ"ו בחיפה, שנוגע בין היתר בעקרות, גזלה, מוות ומנגינה אחת ששורדת את הכל.

 

פרס קרן תרבות חיפה לסרט שמקום התרחשותו בעיר חיפה הוענק לשני סרטים. הפרס הראשון, בסכום 15 אלף שקל, ניתן לסרט "מסדר עד סדר" בבימויה של שרון לוי. הפרס השני, בסכום 8,000 שקל, הוענק לסרט "מרחב מוגן" בבימויו של אורן גוילי.

 

כמדי שנה, כך גם הפעם נערכה במסגרת הפסטיבל בחיפה תחרות "עוגן הזהב" לסרט הזר הטוב ביותר. במסגרת זו הוענק הפרס הגדול להפקה הטורקית "שלושה קופים", בבימויו של נורי בילגה ג'יילן. חבר השופטים, בראשותו של דוד פישר, החליט להעניק פה אחד את הפרס לסרט, שמציג משפחה שמנסה נואשות להישאר ביחד. "זהו סיפור מורכב ומרגש שמקבל ביטוי בדרך קולנועית ייחודית ומרשימה", כתבו השופטים בנימוקים למתן הפרס. "מבלי להרבות במילים, מצליח הסרט להראות עולם סגור של בני משפחה המתמודדים עם משברים מבלי לוותר זה לזה אך גם מבלי להילחם עד חורמה. סבך הרגשות מתואר באיפוק רב ויוצר אמפתיה כלפי הדמויות וגורלן". חבר השופטים בחר לציין לשבח את "ארמין" של הבמאי אוגנג'ן סביריצ'יץ על הכנות והדיוק בתיאור היחסים בין אב לבנו במהלך מסע מהכפר לעיר, תוך נסיון לממש פנטזיה של פריצה אל העולם.

 

תא מבקרי הקולנוע הבינלאומי (פיפרסקי) החליט להעניק את הפרס לבמאי חדש לסרט "המדבר שבפנים", בבימויו של רודריגו פלה ממקסיקו. חבר השופטים, בראשותה של יעל שוב, כתב בנימוקיו: "באופן ערמומי, מאמץ הסרט תבנית וחזות של משל נוצרי – סיפור על חטא, כפרה ומחילה שלא מגיעה – כדי לנסח מסר אנושי עז נגד כפייה דתית והשלכה נגד כל אוטוריטה בלתי מתפשרת, שמתגלמת כאן בדמותו של אב שמוביל את משפחתו לאבדון. הסרט בונה סיפור מרתק על אדם פשוט וטוב ביסודו שעקשנותו, המתודלקת באמונה דתית וברגשות אשמה, העבירו אותו על דעתו. הוא עושה זאת בשפה קולנועית מטאפורית חמורה ורצופה בדימויים בלתי נשכחים. זו יצירה בוגרת, מרובדת, שלמה ומרשימה מאד".

 

בכנס הפיצ'ינג הבינלאומי שנערך במסגרת הפסטיבל, זכו במענק סיוע לפיתוח בסכום 10,000 שקל "ויהי בוקר" של התסריטאי סייד קשוע ו"הדור השלישי" של התסריטאי והבימאי ניצן גלעדי.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"שבע דקות בגן עדן". "משחק מצוין וצילום יוצא דופן"
לאתר ההטבות
מומלצים