שתף קטע נבחר
 

בנק ישראל: ירידה של 0.4% בשכר הריאלי ביולי

השחיקה בשכר הריאלי, בגלל האינפלציה, בולטת במיוחד על רקע הגידול שנרשם במחצית הראשונה של השנה בשכר הנומינלי, שהיה גבוה בחודש יולי ב-4.3% מרמתו בחודש המקביל אשתקד. מס' המובטלים המחפשים עבודה מעל חצי שנה גדל במחצית הראשונה ב-2.2%

השכר הריאלי במשק היה נמוך בחודש יולי השנה ב-0.4% מרמתו בחודש יולי בשנה שעברה. כך עולה מדו"ח ההתפתחויות הכלכליות בחודשים מאי-אוגוסט שפרסם היום (ד') בנק ישראל. שחיקת השכר הריאלי בולטת במיוחד על רקע הגידול המואץ שנרשם בשכר הנומינלי במחצית הראשונה של השנה, שנבע מרמתה הגבוהה של הפעילות במשק, שלחצה לעליית השכר במגזר העסקי וכן מהסכם השכר החדש שנחתם בחודש אפריל עם העובדים בשירותים הציבוריים.

 

על פי נתוני בנק ישראל, בחודש יולי היה השכר הנומינלי הממוצע במשק גבוה ב-4.3% מרמתו בחודש המקביל בשנה שעברה. אולם במונחים ריאליים נשחק כאמור השכר ב-0.4%. בנוסף לאינפלציה הלא צפויה, נשחק השכר הממוצע במשק גם כתוצאה מהתייקרויות הדלקים וחומרי הגלם בעולם, ששחקו את רווחי היצרנים והקשו עליהם להעלות את השכר.

 

האבטלה הצטמקה, עומקה גדל

 

מהדו"ח של בנק ישראל עולה עוד, כי ניתוח נתוני התעסוקה והאבטלה מצביעים על תמונה מעט פחות ורודה מזו העולה מהנתונים הגולמיים שמפרסמת הלמ"ס. ברבעון השני של השנה הצטמצם אומנם שיעור האבטלה במשק מ-6.2% ל- 5.9%. אולם במקביל גדל בתקופה זו עומק האבטלה (שיעורם של המובטלים המחפשים עבודה מעל חצי שנה בכלל המובטלים) מ-34% ל-36.2%.

 

מספר המועסקים הישראליים במשק גדל ברבעון השני של השנה בשיעור מתון של 0.5%. מספרם של המועסקים במגזר הציבורי גדל בתקופה זו ב-0.6% ואילו במספר המועסקים במגזר העסקי נרשם גידול מתון הרבה יותר, של 0.2% בלבד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עטא עוויסאת
השכר נשחק, בגלל האינפלציה
צילום: עטא עוויסאת
מומלצים