גרינספן: המשבר יעמיק את שיעורי האבטלה
הנגיד לשעבר של הפדרל ריזרב אומר כי המשבר הפיננסי בשווקים הוא "צונאמי אשראי של פעם במאה" שיהיה בעל השפעה חמורה על הכלכלה האמריקנית
גרינספן, שעמד בראש הבנק המרכזי של ארה"ב במשך 18.5 שנים, אומר כי הוא ואחרים אשר האמינו כי בתי ההשקעות יפעלו טוב יותר למען בעלי המניות שלהם, נמצאים כיום "במצב של חוסר אמון והלם".
גרינספן, שמסר את הדברים היום (ה') בעדות בפני בקונגרס, האשים באחריות למשבר את הביקוש הגבוה שהיה לערבויות מגובות משכנתאות, בידי משקיעים שלא העלו בדעתם כי הזינוק במחירי הבתים עלול להסתיים בקריסה.
"על פי הנזק הפיננסי המעודכן להיום, אינני יכול לראות כיצד נוכל למנוע עליה משמעותית בפיטורים ובאבטלה", אמר גרינספן. "משקי הבית האמריקנים המפוחדים מנסים להתאים את עצמם, ככל יכולתם, להתכווצות מהירה בזמינות האשראי, לאיום על קרנות הפנסיה ולחוסר הביטחון התעסוקתי הגובר".
גרינספן הוסיף, כי תנאי הכרחי לסיום המשבר יהיה יציבות במחירי הבתים בארה"ב, אולם מגמה כזו לא צפויה להתחיל במשך "חודשים רבים בעתיד". לדבריו, "כשמחירי הבתים יתייצבו, הקיפאון בשווקים יתחיל להפשיר, והמשקיעים המפוחדים ינקטו צעדים ניסיוניים לקראת לקיחת סיכונים מחודשת".
בנוגע להתנהלות הממשל, אמר גרינספן כי עד שתהליך כזה יתרחש, על וושינגטון להמשיך בתקיפות במאמציה לתמוך במגזר הפיננסי. הוא כינה את תוכנית החילוץ שאישר הקונגרס ב-10 באוקטובר, בסך 700 מיליון דולר, "מתאימה כדי לספק את הצורך", וטען כי השלכותיה כבר מורגשות בשווקים.