התנודתיות בשוק מטבע החוץ נמשכת
הליש"ט הבריטי הגיע לשפל של חמש שני מול המטבע האמריקני ואילו היין היפני ממשיך להתחזק מול מטבעות העולם. כנראה שקרן המטבע העולמית רכשה מטבעות של מדינות השווקים המתעוררים בכדי לנסות ולייצב את השווקים
הדולר ממשיך להיסחר בתנודתיות גבוהה. בתחילת יום המסחר המשיך המטבע האמריקני להתחזק מול מירב המטבעות העיקריים, מלבד היין היפני, כשהבורסות במזרח ובאירופה מספקות יום נוסף של ירידות שערים. המסחר בוול סטריט, לעומת זאת, נפתח בעליות שערים שהתחזקו והדולר החל להתממש.
התחזקות זו לא החזיקה מעמד והמסכים בוול סטריט שוב הראו לנו את הצבע האדום והדולר שב להתחזק. מספר דורשי העבודה השבועיים שהתפרסמו הראו על עלייה גבוהה במקצת בדרישות מצפי האנליסטים. שוק העבודה האמריקני צפוי להגיב למשבר הפיננסי בחודשים הקרובים ואחוז האבטלה האמריקני צפוי לעלות.
סחורות
גם מחירי הסחורות נסחרו בתנודתיות רבה בתחילת יום המסחר נסחרו הזהב השחור וזהב הצהוב מתחת ל-700 דולר לאונקיה ומתחת ל-66 דולר לחבית. אך עם פתיחת המסחר בוול סטריט החלו הסחורות להתחזק והזהב נסחר מעל ל- 720 דולר והנפט מעל ל-69 דולר. בהמשך התייצב מחירם אך התנודתיות הגבוהה לא צפויה להיעלם גם בתקופה הקרובה.
אירו
האירו נסחר בתנודתיות גבוהה מול הדולר. המטבע האירופי כבר נסחר מתחת ל-1.275 ומעל ל-1.285 ונראה שביומיים האחרונים, למרות התנודתיות הגבוהה, שומר האירו על רמות אלו. מבחינה טכנית כל עוד המטבע האירופי נסחר מתחת ל-1.3 המומנטום השלילי לא צפוי להעלם ורמת ה 1.25 דולר לאירו מסומנת כיעד הקרוב.
הנתונים הכלכליים שמתפרסמים בגוש האירו ממשיכים לאכזב. הגרעון בחשבון השוטף התרחב מעבר לצפי וגם הזמנות מספר ההזמנות התעשייתיות ירד בשיעור חד מהצפי. היום צפויים להתפרסם מדדי מנהלי הרכש לסקטור היצור ולסקטור השירותים בגוש האירו ובגרמניה.
ליש"ט
הפאונד האנגלי ממשיך לצנוח לרמות שפל של חמש שנים מול הדולר, והמטבע הבריטי כבר כמעט נגע ברמת התמיכה הפסיכולוגית המשמעותית של 1.6. המטבע האנגלי איבד השבוע כ 7% מערכו מול הדולר והוא בדרך לחודש הגרוע ביותר שלו מול המטבע האמריקני מאז 1992.
הכלכלה האנגלית ממשיכה להדרדר והריבית באנגליה צפויה לרדת בחצי אחוז נוסף בחודש הבא. הנתונים הכלכליים שפורסמו באנגליה היום יצאו טובים במקצת מהצפי אך עדיין מדובר בנתונים חלשים. המכירות הקמעונאיות ירדו "רק" ב 0.4% והבקשות למשכנתאות חדשות עלו קצת מעבר לצפי.
יין
המטבע היפני ממשיך להתחזק לא רק מול הדולר אלא גם מול שאר המטבעות המובילים בעולם. היין נחשב למטבע הגנתי והוא נוטה להתחזק כאשר השווקים הפיננסיים חווים ירידות. המשך הירידות בשוק האמריקני בעיקר לקראת סוף היום מהווים רוח גבית למטבע היפני שנסחר כבר קרוב מאור לרמות השיא שלו מול הדולר השנה. רבים מעריכים שהיין ימשיך להתחזק אל עבר רמת התמיכה הפסיכולוגית החשובה ב 90 יין לדולר אחד.
השקל
המסחר בדולר שקל היה תנודתי במיוחד. בשעות הבוקר נגע הדולר ברמת 3.9 שקלים לדולר, אך בהמשך היום נפל מחירו של הדולר בחדות ושערו היציג נקבע ברמה של 3.841. כנראה שקרן המטבע העולמית רכשה מטבעות של מדינות השווקים המתעוררים ובהם השקל הישראלי בכדי לנסות ולייצב שווקים אלו, שנחשבים לבעלי סיכון גבוה מהמדינות המפותחות. השקל המשיך להתחזק ונסחר כבר מתחת ל-3.8. מבחינה טכנית רמת התמיכה הקרובה ל- 3.75 נשמרה, אך שבירה של רמה זו יכולה להוביל את הדולר לעבר רמות של ,3.65-3.6, שם תבחן מגמתה התחזקות הדולר בטווח הבינוני.
המידע הנ"ל ניתן לצרכי מתן מושג כלכלי בלבד, הוא אינו מבוסס על מחקר. יובהר כי המידע המוצג ניתן על בסיס הערכה בלבד ואין להסתמך עליו ו/או לראות בו המלצה ו/או הצעה ו/או שידול ו/או הדחה לקנות או למכור או לבצע עסקאות. איזי פורקס אינה נוטלת ולא תיטול כל אחריות בגין כל סוג של שימוש שיעשה בתכנים המופיעים לעיל.