"יפה" פלוס "חנון" בסיר לחץ שווה זוג בני אדם
הסדרה המוצלחת הזאת יכולה ללמד אותנו שגם אם אתה מעדיף דוגמנית בלונדינית ארוכת רגליים, ואת מעדיפה טייס שחרחר תמיר, מאוד יכול להיות שאילו היו מכניסים אתכם לחדר אחד למשך תקופה עם הטיפוס ההפוך לחלוטין מזה שמופיע קבוע בחלומותיכם הרטובים - הייתם יוצאים זוג נהדר
אז בהתאם לדרישה הזאת, "היפות", שאכן היו כולן נאות מאוד וחטובות ביותר, קבעו שהשמש זורחת ושוקעת בתוך הים, התפוקקו מרוב צחוק וחשבו שבית המקדש חרב ב-1967. "החנונים" הגיעו עם חולצות פלאנל משובצות, נעלי קיפי ומשקפיים עבי מסגרת. למעשה, אחד מהם, שחר, נראה שילוב של שני גיבורי "עולמו של וויין" גם יחד.
הסתכלתי על שתי הקבוצות האלה כמו שהן הסתכלו זו על זו - כמו על שני שבטים מוזרים. באמת יש אנשים כאלה?
רעות וחברותיה תלו באיציק וחבריו מבטים המומים, ולהפך. הבנות היו המומות מהסרבול, חוסר החן והקלאמזיות, שלא לומר כיעור, של חבורת המהנדסים / גיקים / חובבי מד"ב שהתכנסה בווילה. הבנים היו המומים מהיופי, התלבושות וקלילות המחשבה, שלא לומר טמטום, של הדוגמניות / סטייליסטיות / ברמניות.
אבל עם הזמן, שתי החבורות האלה, או לפחות אלה שהגיעו לשלבים המתקדמים של התוכנית הטובה הזאת, למדו להכיר זו את זו ולראות את האדם שמאחורי הקריקטורה. וגם אני, כדי לא לייצג את כלל הצופים, למדתי להכיר קצת את השבטים האלה, ולהבין שהם בעצם לא לגמרי עולם אחר, ואם קצת מערבבים אותם עם אנשים מסוג שונה, ונותנים להם משימות שייאלצו אותם לצאת קצת מתוך עצמם, מאזורי הנוחות ומתחומי העניין המסורתיים שלהם, הם נראים לגמרי "רגילים". אני כותבת את המילה הזאת במרכאות כפולות, כי מי בעצם יגיד מה זה אנשים "רגילים"?
בתוכנית ששודרה בשבת עלו שלושה זוגות לגמר: רעות ואיציק, נמרוד ורוקסן, שחר וגאל. לכאורה, הפכים יותר גדולים מהם קשה למצוא. רעות הסתכלה בהתחלה על איציק כעל חייזר, רוקסן ייחלה שנמרוד לא ייפול בחלקה, ושחר היה מאוד ביקורתי כלפי בנות יפות. והנה, ההפכים המוחלטים האלה, שאולצו להסתדר בזוגות, תרתי משמע, ולחלוק חדר בווילה, הפכו עם הזמן ועם המשימות לזוגות נהדרים, משתפי פעולה ומפרגנים. נמרוד ורוקסן אפילו התחברו זה לזה ברמה ממש אינטימית, שלא לומר עשו זה לזה נעים במיטה.
תחילת התוכנית היתה כמו בליינד דייט כפוי
לדעתי, למרות הסטריאוטיפים, הקריקטורות, והמניפולציות שנעשו מן הסתם על ידי ההפקה, כי אחרי הכל זה טלוויזיה, אפשר ללמוד מ"היפה והחנון" משהו חשוב על יחסים. תחילת התוכנית היתה כמו בליינד דייט כפוי, וסיומה - כמו זוגיות ארוכת טווח. מתפשרים, גדלים, מתפתחים, לומדים זה מזה, מתרגלים. זה אפרופו הדיונים שיש לנו כאן מידי פעם על רשימות מכולת למיניהן. הסדרה הזאת יכולה ללמד אותנו שגם אם אתה מעדיף דוגמנית בלונדינית ארוכת רגליים, ואת מעדיפה טייס שחרחר תמיר, מאוד יכול להיות שאילו היו מכניסים אתכם לחדר אחד למשך תקופה עם הטיפוס ההפוך לחלוטין לזה שמופיע בחלומותיכם הרטובים - הייתם יוצאים זוג.
בניגוד להרבה תוכניות ריאליטי אחרות, רוב המתמודדים בתוכנית הזאת נראים ממש חברים טובים, כמעט כאילו אינם מתחרים זה עם זה על הניצחון והפרס הגדול. זוג אחד שהיה חריג בנוף של התוכנית, בו טל הבת התנהגה בצורה מזלזלת ומכוערת כלפי טל הבן, ובכלל, קיבל על הראש מדיירי הווילה, ולמרבה השמחה גם לא העפיל לשלבים המתקדמים. בתוכנית האחרונה עשו נמרוד ורוקסן מעשה של נדיבות יוצאת דופן כשהעלו לגמר את מתחריהם הישירים - אולי מפני שבלי קשר לתוצאת התוכנית, הם כבר את הפרס שלהם קיבלו, את הצמיחה האישית, ואולי גם זוגיות אמיתית.
חשבתי על "היפה והחנון" בימים האחרונים, למקרא הטורים של חוץ פן והאמת העירומה, והתגובות אליהם, משני הצדדים. דיברתי עם כמה מכותבים הערוץ על השאלה אם הטורים בערוץ יחסים משקפים את המציאות, או יוצרים אותה. הכותבים רוצים לחשוב שהם משקפים את המציאות, וחלקם אכן עושים זאת - לפחות את המציאות הפרטית שלהם. אבל האמת היא, שבשיקוף הזה, ובתגובות אליו, אנחנו גם יוצרים מציאות. וזה לא בהכרח טוב.
בחרתי לצטט כאן דווקא תגובה אחת קטנה, לא מתלהמת, נוגעת ללב, של מישהי בכינוי "פינגווינית", שכתבה:
"לאחר קריאת כל הטורים הללו, וכל התגובות. ועם כל השנאה שיש כאן בין המינים... ממש אין חשק למצוא זוגיות. גם ככה המציאות היא 'לא משהו'. וכל הסיפורים על הבגידות, והשקרים, והמאהבים והמאהבות, והרציחות. עם כל זה , ממש אין חשק למצוא אהבה בעולם הזה. זה אפילו ממש מפחיד להתאהב. זה כאילו שכותבים לנו כאן בגדול...: אסור לכם להתאהב. אסור לכם להתחתן. ומה אנחנו בסך הכל רוצים? כולנו רוצים למצוא את האהבה והזוגיות. ועם שנאה לא נמצא אותה.... זה בטוח... וגם אני נגעלת ממה שקורה כאן..."
אז לא, פינגווינית, ממש לא! אנחנו לא כותבים שאסור להתאהב, שאסור להתחתן, אדרבה. ערוץ יחסים מפרסם בראשית כל שבוע, דבר ראשון על הבוקר, סיפור אהבה וזוגיות מהחיים ("זוג השבוע"). פאנל היועצים, המורכב מפסיכולוגים, סקסולוגים, מאמנים, עורכי דין ואפילו פילוסוף אחד, משיאים עצות לקראת זוגיות, איך לקיים אותה, ומה עושים בזמני משבר. רבים מהכותבים מספרים ברגישות על הכיף של האהבה ומתגעגעים אליה בהיעדרה.
אז פינגווינית, בשום אופן לא לוותר על אהבה! נכון, הטורים הקיצוניים עושים לפעמים תחושה של איכס וייאוש, אבל ככה זה, גם בערוצי החדשות אנחנו שומעים על אלימות ועל רצח ועל תאונות. אז לא נאהב? לא נתחתן? לא ניסע? לא נטוס?
כולם מתגודדים איפה שיש אקשן
אני לא רוצה להישמע קיטשית, ומצד שני לא רוצה להיות צבועה. אני מוקירה את סיפורי האהבה הקסומים של ישראל קליוסטרו, של דני דין, של אלעד שיינפלד, ושמחה מאוד בסיפורי ההצלחה של הזוגות (גם אם לא הכירו דרך ג'יידייט!). אני מקפידה לפרסם סיפורים כאלה, כי הם מעוררים תקווה ומעודדים. אבל אם תשימו לב - אתם עצמכם, הקוראים, פחות אוהבים לדבר על הסיפורים היפים האלה. אזור הטוקבקים שמתחת לסיפורים החיוביים והמלבבים די שומם. משום מה, ואולי מטבע הדברים, כולם מתגודדים איפה שיש אקשן, ואז נראה כאילו כל הזמן יש מלחמה וכולם קורבנות.
לדעתי, זה לא רע שיש אקשן, ואני כמובן לא מתכוונת רק לרייטינג. זו הדרך שלנו ללבן דברים. וגם אם זה מוצג לפעמים בטורים בקיצוניות, בסטריאוטיפים, כמו קריקטורות אפילו, בסוף איכשהו זה יתמזג.
כך אני מקווה. כך אני מאמינה.
- יש לכם סיפור היכרות משעשע / מרגש / מיוחד במינו? כיתבו לנו
את הסיפור וצרפו תמונות.