אמדוקס תפטר 200 עובדים בישראל
החברה תפטר 500 עובדים ברחבי העולם, כאשר מצבת כוח האדם בישראל תקוצץ ב-4% ומרכז הפיתוח בירושלים יסגר ויאוחד למרכז בהוד השרון; גיוסי עובדים חדשים ימשכו
חברת מערכות החיוב אמדוקס תפטר 500 עובדים בעולם, כאשר מתוכם 200 עובדים בישראל, כך נודע הבוקר (יום ב') ל"כלכליסט".
אמדוקס מעסיקה בישראל יותר ב-5,000 עובדים, ובעולם כולו כ-17.5 אלף. מהלך הפיטורים הנוכחי צפוי לקצץ כוח עבודה בעולם ב-2% בישראל ב-4%. ההערכות המוקדמות היו כי החברה תקצץ לפחות 1,000 עובדים.
למרות מהלך קיצוץ ההוצאות, החברה לא שינתה את תוכנית הבונוסים שלה לשנת 2008 וצפויה לחלק לעובדיה בישראל ובעולם בונוס כולל שכ-60 מיליון דולר.
במסגרת השינוי הארגוני שתעבור הפעילות בישראל צפויה אמדוקס לסגור את מרכז הפיתוח שלה בירושלים ולאחד אותו לתוך המרכז בהוד השרון.
המרכז בירושלים הוא מרכז הפיתוח הקטן ביותר של אמדוקס מתוך חמשת המרכזים בישראל ומעסיק כ-150 עובדים. מרבית עובדים אלו יקלטו בהוד השרון, עם זאת הערכות הן כי פעילות זו תסבול את עיקר הפיטורים. המרכז בירושלים עוסק בפיתוח תוכנות תמיכה למדריכים מסווגים, דוגמת דפי זהב.
בשלב הנוכחי אמדוקס ממשיכה בתוכניות המקוריות שלה לגיוס עובדים חדשים בשנת 2008. פיטורי העובדים שיעשו במקביל לגיוס עובדים חדשים הם לשם טיוב מצבת כוח האדם, וכן קיצוץ בפרויקטים בהם קיים כוח אדם מיותר.
חמור פחות מב-2002
גל הפיטורים הנוכחי חמור פחות מגל הפיטורים הקשה של שנת 2002. ביולי אותה השנה, פיטרה אמדוקס כ-900 עובדים, אשר היווה כ-10% מכוח האדם העולמי באותה התקופה. המרכז הפיתוח המקומי הישראלי של אמדוקס, אשר כלל כמחצית ממצבת עובדי החברה, ספג בשנת 2002 את עיקר הפיטורים, כאשר מספר עובדיו צומצם ב-600 עובדים, כלומר ב-13%. גל הפיטורים הנוכחי צפוי להשפיע בעיקר על פעילויות החברה בחו"ל.
גל הפיטורים הקודם לווה באזהרת רווח חמורה שפרסמה החברה חודש לפני כן. אזהרת רווח זו נבעה מירידה חדה שחלה באותה תקופה בהשקעות שביצעו חברות הטלקום בעולם. המצב כיום שונה מאוד. חברות הטלקום בעולם, שהן הלקוחות הגדלים של אמדוקס, לא נפגעו לפי שעה מהמשבר הנוכחי.
מרבית חברות אלו נהנות מביקוש חסין למיתון, מהיקף חוב נמוך יחסית ומתזרמי מוזמנים חזקים. אמדוקס לא רק שלא פרסמה עד כה אזהרת רווח, אלא דיווחה ביולי האחרון כי ברבעון השלישי (פיסקלי) רשמה גידול של 15.3% בהכנסות לעומת התקופה המקבילה, ורווח של 133 מיליון דולר, גידול שנתי של 13%. למרות נתונים אלו צנחה מניית החברה ב-48% מאז הגיעה לשיא של 40 דולר למניה ביולי 2007. כיום נסחרת המניה במחיר של 21 דולר בלבד.
בתעשייה ההיי-טק המקומית מדברים כבר חודשים רבים על גל פיטורים באמדוקס. הגורם העיקרי לשמועות אלו היה חולשת הדולר מול השקל, אשר הגדילה את הוצאות השכר בישראל והקשתה על החברה להתחרות מול חברות שההוצאות שלהן הן בדולרים. בשבועות האחרונים, מאז החמרת המשבר הכלכלי, חזר הדולר להתחזק בעולם, דבר אשר הפחית את התמריץ לבצע פיטורים בישראל. עם זאת, בשוק מעריכים כי החברה מנצלת את האווירה הנוכחית, אשר תומכת במהלכי קיצוץ, כדי לבצע תהליכי התייעלות שאינם קשורים באופן ישיר למצב בשווקים.
מחברת אמדוקס נמסר בתגובה: "אמדוקס לא מגיבה בנושאים הקשורים למצבת כוח האדם".