שתף קטע נבחר

 

מתי נלך לקלפי? בכנסת שוברים את הראש

הנשיא הודיע שהולכים לבחירות, אבל כעת נשאלת השאלה - מתי? לפי המועד הקבוע בחוק, הבחירות ייערכו ב-10 בפברואר, אבל בכנסת כבר נשמעים קולות אחרים. חלק מהסיעות העלו אפשרות להקדים אותן וייתכן שאף לדחות. גורם פוליטי בכיר: "רוב חברי הכנסת לא מעוניינים בבחירות, כולם מחפשים תירוצים". בכל מקרה, דליה איציק תנסה למנוע חקיקה פרטית

האם אזרחי ישראל יידעו כבר היום מתי ילכו לקלפי? יממה לאחר שהנשיא, שמעון פרס, הודיע רשמית ליו"ר הכנסת, דליה איציק, כי אין אפשרות להקים ממשלה בכנסת הנוכחית, תכנס איציק בצהריים (יום ג') דיון מיוחד בהשתתפות ראשי הסיעות השונות, בין היתר, בניסיון להגיע להסכמה על מועד לבחירות.

 

 

בעקבות הודעתו של פרס, האפשרות הבולטת המונחת בשלב זה על השולחן היא לקיימן בתאריך שקובע החוק, כלומר ב-10 בפברואר. אפשרות נוספת אותה בוחנים בסיעות השונות היא פיזור הכנסת באמצעות חקיקה, כדי לקיים את הבחירות במועד קרוב יותר: סוף ינואר או תחילת פברואר.

 

עם זאת, במערכת הפוליטית יש מי שהעריך, כי מי שיתמוך בסופו של דבר בחקיקת חוק לפיזור הכנסת יעשה זאת דווקא כדי לדחות את הבחירות ככל שניתן, ולקיימן במועד מאוחר יותר מה-10 בפברואר. גורמים שונים בכנסת, ובהם כמה בכירים מאוד, העלו אפשרות שהבחירות יתקיימו אפילו במרס.


יו"ר הכנסת והנשיא בפגישתם במשכן (צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ) 

 

בקדימה עדיין בוחנים את האפשרויות

"רוב חברי הכנסת לא מעוניינים בבחירות", אמר גורם בכיר במערכת הפוליטית. "כולם מחפשים תירוצים כמה שיותר. חוץ מלבני, שמאוד רוצה בחירות בהקדם, רוב סיעות הכנסת היו מעדיפות שהן יתרחקו ממועד הבחירות המוניציפאליות". עם זאת, לפי שעה מדובר בהערכה בלבד, ונראה כי יידרשו כמה ימים עד שייקבע סופית מועד הבחירות.

 

ומה חושבים בשלוש המפלגות הגדולות? יו"ר סיעת העבודה, ח"כ איתן כבל, אמר בשיחה עם ynet כי מפלגתו תעדיף, ככל הנראה, שהבחירות יתקיימו ללא חקיקה מיוחדת, כלומר ב-10 בפברואר. יו"ר סיעת הליכוד, ח"כ גדעון סער, אמר כי "הליכוד תומך בקיום הבחירות במועד המוקדם ביותר שניתן".

 

לדבריו, "כרגע, לנוכח הודעת הנשיא, מועד הבחירות נקבע ל-10 לפברואר. יש להיזהר שלא להיקלע לניסיונות לדחיית הבחירות מטעמים שונים ועל-ידי גורמים מגוונים, שעלול לנבוע ממהלך חקיקתי".

 

בקדימה טרם החליטו איזו עמדה יציגו בפגישה עם איציק. יו"ר סיעת קדימה, ח"כ יואל חסון, אמר כי "אנחנו בוחנים אופציות שונות. המטרה העיקרית שלנו היא קיומן של בחירות הכי מהר שאפשר. עכשיו נראה את כל אלה שצעקו 'בחירות בחירות' עומדים מאחורי קריאותיהם".

 

יו"ר הכנסת תמנע חקיקה פרטית

במקביל לניסיון להגיע להסכמה על מועד לבחירות, ינסו ראשי הסיעות לתאם את האופן בו תתנהל עבודת הכנסת בפרק הזמן שנותר, עד ליציאה לפגרת הבחירות. בנוסף, יצטרכו ראשי הסיעות להגיע להסכמה על מועד היציאה לפגרת בחירות - מועד שייגזר מהתאריך בו ייקבעו הבחירות.

 

אחת האופציות היא יציאה לפגרה כבר ביום ד' הבא. החלטה סופית בעניין טרם נפלה, והיא עשויה להיקבע בפגישה. לאחר שתתקבל החלטה בנושא, יו"ר הכנסת דליה איציק תצטרך להביא המלצה בעניין מועד היציאה לפגרת הבחירות בפני ועדת הכנסת, שם יידרשו חברי הוועדה לאשר את היציאה לפגרה.

 

גורמים בסביבתה של יו"ר הכנסת אמרו כי איציק תנסה למנוע עד ליציאה לפגרת הבחירות חקיקה פרטית. לדברי המקורבים, "יש צורך לשמור על אחריות גם בעת בחירות, ובמיוחד לנוכח המשבר הכלכלי בעולם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כבל. נגד חקיקה מיוחדת
צילום: מיכאל קרמר
סער. "מוקדם ככל האפשר"
צילום: גיל יוחנן
איציק. "אחריות בעת בחירות"
צילום: ירון ברנר
מומלצים