שתף קטע נבחר

 

מנהיג המורדים בקונגו: רוצה מו"מ עם הממשלה

לורן נקונדה, שלוחמיו המורדים צרים על בירת מחוז צפון-קיוו במזרח המדינה, הבהיר בראיון טלפוני כי הורה על הפסקת אש אתמול בניסיון למנוע כאוס בעיר. הוא הביע נכונות להיכנס למשא ומתן עם הממשלה - אך טען כי אין בכוונתו להפסיק ולפעול למען עמו

מנהיג המורדים בקונגו, לורן נקונדה, שלוחמיו צרים על בירת המחוז המזרחי במדינה, אמר היום (ה') כי הוא מעוניין להיכנס למשא ומתן ישיר עם הממשלה כדי לדון בסוגיות ביטחוניות. כן דרש נקונדה מהממשלה לדון עימו בעסקה שחתמה הממשלה עם סין, המקנה לבייג'ינג גישה למשאביה של קונגו תמורת חמישה מיליארד דולר.

 

אש בקונגו - עדכונים אחרונים:

 

בראיון טלפוני עם סוכנות הידיעות AP, אמר נקונדה, גנרל לשעבר בצבא קונגו, כי הסיבה שהורה אמש על הפסקת אש עם הגיעו לשערי גומא, בירת מחוז צפון-קיוו, היתה בניסיון למנוע כאוס בעיר. הוא ציין כי הוא מעוניין שכוח השיטור של האו"ם יסייע לפליטים הרבים לשוב לבתיהם.

 

אתמול קיימה מועצת הביטחון של האו"ם ישיבת חירום בנוגע למשבר בקונגו, גינתה את התקדמות לוחמיו של נקונדה וקראה לממשלות קונגו ורואנדה לפעול כדי להרגיע את הרוחות. במהלך הלילה נהרגו בגומא לפחות תשעה בני אדם, ועל פי דיווחים חיילי הצבא בזזו בתים וחנויות בעיר המחוז. הבוקר טען מפקד בצבא קונגו, הגנרל ג'ונס פדירי, כי שקט שורר בעיר, הנמצאת עדיין תחת שליטת הצבא.

 

בראיון שהעניק נקונדה, הסביר מנהיג המורדים כי החליט לסרב להצעת הממשלה להפסיק את הלחימה תמורת 2.5 מיליון דולר מאחר שהוא אינו מסוגל לזנוח את משימתו להגן על העם הקונגולזי. כן טען כי בכוונתו למלא תפקיד ברפורמה הנדרשת לצבא המדינה המיושן .

 

שורשי הסכסוך - ברואנדה

האלימות במזרח קונגו ניזונה מהאיבה שנותרה בין בני שבט ההוטו לבני שבט הטוטסי, בעקבות רצח העם ברואנדה שאירע ב-1994, שבו נטבחו כחצי מיליון בני טוטסי על ידי בני הוטו. יותר ממיליון בני הוטו נמלטו לאחר מכן מרואנדה לקונגו השכנה, ושם התאגדו מחדש כמיליציה אלימה, "הצבא הדמוקרטי לשחרור רואנדה", ועוררה את הסכסוך בקונגו.

 

נקונדה, גנרל לשעבר איש שבט הטוטסי, עזב את הצבא לפני שנים ספורות בטענה שנשיא קונגו ג'וזף קבילה אינו עושה די כדי להגן על בני שבטו מפני הקיצונים בני ההוטו. הוא הקים ארגון, "הקונגרס להגנת העם", שחרט על דגלו את ההגנה בני

שבט הטוטסי המתגוררים בקונגו, ששיעורם עומד על שלושה אחוזים מהאוכלוסייה. הוא מאשים את צבא קונגו בשיתוף פעולה עם הקיצונים בני ההוטו.

 

בתוך כך, הודיע היום שר החוץ של בלגיה קרל דה גוכט כי יסכים לשלוח בין אלפיים ל-3,000 חיילים אירופיים לקונגו, כדי לסייע במאבק נגד לוחמיו של נקונדה. דה גוכט אמר את הדברים בראיון לעיתון "בלגיה החופשית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נקונדה ולוחמיו. ארכיון
צילום: רויטרס
מומלצים