שתף קטע נבחר
 

אושר בכנסת: ניתן לערער על פסק בורר

תיקון לחוק הבוררות יאפשר הגשת ערעור על פסק בורר, אם אחד הצדדים יטען לעיוות דין חמור. התיקון לחוק צפוי לעודד את הציבור לפנות למסלול הבוררות, שנחשב עד כה להליך כמעט בלתי הפיך, ולהקל את העומס בבתי המשפט

מהפכה במוסד הבוררות, המקובל בעיקר בעולם העסקים. מעתה, ניתן יהיה לערער בבית משפט על פסק בורר אם אחד הצדדים טוען שנפלה בו טעות משפטית מהותית הגורמת לעיוות דין חמור. כך על פי תיקון חוק הבוררות שהתקבל היום (ד') בכנסת בקריאה שנייה ושלישית לפי הצעת הח"כים גדעון סער (ליכוד) ועמירה דותן (קדימה).

 

עד כה לא היה ניתן לערער על החלטת בורר בבית משפט. הגישה היחידה לבית המשפט היתה רק דרך בקשה לביטול פסק הבורר וגם זאת מכוחן של 10 עילות אשר מופיעות בחוק. התיקון שהתקבל מאפשר לצדדים שהסכימו ליישב את הסכסוך ביניהם בבוררות להסכים מראש בכתב הבוררות על אפשרות הערעור בערכאה משפטית, עם אפשרות נוספות להעביר את הערר לפני בורר נוסף או הרכב בוררים רחב יותר.

 

יו"ר ועדת חוקה חוק ומשפט, שהכינה את החוק החדש לאישור סופי, ח"כ מנחם בן ששון (קדימה), אמר כי מדובר בתיקון שנועד לקדם את מוסד הבוררות ובכך לתת שירות טוב יותר לציבור. זאת, כדי להפחית את העומס על בתי המשפט ולקצר את ההליכים לטובת האינטרסים העסקיים המעורבים במחלוקת. על פי רוב הליך הבוררות מתנהל במהירות בהשוואה לטיפולה של המערכת המשפטית. עם זאת, ציבור רחב נמנע מלפנות למסלול הזה בגלל סופיות ההליך והקושי להפוך את פסק הבורר.

 

היועץ המשפטי לממשלה מני מזוז תמך בתיקון החוק והודיע לוועדת החוקה כי בעקבות הליך הערעור שייפתח, המדינה תגלה נכונות רבה יותר להפנות לבוררות לפחות את הסכסוכים שהיא צד להם.

 

ח"כ סער אמר היום כי השימוש במסלול הבוררות הוא כיום מזערי לעומת המספר העצום של הסכסוכים שנמסרים להכרעת בית המשפט. הרפורמה שבחוק החדש תהפוך את מנגנון הבוררות לכלי יעיל ונוח ליישוב סכסוכים מחוץ למערכת המשפט. אופציית הערעור שנפתחה תבטיח מעתה את האיזון הראוי בין ההכרעה המהירה בסכסוך לבין זכות הצדדים להגן על עצמם מפני טעות או עיוות דין מצד הבורר.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואלפוטוס
"שירות טוב יותר לציבור"
צילום: ויז'ואלפוטוס
מומלצים