פיילין חזרה לאלסקה: מאוכזבת מהתקשורת
אחרי ההפסד בבחירות, שבה שרה פיילין לאלסקה, וכבר היום תשוב ללשכת המושלת. היא התקבלה על ידי עשרות תומכים, וסיפרה על חוויותיה, "זה היה מרגש לשמוע שאנשים מעריצים את אלסקה". הרפובליקנים כבר מסמנים אותה כתקווה לשנת 2012
חזרה לצפון הרחוק. כשהיא מלווה בעשרות תומכים שקוראים לה להתמודד על הנשיאות בשנת 2012, חזרה הבוקר (יום ד') מושלת אלסקה שרה פיילין למדינתה. פיילין, שהייתה המועמדת לסגנית הנשיא מטעם המפלגה הרפובליקנית, סיפרה לעיתונאים על קמפיין הבחירות, "זה היה מרגש לשמוע אנשים מספרים על אלסקה, כמה שהם מעריצים את חשיבות המדינה הזו וזה ממש האיר את אלסקה".
"זו הייתה חוויה נהדרת, אתם יודעים, כוכב הצפון מאיר בכל רחבי ארה"ב, הם מסתכלים על אלסקה ואנחנו פונים לנשיא הנבחר אובאמה שיבין כמה לאלסקה יש מה לתרום", אמרה פיילין לתומכיה. היא נשאלה באשר לסיכויים שתתמודד בעוד ארבע שנים על הנשיאות: "ובכן, נראה מה יקרה אז".
סוף המירוץ לבית הלבן - סיקור נרחב ב-ynet:
- מקורב לרם עמנואל: אובאמה - פרו-ישראלי
- פרשנות: אובאמה והיהודים
- אובאמה מינה צוות מעבר לבית הלבן
- לאחר התבוסה - מקיין מתכנן את צעדיו בסנאט
פיילין התייחסה להתקפות עליה מצדם של כלי התקשורת, "כפוליטיקאית אני אומרת לכם את האמת אנשי תקשורת. אני מאוכזבת מהתקשורת ושאף אחד לא יקח את זה באופן אישי בבקשה. כל כך הרבה דברים שדווחו, היו יכולים להיות מתוקנים בנוגע להישגים שלי ומה אנחנו עושים פה באלסקה ואיך השלטון שלנו עובד".
האשה הנכונה?
היא הוסיפה, "יותר מדי אנשי תקשורת החליטו לא לתקן משהו שהיו יכולים לעשות
בקלות וזה השאיר אותי מאוכזבת". פיילין הקדישה חלק גדול מדבריה לציבור העובדים באלסקה ובארצות הברית בכלל, "מוסר העבודה כל כך חזק פה, צריכים לראות שזה מתוגמל. פה באלסקה אנחנו נוודא שאנשים ידעו שעבודה קשה תתגמל אותם ולא ניטול מיסים כמו מדינות אחרות".
האם שרה פיילין תוכל להציל את המפלגה הרפובליקנית אחרי תבוסתה הקשה? כעת, אחרי שהפסידו את השליטה בשני בתי הקונגרס ובבית הלבן, המפלגה הרפובליקנית מפולגת ואין שום מנהיג ודאי באופק. מאז שנבחרה על-ידי מקיין כסגנית, פיילין בת ה-44 הפכה לכוכבת הגדולה של המפלגה, למרות שהדעות עליה מגוונות, ולא כל תומכי המפלגה בעדה.
פיילין בקדמת הבמה. תתמודד על הנהגת המפלגה? (צילום ארכיון: AP)
"השמרנים עדיין מחפשים את 'מר נכון' ואולי יתברר שמדובר למעשה ב'גברת נכון'", אמר ביל וויילן, ממכון הובר השמרני. "פיילין זכתה למעמד לאומי והיא אהובה על-ידי כל תוכניות המלל בערוצי הרדיו השמרניים. אך האם היא רוצה להיות מושלת ואם שנשארת בבית או שחקנית בזירה הלאומית? היא תצטרך לקבל את ההחלטה", אמר וויילן.
הלהיבה שמרנים, דחתה מתונים
פיילין ליבתה בעצמה את הספקולציות בנושא, עוד לפני שהקמפיין של מקיין נגמר. שלשום אמרה לעיתונאים שהיא רואה בעצמה "בעלת תפקיד מאחד" אם "יהיה רצון מצד אחרים לראות אותי מובילה את האומה". בעיירתה ווסילה שבפאתי אנקורג' כבר החלו למכור חולצות "Palin 2012".
גרובר נורקוויסט, מבכירי השמרנים, כינה את פיילין "אחת מחמישה או שישה אנשים בעלי סיכוי טוב להתמודד לנשיאות ב-2012", לצד מיט רומני, מושל טקסס ריק פרי ויו"ר בית הנבחרים לשעבר ניוט גינגריץ'. התפתחות מרשימה עבור הפוליטיקאית שרק לפני חודשים ספורים הייתה אלמונית ברחבי אמריקה, ושמונתה התבררה כאשה בעלת דעות ברורות בענייני דת, הפלות ונישואים חד-מיניים.
פיילין היתה חביבת הקהל בחוגים שמרניים, אך הופעותיה בראיונות בטלוויזיה עוררו תהיות על יכולתה וכישוריה וסיפקו חומרי גלם רבים לקומיקאים. הכריזמה שלה משכה עשרות אלפי תומכים לעצרות הרפובליקנים, אך סקרים מצאו כי הרחיקה את המתונים והעצמאים לידיו של ברק אובאמה. האם תצליח לשמר את העניין הציבורי בה ב-49 המדינות שבהן אינה מושלת בשנים הקרובות. לדעת יו"ר המפלגה הרפובליקנית בניו-המפשיר, פרגוס קאלן, "עדיין יש עניין גדול בה, אך גם לעניין כזה יש חיי מדף".