שתף קטע נבחר

חופשת סקי בארגון עצמי - חלק א'

תכנון עצמי של חופשת הסקי נראה כמו דבר קשה ומסובך. אבל היתרונות רבים: אתם בוחרים את כל המרכיבים ושומרים על השליטה בידיים שלכם. והכי חשוב, בארגון עצמי תוכלו לקבל את המחירים הזולים ביותר. אז איך עושים את זה? הנה המדריך

כאשר אתם מתכננים לבד את חופשת הסקי שלכם ניתנת לכם הגמישות הגדולה ביותר לקבל את מה שמתאים לכם ביותר. תוכלו לבחור בית ספר לסקי עם שעורים בשעות המתאימות לכם, חנות ציוד חדישה או את הדירה שתתאים בדיוק לצרכים שלכם. לא פחות חשוב - ולרבים מאתנו זה המרכיב החשוב ביותר - הוא המחיר. בארגון עצמי תוכלו, ללא ספק, לקבל את המחירים הזולים ביותר, זולים משמעותית מכל אופציה אחרת.

 

לארגן לבד חופשת סקי נשמע מפחיד ומסובך למי שטרם התנסה בכך. אז מסובך זה לא, אבל העניין בהחלט דורש השקעת זמן. ואם תרצו להוזיל מחירים, אפילו הרבה זמן. אבל זמן זה הוא חלק מההנאה, מאחר ועבור אלו שעושים זאת החופשה מתחילה הרבה לפני שעולים על המטוס. היא מתחילה עם הגלישה הווירטואלית באתרי האינטרנט, כתיבת מיילים, קבלת תשובות מנומסות, עיון בתמונות ובמפות של האתרים, בדיקת מלונות ודירות, והנה אתם כבר שם הרבה לפני שהחופשה החלה.

  

חשוב מאוד לקבל עצות מבעלי ניסיון, המכירים את האתרים אליהם תיסעו. זה יעזור לכם להחליט היכן עדיף להתמקם, היכן התורים הארוכים ביותר למעליות (לשם לא תגיעו כמובן), מאילו בתי ספר כדאי להתרחק, איפה ניתן לאחסן את הציוד, ועוד אין סוף עצות טובות.

 

הכלי החשוב ביותר לתכנון עצמי של חופשה הוא האינטרנט. באתרי הבית של אתרי הסקי תוכלו למצוא את כל המידע שאתם מחפשים, בצורה מרוכזת ונוחה. גם מרכזי המידע של אתרי הסקי והעיירות ערוכים לסייע למגיעים אליהם באופן עצמאי והם ישמחו לעזור לכם.

 

אחד היתרונות החשובים ביותר בתכנון עצמי של החופשה הוא נושא הביטולים. אם הזמנתם קלאב או חבילה, אתם משלמים את כל הסכום מראש, ואם תבטלו, תאלצו לשלם חלק ניכר מהסכום, או אפילו את כולו. כאשר אתם מארגנים את החופשה, אתם משלמים מראש רק על הטיסה. על לינה לעתים ידרשו מכם מקדמה ולעיתים רק מספר כרטיס אשראי, אך אם תודיעו מראש על ביטול, במרבית המקרים לא יגבו מכם כסף. על כל שאר מרכיבי החופשה אין כל צורך לשלם מראש.


מתחילים בבחירת אתר הסקי (צילום: כרמית וייס)

 

מאיפה מתחילים

חופשת סקי מורכבת מתשעה מרכיבים, שעל כל אחד מהם עלינו לתת את הדעת:  

  1. בחירת האתר
  2. טיסה
  3. נסיעות
  4. לינה
  5. סקי פס
  6. השכרת ציוד
  7. הדרכה
  8. אוכל
  9. ביטוח נסיעות

 

הרשימה אולי נראית מפחידה, אך זה ממש לא כך. פירקנו את החופשה לגורמים הקטנים ביותר, כדי שכלום לא יישכח וכדי לתת לכם את מירב הטיפים בכל נושא. בואו נתחיל!

 

1. בחירת אתר הסקי

באזורים שונים של העולם יש היצע עצום ומבלבל של אתרים. כל אחד יאמר לכם שהאתר בו הוא ביקר הוא "הטופ שבטופ", אבל לא בטוח שמה שהוא אהב מתאים גם לכם. בשלב הראשון הכינו לעצמכם רשימה של מספר אתרים אפשריים. כדאי להתחשב במספר מאפיינים:

 

א. רמת הגלישה שלכם

אם אתם גולשים מתחילים, בחופשתכם הראשונה והשנייה אתם ממש לא זקוקים לאתר גדול. ממילא בשבוע הראשון תגלשו בעיקר על מסלולי הלימוד וקצת על מסלולים כחולים. בשבוע השני כבר תתחילו לגלוש גם על מסלולים אדומים, אולם עדיין לא תרחיקו מאוד. גולשים מתקדמים יעדיפו אתר גדול יותר, בו יוכלו לגלוש במסלולי ספארי סקי.

 

ב. הזמן בו אתם טסים

אם אתם יוצאים לחופשת סקי בשולי העונה (תחילתה או סופה) רצוי להגיע לאתרים גבוהים, בהם יש סיכוי לכמות שלג מספקת. אתרים שיש לידם קרחון יקטינו עוד יותר את הסיכון לחוסר שלג. בחודשים ינואר-פברואר תוכלו להסתפק גם באתרים נמוכים יותר, אבל קחו בחשבון, שבשנים האחרונות מזג האוויר "החליט קצת להשתגע", וגם פברואר, שבעבר נחשב לחודש הבטוח ביותר, עלול להפתיע דווקא עם טמפרטורות גבוהות מהרגיל (ראו חורף 2008).

 

ג. התקציב העומד לרשותכם

אתרים אחדים יקרים יותר מאחרים, אפילו באותה מדינה, ולפעמים זה רק עניין של יוקרה. בדקו את מחיר הסקי פס באתר. ההפרשים לא מאוד גדולים, אבל הם משקפים גם את מחירי שאר הרכיבים, בהם ההפרשים יכולים להגיע לעשרות אירו. כנסו גם לאתרי אינטרנט של בתי ספר, חנויות השכרת ציוד ובתי מלון, והתרשמו מהמחירים. עבור גולשים מתחילים, שתקציבם מוגבל, אנדורה ומדינות מזרח אירופה, הזולות יותר, הן אופציה טובה.

 

ד. דברים נוספים שחשובים לכם

סקי אין/אאוט, תמצאו בעיקר בצרפת, אבל גם במדינות השכנות תוכלו למצוא אם תתאמצו מעט. אם אפרה-סקי (למי ששכח מה זה: מונחים בסיסיים בסקי) חשוב לכם, אוסטריה היא המצטיינת בתחום זה. אם אינכם רוצים לנסוע הרבה, חפשו אתר קרוב לשדה התעופה. וכן הלאה.

 

בשלב שני, צמצמו את הרשימה על ידי הוצאת אתרים שאינם מתאימים לכם, ובמקביל התחילו לברר לאן כדאי לטוס. בשלב זה כדאי לשלוח מייל לאתרי הסקי שנשארו ברשימה, ולבקש מהם לשלוח לכם חומר פרסומי ומפות של האתר. תוך מספר ימים תתמלא תיבת הדואר שלכם במעטפות ענקיות, שהכי חשוב להוציא מתוכן את המפות. כך תוכלו להתחיל לשנן מסלולים כבר בטיסה. 


בחרו אתר בהתאם לרמת הגלישה שלכם (צילום: שי גיטרמן)

 

2. טיסות

אם אין לכם מגבלת תקציב אז ממש אין לכם בעיה, טוסו לאן ומתי שנוח לכם. אם תקציבכם מוגבל כדאי לכם לנקוט באחת משתי השיטות הבאות:

 

א. חיפוש טיסה זולה של הרגע האחרון

מספר ימים לפני הטיסה יש סיכוי למצוא טיסות זולות, אם כי לא תמיד זה כך. אם אתם יכולים להיות ספונטניים וגמישים בתאריכי החופשה, תוכלו לחסוך אפילו מחצית ממחיר הטיסה בצורה זו. במקרה כזה כדאי להכין מספר אופציות שונות, למשל, אתר בצרפת עבור טיסה לז'נבה, אתר באוסטריה עבור טיסה למינכן ואתר באיטליה עבור טיסה לוורונה או מילאנו.

 

ב. הזמנת טיסה מספיק זמן מראש והוזלת הרכיבים האחרים

כאן סביר להניח תצטרכו לשלם יותר עבור הטיסות, אבל כך יישאר לכם מספיק זמן, בו תוכלו "לחרוש את האינטרנט" ולהוזיל עלויות בסעיפי לינה, הדרכה, השכרת ציוד והשכרת רכב. חיסכון בסעיפים אלו עשוי להיות אפילו גדול יותר מהחיסכון שתשיגו במחיר של טיסה בדקה התשעים. תוכלו לחסוך עשרות אירו בהשכרת ציוד, הדרכה והשכרת רכב, ואילו בסעיף הלינה אפילו מאות אירו, וזו ממש לא הגזמה.

 

יש חברות תעופה המציעות טיסות זולות בהזמנה של מספר חודשים מראש. אם אתם מוכנים לקחת את הסיכון, יתכן שתוכלו ליהנות משני העולמות – גם טיסה זולה וגם מספיק זמן להוזלת שאר העלויות. הזמנת טיסות דרך האינטרנט היא דרך בטוחה ונוחה, היצע הטיסות מגוון והתחרות גדולה. בכל מקרה כדאי לערוך חיפוש באינטרנט ולהתרשם מהמחירים, גם אם בסוף תזמינו דרך סוכן נסיעות, תדעו מה האפשרויות בשוק. הטיסות הזולות הן בדרך כלל טיסות שכר, בהן אין החזר על ביטול הכרטיס. יש לבדוק היטב את התנאים ורצוי להבטיח את עצמכם עם ביטוח נסיעות, שיש בו סעיף של "ביטול נסיעה".

  

3. איך מגיעים לאתר

כדי להגיע משדה התעופה לאתר הסקי עומדות בפניכם מספר אפשרויות:

 

א. שכירת רכב

תאפשר לכם נסיעה בקצב שלכם, עם עצירות בדרך כאוות נפשכם ובעיקר גמישות בהתניידות ברחבי האתר עצמו. זהו יתרון, בעיקר באתרים המפוזרים על פני מרחב גדול. אם אתם חובבי טיולים ונופים, תוכלו לנצל את השעות שלאחר הגלישה לטיולים בסביבה הקרובה, או אפילו לנסיעות רחוקות יותר בימים בהם לא ניתן לגלוש. זוהי כמובן האפשרות הנוחה ביותר למי שאינו חושש מנהיגה בחורף (אין מה לחשוש, אבל יש להיערך בהתאם) ונמצא בגיל המתאים. נהגים צעירים יתקשו למצוא חברת השכרה שתשכיר להם רכב, אולם יש חברות המאפשרות זאת בתוספת תשלום.

 

ב. העברות

ישנן חברות המתמחות בהסעות משדות התעופה ליעדים שונים. תוכלו למצוא אותן בחיפוש באינטרנט או פשוט לשאול במרכז המידע של אתר הסקי.

 

ג. רכבת או אוטובוס

לחלק מאתרי הסקי ניתן להגיע בדרך זו, אך כדאי לברר קודם את הקווים ותדירותם. ישנם יעדים אליהם תאלצו להחליף רכבות או אוטובוסים בדרך, ויתכן שזמן הנסיעה יהיה ארוך מאוד.


מוכנים לנהיגה? (צילום: איי פי) 

 

טיפים בנושא שכירת רכב והסעות:

  • במרבית המקרים, ברגע שיש יותר משני נוסעים, שכירת רכב תהיה האפשרות הזולה ביותר, גם אם תוסיפו את מחיר הדלק, אגרות הכבישים, צמיגי חורף ושרשראות שלג. לשני אנשים המחיר אולי מעט יקר יותר, וכאן זה כבר עניין של נוחיות.
  • אם אתם מגיעים לאתר ללא רכב משלכם, ואינכם לנים במקום בו יש סקי אין/אאוט, תוכלו להשתמש באוטובוס הסקי כדי להתנייד באתר. זו אופציה נוחה, במרבית המקרים, להוציא אולי את שעות העומס. קחו בחשבון שאוטובוס הסקי מסיים את פעילותו בשעה מסוימת, ואם אתם נמנים על בלייני הלילה, תצטרכו לחזור ברגל או במונית.
  • אם בחרתם לשכור רכב, אל תתעצלו. יש פערים עצומים בין חברות ההשכרה, ובדרך כלל המחיר של סוכני הנסיעות אינו הזול שבהם. הרימו טלפונים לכל חברות ההשכרה ובקשו הצעת מחיר. שאלו על הנחות שונות (כרטיסי אשראי, ארגונים שונים וכו'). ספרו להם על מחיר זול יותר שקיבלתם (אם קיבלתם) ותראו איך המחיר יורד פלאים.
  • בדרך כלל שכירת רכב מהארץ זולה יותר משכירה בחו"ל (אלא אם כן מצאתם משהו זול מאד דרך האינטרנט). בכל מקרה, כדאי להזמין מראש ולא להסתובב בין דלפקי ההשכרה בשדה התעופה.
  • חשוב מאוד לבדוק את שעות הפעילות של דלפקי השכרת הרכב, למקרה שאתם נוחתים בשעות מוקדמות או מאוחרות מאד או למקרה שטיסתכם מתאחרת.
  • במרבית מדינות אירופה, בעונת החורף חובה להצטייד בצמיגי חורף (בעלי חריצים עמוקים יותר) ושרשראות שלג. חשוב להקפיד על כך למען ביטחונכם ולוודא עם חברת ההשכרה שהציוד הוזמן עבורכם. אם תהיו מעורבים בתאונה ויוכח שהיא נגרמה בגלל צמיגי קיץ, חברת הביטוח תתנער מכם באלגנטיות.
  • ודאו שהרכב גדול מספיק בשביל להכיל גם את נעלי ומגלשי הסקי.
  • אם בחרתם באחת משלוש האפשרויות האחרונות (העברות, רכבת או אוטובוס) בררו היטב מה קורה אם טיסתכם מאחרת. ממש לא נעים לחכות שלוש שעות לרכבת הבאה בגלל איחור קל בטיסה.

  

4. לינה

בסעיף זה תמצאו הבדלים עצומים בין הגולשים, מטעמי תקציב ומטעמי העדפות אישיות. תוכלו ללון במלון חמישה כוכבים מפנק, בהוסטל מעט פחות מפנק, בחדר שקט בבית פרטי או בדירה עם מטבח, בה תבשלו לבד חלק מהארוחות. האפשרות האחרונה מתאימה במיוחד למשפחה גדולה או לקבוצה גדולה. מסורת האירוח בדירות מפותחת מאוד באירופה, והדירות כולן נקיות, מטופחות וכוללות את כל ציוד הבישול שתזדקקו לו. תוכלו למצוא דירות בבתים פרטיים או מלונות דירות, אשר נפוצים מאוד בצרפת למשל. ניתן למצוא גם חדרים ודירות, בהם האירוח כולל ארוחת בוקר (Bed & Breakfast). אם אתם מעוניינים לחסוך בהוצאות, לינה היא הסעיף בו ניתן להגיע לחיסכון המשמעותי ביותר, עד עשרות אירו לאדם. אם אתם יוצאים כמשפחה, החסכון יהיה, כמובן, גדול פי כמה.

 

תוכלו להזמין מקום לינה בקלות דרך האינטרנט. הכנסו לאתר האינטרנט של אתר הסקי או של העיירה אליה אתם נוסעים, וחפשו שם את הסעיף Accommodation (לינה). ברוב האתרים יציעו לכם מנוע חיפוש, בו תגדירו בדיוק את הדרישות, המחיר והתאריכים הרצויים, ותקבלו את כל המקומות הפנויים לאותה תקופה. הכינו לכם נוסח פנייה קבוע ומנומס ותזכו לשפע של הצעות בדואר חוזר, מהן תוכלו לבחור את המתאימה לכן ביותר. אם תתקלו בבעיית שפה (בעיקר בקרב משכירי החדרים והדירות), נסו להיעזר במתורגמן מבין חבריכם או באחד ממנועי התרגום באינטרנט. בדרך כלל אפשר להסתדר. אם אתם מתקשים להזמין לינה דרך האינטרנט, או שאין לכם זמן להקדיש לחיפוש, בקשו מלשכת התיירות המקומית לשלוח לכם מספר הצעות. אל תשכחו להגדיר בדיוק מה אתם מחפשים.


כדאי שיהיה בבית. חדר סקי (צילום: כרמית וייס)

  

טיפים בנושא לינה

  • המחירים משתנים גם בהתאם למיקום המלון או הדירה. מיקום בקירבת המסלולים או במרכזי העיירות הגדולות יהיה יקר יותר. מיקום בעיירות הצדדיות בדרך כלל זול יותר, ואם אתם עם רכב, הוא אינו מהווה מגבלה. יש המעדיפים את השקט של העיירות הצדדיות ומתרחקים מהרעש של בלייני הלילה, החוזרים עליזים, ולעיתים גם רועשים, בשעות הקטנות של הלילה.
  • מתקני ספא, כמו סאונה וג'קוזי, אהובים מאוד על הגולשים וחיוניים להרפיית השרירים הדואבים, ולכן תמצאו אותם כמעט בכל עיירה. אך אל דאגה, גם אמבטיה תעשה עבודה טובה.
  • לעתים תידרשו לתת מקדמה. בבתי מלון תוכלו לשלם בכרטיס אשראי, שמספרו יילקח כבטחון בלבד. בדירות וחדרים בדרך כלל לא מקבלים כרטיסי אשראי, ולכן יתכן ותתבקשו לבצע העברה בנקאית, שהיא פעולה יקרה. נסו לשכנע את בעלי הדירה לוותר על מקדמה, ואם ויתרו לכם, בבקשה אל תבריזו (שמרו על שמנו הטוב).
  • יש לבדוק היטב את התנאים לביטול הזמנה וכמה זמן עליכם להודיע על כך מראש. אף פעם אינכם יכולים לדעת מה יילד יום.
  • חדר סקי עם מתקן חימום לנעליים, בו ניתן להניח את ציוד הסקי לייבוש, חיוני ביותר עבור גולשים.

  

בכתבה הבאה נדבר על סקי פס, השכרת ציוד, הדרכה, אוכל וביטוח, וניתן דוגמאות למחירים.

 

  • לכתבות הקודמות בסדרה:

מילון מונחים בסיסיים בסקי

עולים על המגלשיים: תכנון חופשת סקי

 

  • כרמית וייס היא עורכת אירופה, צפון אמריקה וסקי באתר GoTravel .

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שירן ולק
איזה אתר סקי מתאים לכם?
צילום: שירן ולק
אפשרות בחירת בית ספר לסקי
באדיבות לשכת העיתונות אנדורה
מומלצים