שתף קטע נבחר

בעלי משמר קיבל צו עיכוב יציאה מן הארץ

עורכי הדין של עובדי החברה שקרסה שלשום ופיטרה 700 עובדים טוענים כי היא נוהלה באי-סדר והלינה לעובדים זכויות סוציאליות, וכי בעליה, יוסף ליאב, ביצע "ערבוב נכסים" בין החברה לחברה אחרת ומנע ממנהליו להחזיר חובות לספקים

בית המשפט המחוזי בתל-אביב, בראשות השופטת ורדה אלשיך, הוציא היום (ה') צו עיכוב יציאה מן הארץ נגד יוסף ליאב, היו"ר והבעלים של חברת האבטחה וכוח האדם משמר שנסגרה השבוע ופיטרה את כל 700 עובדיה. זאת, לבקשתו של עורך הדין רמי קוגן, שמונה היום למפרק הזמני של החברה, ועורכת הדין בת חן רחמים ממשרדו.

 

במסגרת הבקשה טוענים העובדים כי "קיים חשש כבד ולמעשה ודאי הדבר כי קברניטי החברה וליאב בתוכם, מבקשים להציל את עורם ואינם פועלים לטובת עובדי החברה ונושיה. נסיבות העניין מחייבות מתן צו עיכוב יציאה מן הארץ נגד ליאב לצורך הבטחת ניהול תקין של הליכי הפירוק", נטען בבקשה.

 

"יוסי לא בורח לשום מקום"

עו"ד אודי גינדס, בא כוח יוסף ליאב וחברת משמר מסר בתגובה: "הכוונה של החברה לסייע למפרק הזמני ולשתף איתו פעולה בעיקר בגביית החובות מהלקוחות ותשלום לעובדים. החברה מצטערת שנגרם נזק לעובדים ושהיא נאלצה להפסיק לעבוד כי לא היה לה מקורות כספיים .בהבט של צו עיכוב היציאה מן הארץ הרי שמדובר בצו מרחיק לכת שאין לו הצדקה. יוסי נמצא פה ומסייע למפרק. לאף אחד אין כוונה לברוח מן הארץ וגם בבקשה עצמה אין טענה שיכולה לבסס כי יוסי מנסה לברוח. יצרו פה תמונה דמונית ומוגזמת. יוסי הוא מוותיקי הענף. הוא לא בורח לשום מקום".

 

 

700 עובדים הולכים הביתה

בית המשפט המחוזי בתל אביב מינה היום את קוגן למפרק הזמני של משמר. השופטת ורדה אלשיך נענתה בכך לבקשת עורכי הדין קוגן וחיות רוזנקרנץ, שהגישו בשם העובדים שפוטרו בקשה לפירוק החברה ולמינוי מפרק זמני. העובדים טוענים שלא קיבלו את שכרם לחודש אוקטובר ולחברה אין כסף לשלם להם פיצויי פיטורים, והם זקוקים למינוי הכונס כדי לקבל את שכרם מהביטוח הלאומי.

 

בבקשה שהגישו עו"ד קוגן ורוזנקרנץ לבית המשפט נאמר כי במהלך פעילותה של החברה היא נוהלה בניגוד לחוקי דיני העבודה, ניצלה את עובדיה בחוסר תום לב וביודעין. החברה נמנעה מלשלם לעובדיה דמי נסיעות המגיעים להם וכן נמנעה מלהפריש להם כספים לפנסיה וזכויות סוציאליות נוספות בניגוד לחוק.

 

בפועלה כך ביצעה החברה, טוענים העובדים, מעשי תרמית ועושק. העובדים צירפו לבקשה תצהיר של עובדת בכירה בחברה, ממנו, לטענתם, עולה תמונה עגומה באשר להתנהלות החברה. בבקשה נטען כי "בוצע עירוב נכסים בין נכסי החברה לנכסיה של חברה אחרת". עוד נטען כי "בעל החברה אסר (על המנהלים והעובדים בחברה, ל.ד.) להוציא כספים מהחברה לתשלום חובות".

 

מכת פיטורים במשק - סיקור מיוחד ב-ynet

 

 

חברה משמר הפסיקה את כל פעילויותיה והודיעה ביום שלישי לכל עובדיה כי הם מפוטרים, כיוון שאין לחברה כסף לממן את תשלום שכרם. החברה, שמנתה עד לחודש אוגוסט כ-1,500 עובדים, הפסידה לאחרונה שורה של מכרזים אצל גופים שהעסיקו אותה. בשלב הראשון של מהלך הפיטורים, שהחל באוגוסט, פיטרה החברה כ-800 עובדים, ואילו בשלב השני, שהתרחש אתמול, פוטרו 700 העובדים הנותרים.

 

חלק מהעובדים שפוטרו מאז אוגוסט מצאו עבודה אצל החברות החדשות שזכו במכרזים, והמשיכו לעבוד כעובדי קבלן במקומות בהם עבדו קודם. עובדים אחרים, לעומת זאת, הפכו למובטלים. ההערכה היא שגם חלק מ-700 שפוטרו שלשום ימצאו עבודה חדשה אצל החברות המתחרות.

 

יו"ר החברה ובעליה, יוסף ליאב, אמר אתמול ל-ynet: "אכן, החברה הפסיקה את פעילותה כיוון שלקוחותיה לא שילמו לה את התשלומים שהגיעו להם במועד. חייבים לנו מיליוני שקלים. בנוסף, הבנקים נמנעים היום ממתן אשראי בגלל ההאטה הכלכלית. הזרמתי מכיסי כסף לחברה ואתה נכנס לתוך סחרור כספי שלא מאפשר לך לשרוד. אני חושב שגורם נכבד בכך הוא התנהגות הלקוחות, שמאפשרים לקבלנים לזכות במכרזים במחירי הפסד. עם זאת, אני משוכנע שהעובדים ימצאו עבודה אצל החברות המתחרות, שלקחו את מקומות העבודה הנוכחיים שלהם. היום צריכים עובדים".

 

יצויין כי עו"ד רוזנקנץ טוענת את ההיפך הגמור מדבריו של ליאב: לטענתה, משמר הפסידה במספר גדול של מכרזים באוגוסט דווקא בגלל שלא כיבדה את זכויות העובדים - לאחר שבתי החולים החליטו להקפיד על הנושא במכרזיהם.

 

משמר, שנחשבה לאחת מהחברות המובילות בארץ בתחום האבטחה, השמירה והניקיון, סיפקה שירותים לבתי חולים, בתי אבות, מוסדות חינוך, בנקים, מפעלים רבים ואף מוסדות ממשלתיים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מאבטחים (צילום אילוסטרציה)
צילום: ירון ברנר
מומלצים