שתף קטע נבחר

אוהדי בית"ר: הקבוצה תתקיים גם אחרי גאידמק

במקום להתרכז במשחק החשוב מול מכבי נתניה, מוסטת דעתם של האוהדים והשחקנים לעלבונו של גאידמק על כך שלא הצביעו עבורו. שחקן בקבוצה: "זה לא נחמד שהבוס קוטל אותנו"

בימים כתיקונם, היו אמורים שחקני בית"ר ירושלים ואוהדיה להתכונן בשיא הרצינות למשחק הקריטי מול מכבי נתניה הערב (20:50, תקציר ב-ynet). מאחר שמדובר בימים שממש אינם כתיקונם, הראש של השחקנים והאוהדים נמצא בעזיבה המתקרבת של ארקדי גאידמק, ובחוסר הוודאות הכלכלית והניהולית שנוצרה.

 

 

גם אם גאידמק ירצה לעזוב כבר בימים הקרובים את בית"ר, הרי שבעיות משפטיות כובלות את ידיו, וכנראה שגם הוא מבין את זה. גם מינוי אפשרי של מאיר פניג'ל כנציגו בהנהלה נראה כמו מהלך בלתי אפשרי. צו העיקול שהוצא כנגדו, כולל חוזי העתק ארוכי הטווח של חלק מהשחקנים, הצוות המקצועי וחברי ההנהלה (כולל כאלה שכבר פוטרו), תוקעים כל מהלך עתידי של הבעלים.


גאידמק ומצביעים פוטנציאליים בעתיד (צילום: דודי ועקנין)

 

"יש כאן הרבה שאלות משפטיות", אמר ל-ynet גורם המקורב לעסקיו של גאידמק. "יש עיקול על זכויותיו בקבוצה ומבחינה משפטית, גם צבי ויליגר ואורי שני יכולים לבקש להיות חלק מהקבוצה. יש כאן גם שאלה לגבי ההתאחדות, בדרגה של ניהול תקין, ברגע שרוצים להכניס אדם חדש בהנהלה או לעשות כל שינוי מבני אחר".

 

הדיווחים על עתידו של גאידמק בבית"ר, ילוו ככל הנראה את הקבוצה עד לתום העונה. בעקבות חוסר הוודאות כבר החלו גורמים פוליטיים שאוהדים את הקבוצה, לחפש קבוצת רוכשים חדשים, אך נכון לעכשיו לא ברור אם ארקדי יהיה מוכן למכור אותה במחיר סביר.


היו ימים. אוהדי בית"ר למען גאידמק (צילום: ירון ברנר)

 

ובתוך כל אלה, ישנם שחקנים שצריכים לעלות על כר הדשא מדי שבוע ולשים את כל הדברים בצד. "זה לא קל, אבל תחשבו שעשינו את זה בעיתות משבר במהלך כל השנים האחרונות", אמר ל-ynet אחד השחקנים. "התרגלנו שקוטלים אותנו בגלל המשכורות וזה בסדר, אבל כשהבעלים בא ועושה את זה, זה לא ממש נחמד. אנשים מצפים מאיתנו להתרכז בכדורגל, אבל לא תמיד זה קל".

 

אוהדי בית"ר: "לא רצינו הצבעה שבטית"

יגאל עמדי, שהיה שותפו של גאידמק ברשימת צדק חברתי בבחירות לעיריית ירושלים, הצדיק בראיון לגלי צה"ל את הביקורת הקשה של הבוס של בית"ר על האוהדים, שלא הצביעו לו בהמוניהם בבחירות בשבוע שעבר.

 

הביקורת הזו הקפיצה את אוהדי הקבוצה: "הוא (ארקדי) לא נתן למערכת שקט במשך כל השנים שלו כאן. מה הוא חשב שלאנשים אין רגשות? נכון שהשחקנים לא צריכים לדאוג להיבט הפיננסי, אבל בטוח קשה להם לחשוב. אין יציבות במערכת. גם יענקל'ה שחר היה מקבל קריזות ונכון שאצל ארקדי זה ממש מוקצן, אבל הם צריכים לדעת שדברים כאלה קורים. הם ידעו לאיפה הם באים, לא?"


שחר וגאידמק בטדי. מי לומד ממי? (צילום: אלי אלגרט)

 

האוהדים הסבירו את כשלון גאידמק בבחירות: "לא רצינו הצבעה שבטית, כי זו בדיוק הסטיגמה שיש על אוהדי בית"ר. גם העובדה שהוא לא מדבר עברית ולא ממש הצליח בניהול העסקים שלו בישראל, לא לטובתו. גם החיבור שלו לקול הערבי לא ממש תרם. הוא לקח אותנו כמובן מאליו וחשב שכסף קונה כאן הכל. עכשיו הוא רוצה לרוץ לכנסת ושוכח שחצי מאוהדי בית"ר גרים מחוץ לעיר - אז מה הוא בדיוק עשה כאן עם הדברים שאמר? הוא שפך את העגלה עם התינוק ועוד הוריד את המים".

 

"ובכל זאת", הם טוענים, "אולי עדיף להתעלם מזה בינתיים, עד שיעבור זעם. הרי במילא יש תקציב עד סוף העונה והוא אמר שיוריד פרופיל, אז אולי כדאי לחכות שדברים יתקררו. ציפינו לתגובה הזו ממנו וחלק מהדברים אנחנו יודעים לקחת בעירבון מוגבל". לסיכום, הוסיפו האוהדים: "לטוב ולרע זה מה יש. בית"ר היתה לפני ארקדי ותהיה אחריו. אולי יגיע מישהו אחר עם קצת פחות כסף, אבל לפחות שיהיה שפוי יותר, אחרי שכולם כבר למדו את הלקח".

 

גורם המקורב לגאידמק הסביר: "אם נעזוב לרגע את אוהדי בית"ר, שגם בעבר אגב לא תמיד הצביעו למועמדים שזוהו עימם כמו אהוד אולמרט ורובי ריבלין, הרי שאצל ארקדי ישנה אכזבה ממגזרים אחרים. הציפייה מהמגזר החרדי היתה גדולה יותר, מכיוון שהוא תרם להם עוד לפני שהוא הגיע לארץ".

 

ומה לגבי טענות האוהדים לגבי התקרבותו של גאידמק לקול הערבי? "ארקדי הרי הגיע לבית"ר דרך תרומה לסכנין ולא הסתיר את רצונו לשלב שחקן ערבי, אז זה לא ממש צריך להפתיע אף אחד. הוא תמיד פעל לדו-קיום וזה בהכרח לא דבר רע".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תמונה למזכרת. ארקדי ואוהדי בית"ר
צילום: דודי ועקנין
מומלצים