קצינים בדימוס על אלפרון: הבעיה לא במשטרה
אחרי הביקורת שהשמיע ראש הממשלה לעבר כחולי המדים - המפכ"ל לשעבר אהרונישקי הבהיר כי בעיה האמיתית טמונה בחוסר ההרתעה של מערכת החוק ומכאן - בממשלה. ניצב בדימוס יוסי סדבון מסכים: "מודיעין זה לא הכל"
איבדו את הראש - סיקור מלא ב-ynet:
- בנו של אלפרון בלוויה: אוריד לרוצח את הראש
- צלמים הוכו בהלוויית אלפרון: "היה פחד אלוהים"
- העבריינים שניסו להתנקש בנסים אלפרון - לכלא
- ניצב בדימוס צור: האלפרונים יבררו - וינקמו לבד
"אם ימשיכו לחפש את המטבע לא איפה שאבד, אלא מתחת לפנס - לא ימצאו אותו. אם יחפשו את הבעיה במשטרה, לא יפתרו את הבעיה",
אמר רב-ניצב בדימוס שלמה אהרונישקי, מי ששימש בעבר כמפכ"ל המשטרה, בתגובה לדבריו של אולמרט. "אמנם חשוב לחזק את המשטרה ולתת לה כלים טובים, אבל זה לבד לא יעשה את ההבדל", הוסיף.
לדברי אהרונישקי, "הבעיה המרכזית של מערכת אכיפת החוק היום היא שאינה מייצרת הרתעה. אם ישפרו את יכולות המשטרה, גם אם ייתפסו עבריינים - כיצד ייענשו? אפילו האזנות סתר מנסים בכל דרך לצמצם היום למינימום. להילחם בפשיעה זה כמו להילחם בטרור, וצריך להקדיש לכך את כל האמצעים ולא להצביע רק על המשטרה".
על האפשרות לפיה "יכולות משופרות של המשטרה", כלשון אולמרט, יסייעו בהתמודדות עם משפחות הפשע, הוא אומר: "הכל יכול לקרות, אבל בטח לא מעכשיו לעכשיו. לא למשטרה יש משאבים היום, אבל גם לא לאף אחת ממערכות אכיפת החוק. כדי להתמודד עם פשיעה, על מערכת אכיפת החוק כולה להתגייס לעניין ולפתח כלים מתאימים - אמצעים וחקיקה מתאימה. את זה צריכה להוביל הממשלה", אמר.
מודיעין זה לא הכל
ניצב בדימוס יוסי סדבון סבור שהמשטרה כבר מזמן בכיוון הנכון. "לפני מספר ימים עברה בקריאה שנייה ושלישית ההצעה להקמת הרשות להגנת עדים. אין ספק שרשות כזאת תאפשר אולי לשכנע עדים פוטנציאליים להעיד נגד הארגון בו הם חברים ולסייע במאבק נגד הפשיעה המאורגנת. הגוף הזה, שעושה חיל בארצות הברית זה 25 שנים, סוף-סוף קם בישראל", אמר.
לדבריו, "לא כל הציבור יודע כי בתחילת 2006 התקבלה החלטה לטפל בארגוני הפשיעה. לפני שנה הוקמה יחידת להב 433 עם יכולות מודיעיניות משופרות. בנוסף, הוקמו כוחות משימה לטפל באותם ארגונים בשילוב עם הפרקליטות. יש היום גם מוקד מודיעיני משולב – בחדר אחד במטה הארצי יושבים יחד נציגי מס הכנסה, חוקרים ושוטרים המחוברים למאגרי מידע מרוכזים שמאפשרים לבצע חקירה כלכלית ולהביא להרשעה.
"גם יכולות מודיעיניות משופרות לא יכולות להעריך או לדעת מהן כוונות העבריינים. באירוע בבת ים (רציחתה של מרגריטה לאוטין במהלך ניסיון חיסול עבריינים י.ל) היערכות המשטרה
הביאה לכך שהרוצחים נעצרו דקות ספורות לאחר האירוע. גזר הדין שהושת היום על אמיר סנקר ואיתן גרלה, שהתכוונו להתנקש לפני כשנה וחצי בחייו של נסים אלפרון ופצעו שוטר, הוא דוגמה נוספת לפעילות מסכנת חיים של שוטרים למניעת אירועים מסוג זה", אמר.לדבריו, "הארגונים הללו מפוקחים גם היום. אני מניח שמשטרת ישראל יודעת הרבה יותר ממה שאנו יודעים ויש לה הערכות שיוכלו להתממש כדי ראיות שיתגבשו לכתב אישום. כמובן שאיננו במצב אידיאלי, למשטרה חסר כוח אדם והיא אינה יכולה לטפל בכל המשימות בו-זמנית. אבל צריך לקבוע לצד זאת פקודה שיפוטית שתחייב גזירת עונשים כבדים בעניין כל מי שקשורים לארגוני פשיעה מסוג זה".