שתף קטע נבחר
 

עיני מאיים: בלית ברירה ההסתדרות תצא למאבק

יו"ר ההסתדרות טוען כי תוכנית האוצר אינה מספקת רשת ביטחון לעובדים שיוצאים בקרוב לפנסיה, ואיבדו חלק ניכר מחסכונותיהם, ומציגה פתרונות הזויים כמו העברת אנשי היי-טק להוראה

יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, אמר אחר הצהריים (ד') כי תוכנית ההאצה של משרד האוצר לא מביאה עמה פתרונות מספקים, ובמידה והיא תיושם כפי שהציג אותה היום שר האוצר, רוני בר-און, "לא תהיה להסתדרות ברירה, אלא לצאת למאבק".

 

 

עייני ציין כי ימתין לפגישה המתוכננת הערב ב-19:00 עם ראש אגף התקציבים באוצר, רם בלינקוב. "אנחנו מקווים שנתבדה ושיש דברים שאגף התקציבים ישיג לנו וישכנע אותנו שהתוכנית טובה".

 

עיני ציין, כי בתוכנית אין "שום בשורה בדמות רשת ביטחון לאותם עובדים שיוצאים בזמן הקרוב לפנסיה, ושאיבדו חלק ניכר מחסכונותיהם. כמו כן, שר האוצר מודיע למעשה שהוא השלים עם נושא הפיטורים, והוא לא מציג שום פיתרון למניעת פיטורים, אלא רק לעובדים שכבר פוטרו - חלקם הזוים כמו מעבר של עובדי היי-טק להוראה, ודברים מסוג זה. בנוסף, לא קיימת התייחסות מיוחדת לעובדים בפריפריה.

 

"דבר חשוב נוסף, הוא ששר האוצר נוקב בסכום דמיוני של 22 מיליארד שקל, של עלות התוכנית, מבלי לציין מה מקור המימון של סכומים אלה. יתרה זאת, הוא מודיע שלא יגדיל את מסגרת התקציב, ולכן כנראה שהמימון יגיע על חשבון סעיפים אחרים. מניסיוננו, הסטה כזו של תקציבים באה בדרך כלל על חשבון אוכלוסיות חלשות.

 

"כמו כן, שר האוצר לא מתייחס לפריסה של הסכום אותו הציג, לא מבחינת משך זמן הפריסה, ולא לסכומים המיידיים שהוא מקצה לתוכנית. לעניין זה חשיבות גדולה, שכן המשק זקוק לחמצן באופן מיידי בזמן משבר, ולא לתוכניות ארוכות טווח".

 

התעשיינים: נדרשת תוכנית נועזת יותר

נשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש, אמר בתגובה לתוכנית: "השטן מצוי בפרטים, בעידן של שבירת כל הנורמות הכלכליות המוכרות, נדרשת תוכנית נועזת יותר על מנת להניע את גלגלי המשק קדימה".

 

ברוש הוסיף, כי "אנחנו חשופים יותר מכל לבעיית ההון החוזר בחלקים גדולים מהמגזר העסקי. שימוש בכלים הישנים בצורת הלוואות בערבות חלקית של המדינה בהיקף קטן, לא יפתור בעייה זו עבור חלק גדול מהסקטור העסקי".

 

ברוש בירך על הגדלת השקעות המדינה בתשתיות, אשר יגדילו את הביקושים המקומיים, אך אמר, כי יש למנות צוות מעקב אחר ביצוע הפרוייקטים, אשר יהיה בעל סמכויות החלטה וידווח לממשלה, לוועדת הכספים ולציבור, אחר התקדמות הפרוייקטים. נשיא התאחדות התעשיינים הוסיף, כי חובה על המדינה להקפיד כי חלק גדול מהתקציבים יופנה לרכש מקומי.

 

ברוש הוסיף, כי ללא התייחסות לבעיית החיסכון הפנסיוני ולמשבר האמון בשוק ההון, התוכנית אינה שלמה. לדבריו, מחצית מהאשראי במשק אינו זמין עוד בשל משבר זה. נשיא התאחדות התעשיינים קרא למדינה לכנס צוות חשיבה שימליץ תוך שבוע על פתרונות להשבת אמון המשקיעים בשוק האג"ח הקונצרני ובכך לסייע גם לחסכון הפנסיוני של הציבור.

 

נשיא איגוד לשכות המסחר, אוריאל לין, אמר בתגובה לתוכנית, כי "לתוכנית החירום של משרד האוצר חשיבות קריטית לצמצום מימדי המשבר הכלכלי. לתוכנית משמעות רבה גם בראייה עתידית ובעיקר בהשקעה בפריפריה - בתחומי התשתיות הפיזיות וההון אנושי".

 

עם זאת, הדגיש לין, כי ברמה האופרטיבית יש לתת קדימות מיידית לפתרון מצוקות האשראי של המגזר העסקי, ובעיקר של לעסקים הקטנים והבינוניים".

 

לין הציע לשר האוצר לשלב בתוכנית החירום צעדים נוספים המשפיעים ישירות ומיידית על תזרים המוזמנים של העסקים, בנוסף לפריסת תשלומי המע"מ - פריסת תשלומים של כל חבויות המס כולל מס בריאות וביטוח לאומי בריבית נמוכה, הקמת קרן הלוואות בתנאים אטרקטיביים לעסקים שנקלעו למצוקת אשראי, והקפאת יישום חוק חברות כוח האדם.

 

"במקביל להגדלת קרן הסיוע לעסקים קטנים ובינוניים יש לצמצם את הביורוקרטיה והטופסולוגיה המתלווים לתהליך קבלת ההלוואות. ללא קיצור ההליכים, לעסקים יהיה קשה לממש את האשראי שהמדינה תספק", אמר.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אסף רביץ , משרד הבטחון
יו"ר ההסתדרות, עופר עיני
צילום: אסף רביץ , משרד הבטחון
מומלצים