ארה"ב תאריך את תקופת הזכאות לדמי אבטלה
בוש נאלץ לתמוך בתיקון לחוק לפיו יתווספו כשלושה חודשי קצבה לאלה שאיבדו את מקור פרנסתם; עלות התוכנית המשוערת - 6 מיליארד דולר
בוש, שהתנגד למהלך, השתכנע כי יש לעזור למובטלים לקראת החגים והודיע כי יתמוך בהצעה במסגרתה יתווספו כשלושה חודשים של קצבה לאלה שאיבדו את מקור פרנסתם.
הסנאט כבר אישר את החוק בהצבעה שתהיה ככל הנראה ההצבעה האחרונה לשנה זו. עלות התוכנית עומדת על כ-6 מיליארד דולר, אך בארה"ב טוענים כי היא הכרחית במציאות של משבר וחוסר רצונה של הממשלה לשלוח את אזרחיה אל מתחת לקו העוני.
כבר בחודש אוקטובר עלה הרעיון לגבש תוכנית למובטלים, אך הרפובליקנים דחו אותה. לאחר שהמצב החריף מסכימים כולם שיש לפעול במהירות למען מיעוטי היכולת שמתקשים לשרוד.
עד כה שילם משרד העבודה האמריקני דמי אבטלה במשך 26 שבועות רצופים, כאשר כל תשלום עמד על 300 דולר. במסגרת התיקון לחוק, אזרח אמריקני שמימש את מלוא זכאותו לדמי האבטלה יקבל דמי אבטלה משך שבעה שבועות נוספים. תושבי מדינות מוכות אבטלה יקבלו הארכה של 13 שבועות.
"בתקופה בה יותר ויותר אמריקנים מאבדים את מקום העבודה שלהם והמשבר בתעסוקה הופך לחמור ביותר מאז 1992, אנו מחויבים לתמוך בשני מיליון אזרחנו המחפשים אחר מקום עבודה בתנאים כלכליים מאד קשים", אמרה יו"ר בית הנבחרים, ננסי פלוסי.
נכון להיום מספר המובטלים בארה"ב מגיע לכ-4 מיליון איש. רק במהלך נובמבר פוטרו כמיליון אמריקנים ושיעור האבטלה עלול להגיע ל-7.4%, זאת לאחר שבאוקטובר עמד על 6.5%.