שתף קטע נבחר

 

האו"ם: 500 נספו ממגפת הכולרה בזימבבווה

בדו"ח שפרסם ארגון הבריאות העולמי נכתב כי שיעור התמותה מכולרה הגיע ל-50 אחוזים באזורים מסוימים - וכי ההתפרצות השפיעה על כל אזורי המדינה

ההתפרצות האחרונה של מגפת הכולרה בזימבבווה גבתה עד כה 500 קורבנות - ומדובר בהתפרצות החמורה ביותר של המחלה במדינה מוכת-העוני. כך הודיע הבוקר (ג') ארגון הבריאות העולמי (WHO).

 

מחלת הכולרה היא מחלה שניתן לטפל בה בקלות בנסיבות רגילות. ההתפרצות היא סימן נוסף לקריסתה של זימבבווה, שנשיאה רוברט מוגבה מוסיף להתקוטט עם האופוזיציה על יישומו של הסכם חלוקת השלטון שנחתם בין הצדדים בספטמבר.

 

מהארגון נמסר כי התפרצות מגפת הכולרה השפיעה על מרבית אזורי המדינה - וכי שיעור התמותה הגיע ל-50 אחוזים באזורים מסוימים. על פי נתוני הארגון, נרשמו 11,700 מקרים של כולרה, ו-473 מהם הסתיימו במיתת החולה.

 

"מאז 1998, התפרצויות של כולרה אירעו מדי שנה - אך ההתפרצויות הקודמות מעולם לא הגיעו לקנה המידה הנוכחי. ההתפרצות הגדולה האחרונה שנרשמה במדינה היתה ב-1992, אז נרשמו 3,000 מקרים", נכתב בדו"ח שפרסם הארגון, המסונף אל האו"ם.

 

ארגוני זכויות אדם בזימבבווה מעריכים כי בפועל, נספו כתוצאה מהמחלה כאלף בני אדם. בעיר הבירה הרארה ובערים גדולות נוספות נותקה אספקת מי השתיה, וכך נאלצים התושבים לשתות מנחלים ומעיינות מזוהמים.

 

המדינה - שהיתה פעם אחת המשגשגות באפריקה - סובלת היום משיעור האינפלציה הגבוה שנרשם אי פעם, העומד על 231 מיליון אחוזים, אך עשוי להיות גבוה עוד יותר. מחירי מוצרים בסיסיים מכפילים את עצמם מדי יממה. המדינה סובלת ממחסור תמידי במזון ודלק, ומאחר שיש הגבלה על סכומי משיכת המזומנים, מעטים יכולים להרשות לעצמם לרכוש כיכר לחם. הפסקות חשמל אף הן עניין שבשגרה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נער אוסף מים מנחל מזוהם, השבוע
צילום: רויטרס
מומלצים