שתף קטע נבחר

צפון קוריאה: לא נדון עוד עם יפן בגרעין

פיונגיאנג החליטה להחרים את יפן, והודיעה כי מעתה לא תסכים שתיקח חלק בשיחות שעורכות שש המעצמות עם קוריאה על פירוקה מגרעין. הסיבה: יפן סירבה להעביר סיוע לקוריאה עד שלא תדון במקרי חטיפה של אזרחים יפנים

צפון קוריאה הודיעה היום (שבת)  כי תסרב מעתה לדון עם יפן במסגרת המגעים שהיא מקיימת עם מדינות המערב על תוכנית הגרעין שלה. זאת, על רקע סירובה של יפן להעביר סיוע לצפון קוריאה במסגרת הסכם פירוקה מגרעין.

 

"אנו לא נתייחס עוד ליפן כחברה בשיחות, ולא נדון עמה בסוגייה גם אם תשתתף בדיונים", הצהיר גורם רשמי במשרד החוץ של צפון קוריאה. זאת, יומיים בלבד לפני שנציגי המדינה אמורים להיפגש בבייג'ינג עם נציגי שש המעצמות כדי לדון בהמשך התפרקותה מגרעין.

 

בשיחות מול פיונגיאנג השתתפו עד כה שש המדינות: דרום קוריאה, ארצות הברית, סין, יפן, רוסיה וגרמניה. המגעים הבינלאומיים הולידו הסכם שגובש בפברואר 2007, במסגרתו הסכימה צפון קוריאה להפסיק את תוכנית הגרעין ולפרק את מתקניה הגרעיניים בתמורה לסיוע.

 

עם זאת, יפן היתה היחידה מבין שש המעצמות שסירבה למלא את חלקה על רקע מקרי חטיפה של אזרחים יפנים על ידי סוכנים צפון-קוריאנים בעשור הקודם. יפן הודיעה כי לא תעביר סיוע למדינה הקומוניסטית עד אשר ייחקרו מקרי החטיפה.

 

ראש הצוות האמריקני לשיחות, כריסטופר היל, נועד בימים האחרונים עם נציג צפון קוריאה כדי לנסות ולקדם את דרישות הצדדים לקראת הישיבה בבייג'ינג ביום שני. היל התייחס לדיווחים המגיעים בפיונגיאנג, והביע תקווה כי צפון קוריאה תקדיש מעט יותר מאמצים בשיחות עצמן. "לא משנה באיזה יום בשבוע מדובר, צפון קוריאה מפרסמת הצהרה. אני חושב שעדיף עבורם לפרסם פחות הצהרות, ולהקדיש יותר מאמצים בתוכניות שיסייעו לפיתוח ארצם", אמר.

 

צפון קוריאה פיזרה לאחרונה הצהרות סותרות בנוגע לנכונותה לפרק את מתקניה הגרעינים: לפני כמה חודשים הצהירה כי בכוונתה לחדש את הפעילות שהושעתה במתקני הגרעין שלה ולבצע פעולות נוספות המאיימות על ההסכם. היא אף הודיעה לסוכנות הבינלאומית לאנרגיה

אטומית כי היא מגדירה את המתקן הגרעיני ביונגביון כאתר הנמצא מעתה והלאה "מחוץ לתחום" עבור פקחי הסוכנות, והדגישה כי בכוונתה להפסיק את כל הפעולות לפירוק המתקן.

 

בחודש ספטמבר הסכימה פיונגיאנג לחדש את עבודות הפירוק במתקן הגרעיני יונגביון, שנבנה כדי להפיק פלוטוניום, ולאפשר לפקחים גישה למתחם. הסכמתה באה בעקבות הסרתה מהרשימה האמריקנית של המדינות התומכות בטרור וביטול חלק מהסנקציות שהוטלו עליה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי אף פי
הכור ביונגביון. יפורק?
צילום: איי אף פי
מומלצים